Внос на цигари

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Внос на цигари

Мнениеот berov » 30 Ное 2008, 18:42

Свързах се с компания - производител на цигари в Белгия. Искам да взимам цигарите от тях и да ги предоставям на български фирми, която да се занимае с акцизите, митата и разпространението. Как да си подсигуря нещата и от двете страни?

1. Какъв договор ми е нужен с фирмата производител (само чрез мен да минават поръчките). Посредничество?

2. Какъв договор ми е нужен с фирмата разпространител за България?

3. Има ли вариант, да се правят поръчките на цигари само и единствено чрез мен?
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ubahob-0102 » 06 Авг 2011, 21:14

много добри и интересни въпроси които мен също тясно ме интересуват, дано да получим отговори колега.
ubahob-0102
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 05 Яну 2012, 17:16

Почти всички сериозни фирми с име имат многобройни изисквания за официалните си представители в даден регион, защото име трудно се гради, но лесно се руши !

Най-малкото ще искат да сте работили поне 5+ години в сферата на търговията с подобни стоки.Да имате база, складове,работници,оборот,да имате изградена мрежа от партньори и клиенти.Най-вероятно ще им трябват и банкови гаранции за няколко милиона.

А иначе договора най-вероятно те ще ти го изготвят.Обикновено е да имаш изключителни права върху техния продукт за определен регион и за определено време при определени условия.В които условия най-вероятно ще искат минимум оборот месечно или на тримесечие. Вероятно ще трябва и много сериозна рекламна кампания за новия продукт, която също е доста скъпа.Също така ще трябва продукта почти едновременно да обхване цялата държава за да има ефект от рекламната кампания (билбордове,реклама по телевизия,радио,интернет,вестници,промоции,рекламни материали и тн и тн.).Която рекламна кампания обикновенно или ти я поемаш или я делите 50/50 .А за да покриеш цялата страна ще ти трябват партньори с които да работиш и на които да имаш доверие.Ще ти трябват и доста пари за начинанието !

Затова и тези фирми не се хващат със случайни фирми и хора.

Въпроса с акциза също няма да е тяхна грижа (освен ако не си им някакъв работник на заплата или процент от оборота), а ще трябва ти да се занимаваш щом ти ще си вносителя.
С акциза е голям филм.Единия вариант е да го платиш там при покупката и да ти се възтанови тук при продажбата.Поне подобна схема е при алкохола.Имай предвид че с тези акцизни стоки играят много пари и интереси и случайни хора на високо ниво едва ли се допускат !

С две думи този бизнес не е лъжица за всяка уста...

А и бизнеса с акцизни стоки си е традиционно контролиран от силови структури.Така че внимавай все пак !
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Правим бизнес