Ще ми помогнете ли със съвет?-собствена кухня

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Ще ми помогнете ли със съвет?-собствена кухня

Мнениеот chefa » 16 Май 2008, 21:34

Имам идея за собствен бизнес но немога да се ориентирам от каде да започна,работя като готвач от 20 години,но искам да използувам професията си за собствен бизнес, от известно време приготвям храна за частни партита,отзивите са много добри дори имам няколко редовни клиенти,но нямам фирма от практиката останових че е добре да имам собствена кухня ,а незная какво трябва да направя,моля за съвет.
chefa
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 17 Май 2008, 04:27

Помолих администратора на форума да премести тази тема от "Консултациите на Карея", защото видях, че въпросът на човека никак не касае кариерното консултиране. Много се надявам, че Светлана няма да ми се сърди, кадето се намесихме в нейната територия. :D
-------------------------------------------------------------------------------

Здравей chefa! Добре дошъл на форума! :D

Мисля, че имаш големи шансове да развиеш печеливш бизнес. В ресторантьорския занаят всичко зависи от готвача! :D Никой не ходи на ресторант заради хубавите очи на сервитьорките и красивите покривки. :wink:

Относно това, какво трябва да правиш:
Струва ми се, че няма да можеш сам да се справиш с административната част на бизнеса. Трудно е да отделяш времето за основното производство и да се занимаваш с бумащината, която е огромна!! Не си ли мислил да намериш съдружник, който да поеме административната част и да те остави да се занимаваш с останалото? Може би някой роднина, дете, съпругата ти? Някой, на когото имаш доверие.

Не стана много ясно към какво си се ориентирал? Да направиш ресторант или катеринг (обслужване на партита) или още нещо? Трудно е да кажем мнението си за бизнеса, който не си уточнил. :)

Иначе, стъпките са лесни: регистрираш фирма, наемаш персонал, помещение, необходимите уреди, реклама, търсиш клиенти и продаваш. Това го знаеш. Какво точно не ти е ясно?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот chefa » 18 Май 2008, 00:29

Привет ,Илиана има малко недоразумение аз съм жена става вапрос по-точно за кетаринг .На практика много от тези деиности ги върша, но разглеждам по интернет обявите за кетаринг и ми се струва ,че сам много далеч и може би нещо пропускам .
chefa
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 18 Май 2008, 05:48

chefa написа:Привет ,Илиана има малко недоразумение аз съм жена

Извинявай, че ти промених пола, без да искам. :oops: От това, което си писала не стана ясно.

Какво точно те притеснява в обявите? Те вършат точно това, което можеш, само където рекламата им по-добра.

Обикновено към основните услуги се предлагат и допълнителни - музика, програма и т.н. С това могат да се привлекат още клиенти.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот chefa » 18 Май 2008, 16:42

Няма проблем :wink: .От това,което ме съветваш може би 1-во трябва да регистрирам фирма ,защото на всяко парти ми искат визитка.Благодаря ,започвам да работя по бъпроса.
chefa
Нов
Нов

Мнениеот amigo78 » 23 Сеп 2008, 19:42

Здравей ниямям много опит в колинарството но по пътя които си поела и както казвасх че имасх и редовни клиенти просто регистрирай едно ЕТ направиси визитки и се рекламираи като незнам точно как да се изразя готвач за ,сватби партита и др такива
amigo78
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 23 Сеп 2008, 21:54

Чак пък никой :) :) :)

Ilijana написа: Никой не ходи на ресторант заради хубавите очи на сервитьорките и красивите покривки. :wink:

Гост

Назад към Стартиране на собствен бизнес