Страница 1 от 2

100 lv.- собствен бизнес?

МнениеПубликувано: 05 Сеп 2007, 20:28
от Вуйна Пена
Moje li 4ovek da zapo4ne sobstven biznes s minimum sredstva/da re4em s 100 lv./?

МнениеПубликувано: 05 Сеп 2007, 23:49
от Кака Мара
Твърдо съм сигурна, че не, не може да се започне бизнес със 100 лв.
Преди време отговорих, че не може да се започне със 150 лв. http://www.karierist.com/KARIERA/ARTICL ... vo_012.htm
Но, смятам, че човек с добра идея винаги може да намери спонсори. :D

МнениеПубликувано: 11 Сеп 2008, 15:30
от Гост
Здравейте и от мен :) Току що се регистрирах, понеже от известно време чета форума и беше крайно време :)

Та на въпроса - искам да споделя от личен опит, че собствен бизнес може да се започне и с много малко пари - в моя бизнес необходимият ми начален капитал беше точно 105 лева :) Вярно, малко прехвърляме изискването на вуйната, но все пак ..

Засега нещата се развиват добре, тъй че изводът е че няма невъзможни неща :)

Поздрави!

МнениеПубликувано: 11 Сеп 2008, 15:38
от Ilijana
Здравей, Az4o! Добре дошъл на форума! :D

Много съм заинтригувана! :shock: Сподели, какъв е твоят бизнес - поне горе-долу.

(Ще се опитам да позная: сайт/блог + партньорски реклами = 100$ на месец? :wink: Ще се радвам, ако греша.)

МнениеПубликувано: 11 Сеп 2008, 16:03
от Гост
Здравей, Илияна! Благодаря за посрещането :D

Дано наистина успея да те зарадвам, като ти кажа, че грешиш с предположението си :)

Развивам своята дейност в сферата на услугите - по-точно финансовите услуги. Имах наистина голям късмет да попадна на интересна информация от далечен познат и просто се възползвах от идеята. Оказа се, че има фирма на български пазар, коята предлага възможност за развитие на собствен бизнес под нейната "шапка" (да, един вид франчайз). С тази разлика, че не продавам бутерки, копчета, вази или каквито и да са там непотребни дрънкулки, а просто показвам на хората възможностите във финансово отношение, който са пред тях. Възможности, който стоят пред всеки от нас, но просто нямаме нужната информация и затова не ги използваме - точно това всъщност е работата - моята и на моя екип от колеги и партньори. Да - финансов консултант съм и да - работя с фирма посредник, но при условията, който те ми предлагат, качеството на предлаганите услуги от нашите общи партньори и потенциалът на пазара мога да съм сигурен за развитието на бизнеса си днес, утре и за дълъг период от време напред.

Пфу, унесох се :) Няма да изпадам в подробноси - идеята беше, че има възможност с желание, малко време и 105лв човек да развие нещо със собствени усилия :) Бих споделил на ЛС още впечатления и личен опит за бизнеса .. ако на някой случайно му е интересно разбира се :)

Поздрави!

МнениеПубликувано: 11 Сеп 2008, 16:50
от Ilijana
Разбрах. Финансова пирамидка или нещо подобно. Ами... да ти върви бизнеса, стига да не е за сметка на клиентите ти. :D

Само да забележа (не, че в момента имам някакъв конкретен повод да го кажа), но ... рекламата тук е забранена :wink:)

МнениеПубликувано: 11 Сеп 2008, 21:24
от Гост
хей финансовия консултант хайде консултирай ме финансово моля те за да знам какво инвестиционно решение да взема


ако продам акция на късо за 40 кинта, имам изискване за маржин за търговията с акции 60 %, цената на която ги купувам обратно е 55 кинта , лихвата по заетия ми капитал е 8 % колко ще ми е възвращаемоста?

МнениеПубликувано: 11 Сеп 2008, 23:10
от Гост
Ilijana написа:Разбрах. Финансова пирамидка или нещо подобно. Ами... да ти върви бизнеса, стига да не е за сметка на клиентите ти. :D

Само да забележа (не, че в момента имам някакъв конкретен повод да го кажа), но ... рекламата тук е забранена :wink:)


Спокойно, последната ми мисъл е била да рекламирам тук :) Просто споделям личен опит :)

Иначе твоето мнение точно описва ситуацията в момента в страната - хората веднага виждат черната точка на белия лист, без дори да са направили усилие да получат информация за какво става въпрос :) Но след толкова години лъжи, измами и далавери предполагам, че е нормално човек да гледа на всичко ново по такъв начин - визирам "пирамидка" и "за сметка на клиентите.." 8)


sisil55, не мисля, че подобни заядливи мнения ще доведат до нещо ..

Поздрави и лека нощ :)

МнениеПубликувано: 12 Сеп 2008, 00:26
от Ilijana
Az4o, аз не се заяждам, за разликата от sisil55 :wink: (който все пак, в случая има право). Наистина. Извинявай, ако така изглежда. :?

Може би наистина, първото ми впечатление е грешно. Просто, не разполагам с достатъчно информация. Напиши по-конкретно за бизнеса си (без да посочваш фирмата) - как действа, какво точно правиш, за какво съветваш и т.н.

МнениеПубликувано: 12 Сеп 2008, 09:33
от Гост
Ilijana написа:Az4o, аз не се заяждам, за разликата от sisil55 :wink: (който все пак, в случая има право). Наистина. Извинявай, ако така изглежда. :?

Може би наистина, първото ми впечатление е грешно. Просто, не разполагам с достатъчно информация. Напиши по-конкретно за бизнеса си (без да посочваш фирмата) - как действа, какво точно правиш, за какво съветваш и т.н.


Илияна, наистина няма нужда да ми се извиняваш - както казах и горе - подобни реакции са нормални и съм свикнал да ги срещам едва ли не всеки ден :) Нямам намерение да убеждавам никого в нищо - всичко е въпрос на личен избор :)

Иначе ние претендираме да сме една от малкото фирми, създадени за и в полза на клиента - нашата цел е да улесним всеки при избора му на инвестиционен или застрахователен продукт. Идеята е всеки да може да си гарантира някаква сигурност в днешното побъркано време, а също така да се погрижи за своето здраве и финансова стабилност. Ние предлагаме решения точно на тези проблеми ..

Няма да изпадам в подробности, просто се надявам хората да започнат да поглеждат отвъд "бариерата" в тяхното съзнание, понеже там има наистина полезни неща :)

Приятен ден на всички :)

МнениеПубликувано: 21 Сеп 2008, 20:17
от nenkov
Здравейте,

зачетох се в темата, привлечен от заглавието, но.... струва ми се, че доста се е поразмила....

И все пак.... за започване на бизне със 100 лв, защо не? Къде остана системата на мрежовия маркетинг? Нали уж в тази сфера почти не нужен начален капитал?

Аз самият смятам да пробвам с нещо подобно. Предизвикателството е голямо, пък и ми се струва, че ще науча много за.... доста неща...

Дори сега се сещам, че Робърт Кийосаки (Богат татко, беден татко) горещо го препоръчва и е отделил цяла книга по темата.

Поздрави

МнениеПубликувано: 04 Окт 2008, 16:07
от berov
Робърт Кийосаки разкрива част от начините за започване на бизнес, но говори за САЩ, а не за България - коренно различни както по администрация, така и по народопсохология. Лично мнение ... пък и не виждам защо, освен ако не за собствена печалба, някой, който твърди, че има големи възможносто - ще седне да пише книга. Всеки, който напише книга с такава тематика ще стане бест селър - всеки иска да направи пари. Той е разбрал това нещо и затова е направил и книгите.

Що се отнася мрежов маркетинг: регистрирането на домейн и хост ще ти излезне около 100 лв. Ами изготвянето на страницата; а рекламирането й; момента след рекламирането и посещенията - всеки може да щракне и да види сайта, но по-важното е да задържиш регистрираните потребители. По-добре 100 регистрирани посетителя да ползват постоянно сайта, отколкото 1500 посетителя, които няма да повторят влизането си

много дълга тема за размисъл ще стане ... спирам

Re: 100 lv.- собствен бизнес?

МнениеПубликувано: 14 Сеп 2009, 15:59
от asyailieva
Да - само че с малко повече от 100 лв. Аз така започнах.

az

МнениеПубликувано: 10 Апр 2010, 18:31
от grido1
ima biznes,koito moje da se po4ne dori sas 88 lv.izkliu4itelno niskoriskovo predlojenie,a vazmojnostite sa ograni4eni samo v misleneto na horata,koito go zapo4vat!tova naistina e realno!

Re: az

МнениеПубликувано: 10 Апр 2010, 18:36
от grido1
grido1 написа:ima biznes,koito moje da se po4ne dori sas 88 lv.izkliu4itelno niskoriskovo predlojenie,a vazmojnostite sa ograni4eni samo v misleneto na horata,koito go zapo4vat!tova naistina e realno!
:lol: