Фондация

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Фондация

Мнениеот marinov » 08 Юли 2008, 08:21

как мога и какво ми е нужно да направя фондация за тестове за спин и подобни болести ? и от каде ще ми идват приходите като тестовете са безплатни ?
marinov
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 08 Юли 2008, 19:33

Фондацията от типа, за който пишеш, няма да има печалба в обичайния й вид. Доходът може да идва от два основни източника (които са законни):

1. Дарения от физически и юридически лица.
2. Финансиране от най-различни програми (чрез държавата, европейски фондове, червен кръст и др.), насочени към подпомагане на болните от съответните заболявания.

Приходите ще бъдат в вид на заплатата на персонала, наем или придобиване на помещения, консумативи и др. Няма да можеш да генерираш печалби за себе си лично, а само фондацията като цяло.

С други думи, това е чиста благотворителност, щом говорим за "безплатните" тестове.

Какво точно искаш да имаш като резултат - да предоставяш безплатни тестове или търсиш начин за печалба?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот marinov » 14 Юли 2008, 11:16

da sachetaq dvete
marinov
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 14 Юли 2008, 19:52

Като дългогодишен член в НПО бих казала, че това да съчетаете благотворителност с печалба е невъзможно. Самите понятия са несъвместими в едно изречение...разбира се това, при положение, че говорим за спазване на законите на коя и да е страна.
Откровено казано дори съм малко негативно настроена в момента, че някой иска да печели от тази си дейност. Наистина бихте могъл да печелите заплати - за себе си и служителите Ви. Но това не мисля, че е кой знае каква печалба...примерно месечно възнаграждение от 350-500 лв. Абсурдно е. Та, с тези пари едвам бихте си покрили собствените разходи. А да не говорим, че времето, което трябва да отделите е огромно.
Освен това, когато говорим за Фондация - без значение от дейността й, неминуемо в самата дейност има много болка и мъка. Вие готв ли сте да понесете тази болка...да живеете с нея?
И другото, което ми хрумва в момента...Фондация за какво?! Осигуряваща само безплатни тестове...или и последващо лечение? Защото, ако е само първото - не съм убедена, че по закон ще може да се формулира точно като фондация.
Малко се отклоних, за което се извинявам...но съм пристрастна.
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот eser » 15 Юли 2008, 08:51

Може да регистрирате сдружение в частна полза, а не в обществено полезна дейност. Това ще Ви струва около 300-400лв. Един адвокат може да Ви изготви документите за регистрацията, наблегнете много добре на устава. Ще може да генерирате приходи от:
- членски внос;
- дарения (фармацевтични компании, големи фирми, общините);
- участие в програми (има един много добър указател на частни дарителски фондове от щатите, актуализира се всяка година).
Успех.

ПП.
Преди време помагах на едно регионално сдружение на хора с увреждания, искахме заедно да убедим държавните и местните органи на власта от изработката на прословутите подходи към институциите пригодени за инвалиди. Пълна апатия, а в хората имаше толкова болка. Най ме беше яд, че само се искаше воля, имаше възможност за финансиране от АХУ.
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот amigo78 » 23 Сеп 2008, 19:31

Здравеите стана ми интересен този форум и реших да се регистрирам дано има повече хора като вас относно фондацийте че пелчалба нияма или може би при голямите нпо-та да има но не и при малките такива оргарнизаций за сажаление хората в БГ виарват на големите а там е вазможно за окриване на средства и пране на пари да неговорим за рекламата та като цияло мялките нпо-та решили наистина да се занимават с БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ умират задушени един пат от даржавнитв институций и втори пат от сянката на големите нпо-та които са все пот оатронажа на ниякои си това е мое мнение мойе и да не сам прав
amigo78
Нов
Нов

Въпрос

Мнениеот eser » 24 Сеп 2008, 08:29

Извинявай, нарочно ли допущаш толкова много грешки или пишеш на латиница и някаква програма ти конвертира текста?
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Стартиране на собствен бизнес