от Luminosa » 14 Юли 2008, 19:52
Като дългогодишен член в НПО бих казала, че това да съчетаете благотворителност с печалба е невъзможно. Самите понятия са несъвместими в едно изречение...разбира се това, при положение, че говорим за спазване на законите на коя и да е страна.
Откровено казано дори съм малко негативно настроена в момента, че някой иска да печели от тази си дейност. Наистина бихте могъл да печелите заплати - за себе си и служителите Ви. Но това не мисля, че е кой знае каква печалба...примерно месечно възнаграждение от 350-500 лв. Абсурдно е. Та, с тези пари едвам бихте си покрили собствените разходи. А да не говорим, че времето, което трябва да отделите е огромно.
Освен това, когато говорим за Фондация - без значение от дейността й, неминуемо в самата дейност има много болка и мъка. Вие готв ли сте да понесете тази болка...да живеете с нея?
И другото, което ми хрумва в момента...Фондация за какво?! Осигуряваща само безплатни тестове...или и последващо лечение? Защото, ако е само първото - не съм убедена, че по закон ще може да се формулира точно като фондация.
Малко се отклоних, за което се извинявам...но съм пристрастна.
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара