Страница 1 от 1

Ще ми помогнете ли със съвет?-собствена кухня

МнениеПубликувано: 16 Май 2008, 21:34
от chefa
Имам идея за собствен бизнес но немога да се ориентирам от каде да започна,работя като готвач от 20 години,но искам да използувам професията си за собствен бизнес, от известно време приготвям храна за частни партита,отзивите са много добри дори имам няколко редовни клиенти,но нямам фирма от практиката останових че е добре да имам собствена кухня ,а незная какво трябва да направя,моля за съвет.

МнениеПубликувано: 17 Май 2008, 04:27
от Ilijana
Помолих администратора на форума да премести тази тема от "Консултациите на Карея", защото видях, че въпросът на човека никак не касае кариерното консултиране. Много се надявам, че Светлана няма да ми се сърди, кадето се намесихме в нейната територия. :D
-------------------------------------------------------------------------------

Здравей chefa! Добре дошъл на форума! :D

Мисля, че имаш големи шансове да развиеш печеливш бизнес. В ресторантьорския занаят всичко зависи от готвача! :D Никой не ходи на ресторант заради хубавите очи на сервитьорките и красивите покривки. :wink:

Относно това, какво трябва да правиш:
Струва ми се, че няма да можеш сам да се справиш с административната част на бизнеса. Трудно е да отделяш времето за основното производство и да се занимаваш с бумащината, която е огромна!! Не си ли мислил да намериш съдружник, който да поеме административната част и да те остави да се занимаваш с останалото? Може би някой роднина, дете, съпругата ти? Някой, на когото имаш доверие.

Не стана много ясно към какво си се ориентирал? Да направиш ресторант или катеринг (обслужване на партита) или още нещо? Трудно е да кажем мнението си за бизнеса, който не си уточнил. :)

Иначе, стъпките са лесни: регистрираш фирма, наемаш персонал, помещение, необходимите уреди, реклама, търсиш клиенти и продаваш. Това го знаеш. Какво точно не ти е ясно?

МнениеПубликувано: 18 Май 2008, 00:29
от chefa
Привет ,Илиана има малко недоразумение аз съм жена става вапрос по-точно за кетаринг .На практика много от тези деиности ги върша, но разглеждам по интернет обявите за кетаринг и ми се струва ,че сам много далеч и може би нещо пропускам .

МнениеПубликувано: 18 Май 2008, 05:48
от Ilijana
chefa написа:Привет ,Илиана има малко недоразумение аз съм жена


Извинявай, че ти промених пола, без да искам. :oops: От това, което си писала не стана ясно.

Какво точно те притеснява в обявите? Те вършат точно това, което можеш, само където рекламата им по-добра.

Обикновено към основните услуги се предлагат и допълнителни - музика, програма и т.н. С това могат да се привлекат още клиенти.

МнениеПубликувано: 18 Май 2008, 16:42
от chefa
Няма проблем :wink: .От това,което ме съветваш може би 1-во трябва да регистрирам фирма ,защото на всяко парти ми искат визитка.Благодаря ,започвам да работя по бъпроса.

МнениеПубликувано: 23 Сеп 2008, 19:42
от amigo78
Здравей ниямям много опит в колинарството но по пътя които си поела и както казвасх че имасх и редовни клиенти просто регистрирай едно ЕТ направиси визитки и се рекламираи като незнам точно как да се изразя готвач за ,сватби партита и др такива

МнениеПубликувано: 23 Сеп 2008, 21:54
от Гост
Чак пък никой :) :) :)


Ilijana написа: Никой не ходи на ресторант заради хубавите очи на сервитьорките и красивите покривки. :wink: