Финансиране на доходоносен бизнес

Финансиране на бизнес. Проекти и програми за финансиране.

Финансиране на доходоносен бизнес

Мнениеот cmivanov » 09 Ное 2010, 15:03

Здравейте,
Имам идея за бизнес в сферата на дистрибуцията.
Става въпрос за надомна работа.
Доста се разрових и установих, че в момента в България няма такава възможност за надомна работа а в други страни тя се радва на огромен интерес и много хора са я превърнали тази възможност за основен техен доход.
Обсъдих идеята си с мои приятели икономисти и счетоводители, те я харесаха и казаха, че има перспектива. Създадох интернет платформата която е нужна и инвестирах в нея.
За момента мога да споделя, че има интерес от страна на потребителите търсещи надомна работа.
Смятам, че стигнах етапа в който е нужна финансова инжекция на проекта за да се увелича потребителите и възможностите за надомна работа.
Така като съм студент и не мога да инвестирам в проекта ми се надявам тук да намеря човек, който иска да започне доходоносен бизнес и има първоначален капитал или просто човек които иска и има желание да инвестира и в други сфери.
За момента смятам да запазя същността на проекта така като те първа потръгва и точно на този етап нямам нужда от конкуренция.
За контакти с мен;
Email: inrabotaa@abv.bg
cmivanov
Нов
Нов

Мнениеот GBN » 16 Дек 2010, 15:24

Може да се насочиш към индивидуални инвеститори, които да финансират разширяването на бизнеса срещу дялово участие в него. Това може би е един от най-оптималните варианти, защото освен финансовите средства ще можеш да се възползваш и от опита и контактите им в бизнеса. Много е важно обаче каква е спецификата на проекта ти и какви цели за разширяване си си поставила.

Успех!
Green Business Network
Where ideas meet opportunities
www.gbn.bg
GBN
Нов
Нов

Мнениеот Mar7 » 09 Окт 2011, 08:48

Преди време нашумя около една организация, която финансира и менторства млади предприемачи с интересни и иновативни идей.Става въпрос за Българска Мрежа на Бизнес Ангелите :

http://bban.eu/bg/howitworks/

Идеята им е хубава, но как функционират на практика нямам идея !

В днешно време е малко трудно да намариш инвеститор на сляпо.Има рискове, както за теб така и за него.Дори и да му предложиш дял от твоята фирма най-лесния начин е да регистрирате едно ООД.
Дори и тогава пак няма гаранция, че инвеститора няма да изгуби парите си.Особено ако инвеститора си има основен бизенс и не участва пряко в управленския процес и ръководенето и взимането на решения.От друга страна ако и той участва в управлението най-лесния начин е да те измести след като научи технологията на бизнеса или след време да стартира друг такъв бизнес, които да те измести от пазара.Известен ми е един такъв случай от около 2000 година, когато единия съдружник изигра партньора си и в момента е собственик с десетки магазини в България, а стартираха само.

Не ме разбирай погрешно не се заяждам или те обезкуражавам, просто ти давам различни гледни точки.

Нещата са доста тънки и за двете страни.

Много добре трябва да измислиш какво точно предлагаш и под каква форма, каква е гаранцията на инвестицията, която предлагаш каква е средната възвращаемост.Бизнес план ще ти необходим във всички случаи.

Момента е много лош и банките в България не отпускат кредити само заради добрата идея, те по скоро искат да дават пари на хора, които не им трябват заеми или поне не при тези лихви !

Успех !
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

гост

Мнениеот eclipter » 05 Яну 2012, 17:13

Бизнес е съвкупност от дейности с цел задоволяване на потребност, всеки бизнес има свойте особености и не е лесен
но все пак успех
Аватар
eclipter
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 05 Яну 2012, 17:38

Колега cmivanov докъде стигна с бизнеса с надомната работа ?
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Финансиране