Сувенири и икони

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Сувенири и икони

Мнениеот tyhomir23 » 05 Апр 2008, 23:01

Zdraveite! Tova ve4e se znae kato biznes,no mislq,4e ima mnogo hlqb i v Bulgariq..osobeno pri o4akvaniq interes na 4ujdentci da doidat i da vidqt Rodinata ni. Re6ih i az da se vturna v tazi sfera..samo,4e steklite se obstoqtelstva me postavqt da go pravq na drugo mqsto..kato namereniqta mi sa ot mnogo vreme...i sym ubeden v uspeha ..sled kato vnimatelno pregledah saita.odgovorih si na mnogo vaprosi..a posledniq e da spodelq, 4e da 4uq mnenieto na pove4e hora.
malkiqt biznes 6te se sastoi kato na4alo s malko magazin4e.na hubavo mqsto za tcelta. imam kontakti i s mesni proizvoditeli..iskam da vklu4a i bylgarski takiva...za stoka na konsignatciq..Nemoga da si pozvolq na tozi etap golqma investitciq...V na4alen start sym dokumentalno..no stypka po stypka.
A nai vajnoto v edin takyv magazin e raznobraznara stoka...i za tova sam se naso4in kym,ry4no izraboteni suveniri..sa6toto kitaiskite 6tampovani suveniri zalqha pazara.
6te se radvam da polu4a mneniq..i korektcii..vyv vremeto 6te doizqsnq pozitciite si..
Predvaritelno Vi blagodarq..
tyhomir23
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 06 Апр 2008, 00:12

Това е механичен "превод" на горния текст:

Здравейте! Това вече се знае като бизнес,но мисля,че има много хляб и в България..особено при очаквания интерес на чужденци да дойдат и да видят Родината ни. Реших и аз да се втурна в тази сфера..само,че стеклите се обстоятелства ме поставят да го правя на друго място..като намеренията ми са от много време...и съм убеден в успеха ..след като внимателно прегледах сайта.одговорих си на много въпроси..а последния е да споделя, че да чуя мнението на повече хора.
малкият бизнес ще се състои като начало с малко магазинче.на хубаво място за тцелта. имам контакти и с месни производители..искам да включа и български такива...за стока на консигнатция..Немога да си позволя на този етап голяма инвеститция...В начален старт съм документално..но стъпка по стъпка.
А най важното в един такъв magazin е разнобразнара стока...и за това сам се насочин към,ръчно изработени сувенири..същото китайските щамповани сувенири заляха пазара.
ще се радвам да получа мнения..и корекции..във времето ще доизясня позитциите си..
Предварително Ви благодаря..
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 06 Апр 2008, 00:21

Здравей, tyhomir23! Добре дошъл на форума! :D

Лично аз много харесвам бизнеса с ръчно изработуните сувенири. Това дори ми е слабост, да се призная. :wink:

Мисля, че ако живееш в курортен град (градче, село, комплекс...), то магазин за сувенири може да ти осигури добър доход. Работата е сезонна, но е доходна през тези месеци, когато има активна търговия.

Веднага ми идват наум и съпутстващите стоки и услуги: картини, карти (туристически), снимки с костюми ... Много ми се вижда интересно! :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот tyhomir23 » 09 Апр 2008, 15:41

Благодаря за посрещането и то с подкрепа!
Магазинчето за което става въпрос ще е в Кипър!
Подготвям документите!Сложното е транспорта но и това е решимо
трябват ми сериозни производители за стока на консигнация
,,,
tyhomir23
Нов
Нов

Мнениеот Petkov » 09 Апр 2008, 15:47

Мисля, че в Кипър ще направиш добър бизнес, УСПЕХИ, но там няма ли производители???
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот tyhomir23 » 09 Апр 2008, 18:51

идеята ми е от българия оритах но,,,,и попаднах тук и се реших,,,
Има производители и то точно на икони и съм в контакт с тях,но разлика има в цените,
tyhomir23
Нов
Нов

Мнениеот Petkov » 09 Апр 2008, 20:35

100% съм сигурен, но като платиш за превоз разрешителни за експорт, незнам всъщност как стоят нещата, но предполагам, че и за това трябва да се плати???
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот tyhomir23 » 11 Апр 2008, 18:13

Да така е ,по специално е износа на иконите,изисква се по специален документ,другите совенири са без проблем,,Митнически документи,,,плащаш ДДС,.Кирър невлезе в шенген,но приеха еврото..Пак изпуснах момента.Сега Хората и се вижда скъпо...като цифри.преди в лири....1 К-лира е 1.71евро....3.42лева...Пример...Една печена царевица беше 1 лира.сега в евро ще видим,как ще варви ....за зъжаление съм тук от 09.2007г. работя Ел-техник...и имам вазможност да опитам...Местните тук те гледат по друг начин....и институцийте...искаш да направиш нещо дава ти се вазможност..неискам да кажа,че е лесно....но не е като в Бг....решиш да се изправиш .....и КОИ СИ ТИ...Съжалявам за израза мое мнение!!!!
tyhomir23
Нов
Нов

Мнениеот tyhomir23 » 11 Апр 2008, 18:20

забравих за превоза...измислено е много преди мен ...на килограм...
А сувенирите са леки.....!!!!
tyhomir23
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 11 Апр 2008, 22:34

tyhomir23, можеш да взимаш поръчки от други магазини за сувенири и да им караш стока от България. Не знам, дали ще спечелиш нещо от това, но със сигурност ще можеш да си плащаш транспорта.

Чудя се за едно нещо - мислиш ли, че туристите, посещаващи Кипър, ще купуват български сувенири? Винаги мислех, че сувенирите са спомен от мястото, където си ходил. Какъв спомен за Кипър могат да носят български сувенири? :roll:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот icelemon » 12 Апр 2008, 11:51

Мисля че ще е добре да се замислиш и над предложението на Илияна. Да зареждаш другите магазинчета, един вид да станеш нещо като дистрибутор на български сувенири за Кипър. А и като се каже български сувенир, немисля че всички са свързани с България. Има най различни човечета, кукли, статуетки и много други към които мисля че ще има голям интерес. Поздрави и успех !
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот tyhomir23 » 17 Апр 2008, 17:31

Благодаря за подкрепата!
Наистина това ми е идеята...да се доставя и на други магазини..!
А магазинчето и то...каквото изкара...то ще е допалнителна реклама...!!!
Сега да деиствам...!!!
tyhomir23
Нов
Нов

Мнениеот gracia » 07 Сеп 2009, 08:55

tyhomir23 ,искам да те попитам фирмата къде си регистрира в България или Кипър?
gracia
Нов
Нов

artex-studio.com

Мнениеот 6y6ymiga » 24 Сеп 2009, 12:53

Български сувенири, с изгледи на забележителности от България или.. Кипър, леки за превоз и най Важното бързооборотни и на цени на производител:)
[url]artex-studio.comК[/url] :P
6y6ymiga
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес