1. За да изтегли бизнес кредит, фирмата й трябва да има бизнес история не по-малко от 3-6 месеца (дори определени програми изискват минимум 12 месеца), трябва да е реализирала определен оборот и да има приходи от печалби.
2. Ако тя се нуждае от кредит, за регистриране на фирма, може да се възползва от предложението на Тексимбанк -
Кредит "Бизнес - старт". Този кредит е предназначен за лица, жалещи да регистрират дружество съгласно
Търговския закон и да стартират дейността си, които към момента не разполагат с необходимите им парични средства за уставен капитал.
3. Друг вариант за Нели

, е да кандидатства за
потребителски кредит, с който да регистрира фирма и да стартира желания бизнес и след като фирмата натрупа история да кандидатства за бизнес кредит.
4. По отношение бизнес кредитирането, обезпечено с ипотека - не винаги се изисква ипотека на недвижим имот. В българското законодателство са определени допустими обезпечения, като всяка финансираща институция определя кои точно приема – някои от тях или всички допустими. Такива обезпечения са: материални активи /сгради, земи, машини, съоръжения, транспортни средства, стоки, продукция на склад и др./; нематериални активи /вземания, търговски марки и др.; поръчители; залог върху вземане, залог върху държавни ценни книжа, залог върху търговско предприятие; залог на парични средства по депозитни и разплащателни сметки в левове или валута и т.н.
5. Съществува програма за подпомагане на стартиращи фирми и средствата по нея се предоставят от
Гаранционен Фонд за Микрокредитиране, като 9 банки (за бройката не съм сигурен) участват в тази програма. Повече информация за тази нея можеш да получиш
тук. Но ... не знам дали дейността на фирмата се вписва в тази на допустимите.
... стига толкова от мен

...