Кой е биснеса, който ще просперира при ...

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Кой е биснеса, който ще просперира при ...

Мнениеот jeep0700 » 08 Яну 2009, 23:54

... едно обръщане посоката на финансовите пазари. Не питам за идея, а ми е интересно мнението на участниците във форума. Когато дойде време за обръщане посоката на движение на финансовите пазари, кои са отраслите, които ще тръгнат най-скоро нагоре. Хайде на предположенията, моля. :D
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 09 Яну 2009, 08:31

Въпросът от серията Къде да си дяна парите? :D

За "най-скорото" тръгване на някакви пазари съм скептично настроена, но икономическата история на света се развива по спирала и нещата се повтарят. Най-големите кризи винаги дават възможност за печалби - хазарт и други сфери на развлекателната индустрия, недвижими имоти (Сега вече настъпва момента да се изкупуват имоти на по-ниските цени, за а могат да бъдат продадени след някоя-друга година по-скъпо). Дребните търговци постепенно фалират и тяхните ниши се завладяват от търговските вериги - те могат да се позволят сега да работят на минимална печалба, но завзетите пазари ще ги направят много силни след като кризата ще свърши.

Ако гледаме тенденциите, то в близките десятилетия ще се развива сферата на услугите, като ще се развиват както подотраслите, насочени към удовлетворението на личните потребности на човека, така и тези, насочени към обслужването на други бизнеси - Б2Б. Икономиката става все по-тясноспециализирана и вече е трудно да се предлага "всичко", тясната специализация предизвиква потребност от допълнителните услуги. Гледаме, какви отрасли се развиват в близкото бъдеще и влагаме пари в подотраслите, обслужващи основните отрасли - енергетика - най-вече свързаната с алтернативните източници, електроника, здравеопазване.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Кой е биснеса, който ще просперира при ...

Мнениеот Гост » 11 Яну 2009, 13:57

Докато дойде този момент разчитай само на спекулативни сделки и по активна търговия. Поне аз на това залагам за 2009 и до момента имам що годе някакъв успех.

jeep0700 написа:... едно обръщане посоката на финансовите пазари. Не питам за идея, а ми е интересно мнението на участниците във форума. Когато дойде време за обръщане посоката на движение на финансовите пазари, кои са отраслите, които ще тръгнат най-скоро нагоре. Хайде на предположенията, моля. :D
Гост

Мнениеот Гост » 11 Яну 2009, 14:22

а теоретично е така:

При завършване на рецесията са атрактивни сектори свързани със сурвини и добивни компании.

При възстановяване тук недвижимите имоти строителни и инфраструктурни са атрактивни.

След това следва значителен ръст тук са атрактивни финансовите сектори и свързаните с тях акции.
Гост

Мнениеот Ilijana » 11 Яну 2009, 15:46

sisil55 написа:При завършване на рецесията са атрактивни сектори свързани със сурвини и добивни компании.

... исках да не се съглася, ама помислих и .. прав си. Наистина, след рецесия, когато икономическите процеси започват да се активизират, тези два отрасъла са от голямо значение. А, имайки предвид, че те лесно се възстановяват (не се изисква висококвалифицирана работна ръка, техниката е достъпна и т.н.) и имат големи потенциални пазари, направо съм съгласна. :)

Има един дребен проблем - ще доживеем ли до рецесията? :)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

малко късно,но...

Мнениеот denis.mustafov » 14 Окт 2009, 20:47

Малко късно се вкючвам.Искам да кажа че места за бизнес има.стига да ви стиска разбира се.Много хора се запитват с какво да започна(и аз съм сред тях).Бизнеса не е то сложен нито твърде лесен,но пък може да бъде печеливш.За да успееш трябва да си находчив,различен,удобен и още някои други неща.Първо трябва да намерим нов продукт или ниша която не е запълнена.Второ трябва да се научим да обслужваме клиенти.Ако има хора били някога в америка ще споделят голямото ранообразие от предлагане на стоки и услуги.Също много важен фактор е начина по които се отнасят към теб в нормален магазин.
denis.mustafov
Нов
Нов

Re: малко късно,но...

Мнениеот morgan6666 » 21 Юни 2011, 17:48

добре де, досега няма ли кой да пише по темата
Съдбата помага на смелите!
morgan6666
Нов
Нов

Мнениеот Mar7 » 08 Окт 2011, 14:24

Не споменаваш за капитал и интереси затова ще дам моето мнение по принцип.

Бъдещето е във високите технологии,възобновяемите източници,комуникациите,медицина,нанотехнологии,образование, туризъм (ако щете и космически такъв),транспорт и др.

Разбира се търговия и услуги винаги ще има.Бързооборотните стоки за ежедневно ползване са добър таргет.

Но питането Ви е твърде общо, а в днешния глобален свят нещата бързо приемат обрат, живота е динамичен, световните пазари също.Много фактори влияят на икономическите показатели и световните пазари, точна формула няма.

Истината е че все повече ще успяват находчивите, интелигентните, тесните специалисти, работливите хора и хората, които обичат да приемат предизвикателства :-)
А с развитието на цивилизацията, глобализацията е неизбежна и земята ще ни става все по тясна !

Успех ;-)
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот desinikoleta » 17 Окт 2011, 15:13

Правя бизнес от известно време, но досега не съм се сетила да мисля какво ще стане когато нещата се пооправят.Действам и живея така, че тук и сега да успявам да си покривам разходите и стандарта на живот.Дано дойдат тези времена, но дотогава ще сме заети да оцеляваме ден за ден.
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Назад към Правим бизнес