Трима сме и искаме да създадем фирма

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Трима сме и искаме да създадем фирма

Мнениеот ulig » 20 Мар 2007, 01:31

Трима сме от които единият живее в Германия. Искаме да създадем фирма която да работи и в двете държави. Та въпроса ми е в България или в Гелмания ще е по добре да създадем фирмата и може ли тя да работи пълноценно и в дрегата държава или трябва да се направи нещо като дъщерна фирма.

Мислих по варианта да направим една фирма в България и една в Германи, но може би това не е добра идея.

Може ли някой да ми помогне с малко информация по случая
ulig
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 20 Мар 2007, 09:59

Не съм голям специалист по фирмите, но ми се струва, че по-добре е да се направят две фирми - една в България и друга в Германия. Мисля така, защото: ще има по-малко проблеми с данъчното облагане, по-лесно е да се възлагат поръчки от едно юридическо лице на друго, има вероятност, че някои от дейностите не могат да се извършват от фирми с чуждестранно участие. От друга страна фирмите извършващи дейността си в чужда държава, се смятат за инвеститори и имат преференции.

Може би някой ще може да даде съвет от личен опит?
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Много ми е любопитно

Мнениеот radoslavi4 » 18 Май 2007, 15:50

Много ми е любопитно, какъв ще е тоя бизнес с герамния, защото германците правят доста качествени продукти които не са по джоба на Българина а пъл българина прави много кофти и неотговарящи на стандартите на Гремания продукти. Аз имам познат който е възрастен човек и навремето е направил процъвтяващ бизнес ( и до днес) точно с германия даже има и греманско гражданство. Но наското ми сподели че сега ако е бил тръгнал да го прави е нямало да упсее. в момента работи предимно с китай :)))) нали това не ви очудва

Късмет, макар че само с късмет нестава ;)

Rado
Много път съм извървял, много грешки съм видял но и мойте няма да забравя :)
Умния човек се учи не само от свите грешки а и от грешките на другите
radoslavi4
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес