М-Тел спонсорират с 6 цифрени суми добри технологични идеи

Финансиране на бизнес. Проекти и програми за финансиране.

М-Тел спонсорират с 6 цифрени суми добри технологични идеи

Мнениеот nalporma » 01 Юни 2012, 15:48

В Мобилтел започва работа Център за иновации. Неговата цел е да създаде общност от иноватори в България, като Мобилтел ще инвестира и подпомага реализацията на добрите им технологични идеи.

Всеки човек може да изпрати описание на своята новаторска идея на idea@mobiltel.bg. В рамките на една седмица Мобилтел ще направи техническа и бизнес оценка на предложението, след което ще се свързва с автора на идеята. Ако компанията вижда реализация на предложението в рамките на следващите 3-5 години, ще инвестира в него или ще съдейства то да бъде реализирано от друга компания-партньор на телекома.

Приоритетните области, в които телекомът ще търси добри идеи, са т.нар. умни градове, свързани къщи, интернет на бъдещето, комуникация от близки разстояния.
nalporma
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 04 Юни 2012, 10:04

Е те това се казва явна кражба на идеи .
А от друга страна ако сте чували за Тесла той вече го е измислил и то много отдавна това с бъдещето ,въпросът е там ,че на много компании не им изнася това да се реализира от към парична гледна точка .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 04 Юни 2012, 11:35

И аз като идин типичен представител на балканите първо за това се сетих.Безплатни идеи (които по никакъв начин в последствие не могат да се докажат на кого са били) и добър ПР и реклама.
Нали си имат отдели да им разработват нови технологии и идеи.Компаниите обикновено инвестират в такива хора и тяхното кариерно развитие , образование,стаж и тн.Търсят ги още от университетите дават им степендии,оферират ги с договори за работа,пращат ги на специализации !

И аз съм скептично настроен относно честността и истинността на това начинание и бъдещите резултати и последствията от него.
Тези ми съмнения са особено засилени от славата на М-тел на семейна фирма/шурубаджанашка пълна с парашутисти :-)

Без лоши чувства !

Все пак успех на участниците.
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: М-Тел спонсорират с 6 цифрени суми добри технологични ид

Мнениеот silva » 07 Апр 2014, 13:09

Ментел. :)
silva
Активен кариерист
Активен кариерист

Re: М-Тел спонсорират с 6 цифрени суми добри технологични ид