Спонсорство

Финансиране на бизнес. Проекти и програми за финансиране.

Спонсорство

Мнениеот Дзънев » 24 Яну 2010, 22:10

Здравейте, бих искал да попитам нещо във връзка със спонсорството.

Става дума за спонсориране на интернет портал с автомобилна насоченост, нещо като авто клубовете, но идеята е уникална и няма реплика в страната. И понеже досега не съм се занимавал с такива неща:

Искам да попитам как мога да намеря спонсор и какви трябва да са нашите и съответно неговите изисквания? Какво трябва да му предложим ние, и какво трябва да искаме?

Каква сума трябва да искаме и какво трябва да покрива тя?

Малко са ми глупави въпросите, но както споменах досега не съм се занимавал с такава дейност.

Благодаря предварително за отговорите!

:wink:
Дзънев
Нов
Нов

Мнениеот raicheva » 16 Фев 2010, 13:53

Здравейте
мой съвет е първо да се свържете с програмист,който ще напише сайта.
Дори отидете при няколко-ще видите големи разлики в цените.
Въпросът е не само някой да напише сайта ,такива ги има много.Трябва ви и гаранция че във всеки един момент ще имате адекватна помощ.
Това и ще е най-големият Ви разход предполагам.Ако имате и други прибавете ги и това е отговор на един от въпросите Ви.
Следващото нещо над което трябва да поработите е над това какво би ви донесъл този бизнес в пари и доколко е рисков.до колко време очаквате възвращаемост и т.н..
Когато сте наясно със себе си вече може да търсите спонсор.
Един съвет от мен-роднини и приятели няма да помогнат ,ако не сте им се доказали до тук.
За намиране на спонсор.....това вече е трудно но не невъзможно.
Има безброй сайтове,ако идеята Ви е представена добре ще се намери кой да я забележи.
А що се отнася до дяловете-Вие си преценете сам,колко сте склонен да делите.Не забравяйте че и идеята е пари!!!!
Един съвет от мен-предложете на спонсора само дял от печалбата без право на глас ,както и обратно изкупуване на дела.
Надявам се да съм Ви била полезна :) Успех!
raicheva
Нов
Нов

Мнениеот Mar7 » 01 Яну 2012, 11:56

Тук според мен има една особенност.

На вас ви трябват пари за написване на програмата и след това подържането и популяризирането и.

В момента който представите идеята си в детайли на бъдещ инвеститор, а дори и програмист нищо не им пречи те да я реализират без вас.Нямате патент така че бъдете внимателен.

И един съвет.В сайтове на български е много трудно да се изкарат пари препоръчвам ви да се насочите към англоговорящи такива !
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Финансиране