Въпрос - помещение под наем да продавам цигари,алкохол, вафл

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Въпрос - помещение под наем да продавам цигари,алкохол, вафл

Мнениеот marinov » 13 Юни 2008, 17:41

Неска си вървях по центъра в моя град и видях че едно помещение се дава под наем. Малко но мисля че ще ми стигне за моята идея.
Видях че много се исписа по тази тема за магазините но аз колкото и
многобройни пъти да чета не успях да разбера за какво става на въпрос.
Идеята ми е да взема помещението под наем и в него да продавам цигари,алкохол,вафли,солети и други такива неща. То се намира до училище и мисля че ще имам добри приходи.
Може ли да ми кажите какви са стъпките да реализирам това след като зема помещението под наем.Вапросите ми са;
1. Трябва ли да регистрирам фирма за да реализирам това малко магазиинче ( и кое е за предпочитане оод или ет за тази дейност)
2. разрешителните за тази дейност от каде точно и как трябва да ги извадя и доло горе на каква цена ще ми излязат.
3. колко часа може да работи магазина ми на ден (чувал съм че за денонощна дейност се вадят още някакви лицензи и тем подобни неща)
4. и абсолютно всичко което незнам а ми трябва да знам за да започна този бизнес.
Мерси предварително
и се извинявам за некомпетентноста си.
marinov
Нов
Нов

Мнениеот marinov » 14 Юни 2008, 13:42

много ви моля ако може се пак някои да ми помогне и да ми обясни потробно за какво става на вапрос тъй като никога несам се занимавам и започвам от нулата
marinov
Нов
Нов

Мнениеот Petkov » 14 Юни 2008, 17:36

най-добре фирмата ти да е ЕООД защото ще е само твоя,лицензите за продажба на алкохол и цигари се вадят от общината
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот marinov » 15 Юни 2008, 11:15

мерси
задалжително ли е да регистрирам фирма ?
и доло горе колко пари ще ми отидат по тез лицензи ?
и освен тях има ли нещо друго което тря си вадя за да упражнявам тази дейност ?
marinov
Нов
Нов

Мнениеот Petkov » 15 Юни 2008, 11:29

ами да задължително е да регистрираш иначе по какъв начин ще плащаш на дистрибутори, държава, как ще се издават фактури, касов апарат и т.н. за лицензите незнам но около 200-300лв, предполагам???
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот polina36 » 19 Юни 2008, 21:35

Здравей и аз съм се насочила към сещата дейност,и аз реших да отворя магазинче за цигари,алкохол и захарни изделия.Доста разпитвам в тази област,според мен е по добре да отвориш ЕООД ,защото не отговаряш с имущество ако не дай си боже фалираш пред дистрибуторите,докато ЕТ отговаря изцяло с имущество.Лошото е че за да откриеш ЕООД ти е необходим стартов капитал от 5000лв.Ако нещо искаш да питаш питай със каквото мога ще ти бъда полезна.
polina36
Нов
Нов

Мнениеот Rado_82 » 19 Юни 2008, 23:27

Имайте предвид всички, че за помещение под наем се плаща наем. Направете си много добре сметките преди да се захванете с това, защото точно този наем може да ви обезмисли цялата работа :?
Rado_82
Активен кариерист
Активен кариерист

Re: Въпрос - помещение под наем да продавам цигари,алкохол,

Мнениеот eser » 20 Юни 2008, 08:38

marinov написа:Неска си вървях по центъра в моя град и видях че едно помещение се дава под наем. Малко но мисля че ще ми стигне за моята идея...

...Идеята ми е да взема помещението под наем и в него да продавам цигари,алкохол,вафли,солети и други такива неща. То се намира до училище и мисля че ще имам добри приходи...

Здравей,
Задължително трябва да регистрираш фирма (освен ако не намериш някой с който да се разбереш да работиш от името на неговата фирма, но тогава изникват много други проблеми...)
Необходимите пари за регистрацията на едно ЕООД са около 350лв. Някой малко по-горе спомена за началния капитал от 5 000лв (може да бъде и по-голям и може да ги изтеглиш от всяка банка...) не е проблем, зашото това са пари, които след регистрацията на фирмата може да си ги изтеглиш и да ги използваш в търговската си дейност.
Не от всяко помещение може да стане магазин, провери за какво са изкарани разрешителните на помещението, след това си направи труда да видиш дали помещението е регистрирано като търговски обект в НАП (иначе пак главоболия и в зависимост от възможностите ти това може да те забави до два три месеца...)
Но не това са най-важните неща при теб, а това, че ти това помещение няма да може да го използваш за продажба на алкохол и цигари. Има забранителна зона около учебните заведения за продажба на алкохол и тютюневи изделия.
Успех.

ПП.
Правопис
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот dimitarma » 22 Юли 2008, 14:56

Аз не бих се хванал с подобно нещо ПОД НАЕМ.

Имай предвид, че цигарите се продават прес среден процент 4,5%. Алкохола до 20-30%. Най много са цигарите - по 1000-2000 на месец при обект до 15м2. Освен това ти трябва 10000 за стока (минимум!!!). Т.е. ако е супероборотно - 500-700 лв. на ден (по скоро ще е около 300) ще имаш месечен оборот от около 12000 до 15000 или при средно 18%(заради цигарите пада) - до 2000 ще остават. Ако в тях можеш да се вместиш с наема, сметките и твоята заплата - действай смело.

Разбира се има и супероборотни будки. Имам приятел с три такива и прави от трите по 3500 средно дневен оборот. Но си е много зор със зареждане, все го крадат и пак не си струва кой знае колко. Освен това едно си е негово а за дригите плаща по 1500 лв наем. А сега де?

Все пак не бива да се отказваш. Търси възможности.
dimitarma
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес