Страница 1 от 1

Финансиране на магазин за дрехи!

МнениеПубликувано: 11 Ное 2008, 15:57
от Skarlet
Здравейте, отново! Една приятелка има идея да отвори магазин за дрехи. Помоли ме да и помогна и да разуча има ли начини за финансиране на такъв тип начинание. Уж изчетох всичко в Нета, изчетох и тук във форума, но пак нищо конкретно не намерих. Навсякъде се говори за кредити в размер над 50 000лв.

Ето какъв е конкретния случай: Нели(така се казва момичето) иска да си отвори магазин за дрехи. По бизнес плана, който си е направила, ще й трябват около 10 000 до 15 000лв за да стартира. В общи линии - капариране на магазина, закупуване на плоскости и закачалки за изложение на дрехите, зареждане със стока(дрехи) и заплата за счетоводител. На първо време тя (собственика на магазина) ще си е и продавач.

И така има ли някаква конкретна програма за финансиране на подобно начинание. Ако може някакъв линк да дадете за да се запозная подробно... :roll:

И ако имате опит с подобни финансирания, как стават нещата - дали е "ходене по мъките" или наистина си заслужава? На всеки ли се отпускат или само на "връзкари"?

Предварително Ви благодаря. Ще ви уредя по една безплатна дрешка, на всички отзовали се! :P

МнениеПубликувано: 11 Ное 2008, 18:12
от berov
1. За да изтегли бизнес кредит, фирмата й трябва да има бизнес история не по-малко от 3-6 месеца (дори определени програми изискват минимум 12 месеца), трябва да е реализирала определен оборот и да има приходи от печалби.

2. Ако тя се нуждае от кредит, за регистриране на фирма, може да се възползва от предложението на Тексимбанк - Кредит "Бизнес - старт". Този кредит е предназначен за лица, жалещи да регистрират дружество съгласно Търговския закон и да стартират дейността си, които към момента не разполагат с необходимите им парични средства за уставен капитал.

3. Друг вариант за Нели :) , е да кандидатства за потребителски кредит, с който да регистрира фирма и да стартира желания бизнес и след като фирмата натрупа история да кандидатства за бизнес кредит.

4. По отношение бизнес кредитирането, обезпечено с ипотека - не винаги се изисква ипотека на недвижим имот. В българското законодателство са определени допустими обезпечения, като всяка финансираща институция определя кои точно приема – някои от тях или всички допустими. Такива обезпечения са: материални активи /сгради, земи, машини, съоръжения, транспортни средства, стоки, продукция на склад и др./; нематериални активи /вземания, търговски марки и др.; поръчители; залог върху вземане, залог върху държавни ценни книжа, залог върху търговско предприятие; залог на парични средства по депозитни и разплащателни сметки в левове или валута и т.н.

5. Съществува програма за подпомагане на стартиращи фирми и средствата по нея се предоставят от Гаранционен Фонд за Микрокредитиране, като 9 банки (за бройката не съм сигурен) участват в тази програма. Повече информация за тази нея можеш да получиш тук. Но ... не знам дали дейността на фирмата се вписва в тази на допустимите.

... стига толкова от мен :roll: ...

МнениеПубликувано: 11 Ное 2008, 20:37
от sisil55
Skarlet срещу стандартни лихвени проценти и подходящо обезпечение бих проявил интерес да те финансирам. Има начини да се оформи законно.
Няма да са ти необходими бизнес планове, доказване на доходи, и ходене по мъките.

МнениеПубликувано: 12 Ное 2008, 15:35
от Skarlet
Ето затова Ви обичам всички от този форум - адски бързо отговаряте и се невероятно полезни :la:

berov, благодаря за изчерпателната информация. Сега ще разгледам всичко подробно.

sisil55, благодаря за предложението, но ще го откажа.

МнениеПубликувано: 07 Мар 2009, 02:48
от cakky
sisil55 написа:Skarlet срещу стандартни лихвени проценти и подходящо обезпечение бих проявил интерес да те финансирам. Има начини да се оформи законно.
Няма да са ти необходими бизнес планове, доказване на доходи, и ходене по мъките.

Важи ли все още предложението

МнениеПубликувано: 10 Мар 2009, 20:25
от sisil55
кво предлагаш като обезпечениеcakky написа:
sisil55 написа:Skarlet срещу стандартни лихвени проценти и подходящо обезпечение бих проявил интерес да те финансирам. Има начини да се оформи законно.
Няма да са ти необходими бизнес планове, доказване на доходи, и ходене по мъките.

Важи ли все още предложението

МнениеПубликувано: 11 Мар 2009, 00:01
от cakky
% от печалбата но не става въпрос за магазин за дрехи щото сега имам детски магазин но не върви в нашия град затова ще се ориентирам в друга свера а подробностите може да ти ги дам на лично съобщение ако искаш

МнениеПубликувано: 11 Мар 2009, 18:31
от sisil55
за процент от печалбата никакво финансиране няма да получиш от никаде в тия смътни времена.cakky написа:% от печалбата но не става въпрос за магазин за дрехи щото сега имам детски магазин но не върви в нашия град затова ще се ориентирам в друга свера а подробностите може да ти ги дам на лично съобщение ако искаш

МнениеПубликувано: 11 Мар 2009, 20:30
от cakky
ok

Re: Финансиране на магазин за дрехи!

МнениеПубликувано: 26 Юни 2017, 15:42
от onlyone
Мечтата ми винаги е била да отворя магазин за дрехи. Много ли пари са ми нужни за целта? Мислите ли, че в малко градче може да се развие магазин за дрехи или е по-добре да се инвестира в някой магазин в голям град?

Re: Финансиране на магазин за дрехи!

МнениеПубликувано: 27 Юни 2017, 10:15
от sofi19
Една моя приятелка наскоро отвори свой собствен магазин за обувки. Беше събрала около 15 000 лева, но като цяло около отварянето ѝ трябваха още пари. Тя нямаше повече пари и се наложи да изтегли 1500 лева от https://cashcredit.bg/ . Отпуснаха ѝ кредит още същия ден и след 2 дни магазинът ѝ отвори врати. Сега върви много добре и има доста клиенти.

Re: Финансиране на магазин за дрехи!

МнениеПубликувано: 28 Юни 2017, 10:12
от onlyone
И аз си мисля, че доста парички ще ми трябват и трябва да бъда подготвена.