Финансиране на оригинална идея за бизнес бизнес

Финансиране на бизнес. Проекти и програми за финансиране.

Финансиране на оригинална идея за бизнес бизнес

Мнениеот jeep0700 » 05 Юни 2008, 20:59

Здравейте!
Вървят ли още програми за финансиране на бизнеса? Имам оригинална идея за нов бизнес, които в България не съществува и ми е интересно дали може да се намери институция, която да финансира идеята ми. Става въпрос за персонал от около 10-тина човека първоначално и начален капитал между 100 и 150 хил. лв.
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 05 Юни 2008, 21:46

Доколкото знам, има доста начини да си намериш средства чрез Програми, финансирани от Еврофондовете, но трябва да определиш какво ще е основното, което искаш да финансираш.

Имам предвид следното: ако наблягаш върху това, че разкриваш нови работни места - трябва да кандидатстваш по програми, чрез Агенцията по заетостта (виж тук). Всички програми, финансирани от ЕС се контролират от Министерството на финансите. На тази страница можеш да видиш програмите (не знам, дали списъка и пълен) - ако си харесаш нещо.

Ако наблягаш върху това, че имаш нова идея за производство на стоки или услуги, или не си се определил, то трябва да проверяваш във всяка една търговска банка (кандидатстване за кредит чрез бизнесплан) или сам да си търсиш частни спонсори/партньори. :D

Ще помисля и ако ще се сетя за нещо още - ще пиша. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Финансиране