Имам въпрос - масички пред моя магазин или витрина

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Имам въпрос - масички пред моя магазин или витрина

Мнениеот espas » 17 Яну 2009, 12:34

Здравейте на всички чета редовно форума и имам един въпрос . Имам магазитче което се намира на територията на един кооперативен пазар около мен има сергии и други магазини, обаче на пазара се появяват и сезонни търговци като например такива които продават мартеници или коледни играчки или някакви плодове , те си донасят масички слагат ги пред моя магазин или пред витрината и така дефакто пречат магазинчето да се вижда . аз разбира се им правя забележка но те казват управата на пазара им разрешава да стоят там и за което те са си платили и съответна такса а управата на пазара изобщо не се интересува кой на кого пречи. За тях еважно да събирот пари. Въпроса ми е, територията пред магазините един метър или два не е ли защите на по някакъв начин от търговския закон или някакъв друг закон или всеки може да си сложи масичката където си иска без да го интересува за другите .ако можете ми отговорете или споделете мнение ще съм ви много благодарен.
espas
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 29 Яну 2009, 11:04

Изискванията към търговските обекти, в това число и към разстоянията до други обекти, се определят от Н А Р Е Д Б А И ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПРЕМЕСТВАЕМИ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ в съответната община.

Виж ето тук, какво съм намерила. Потърси своята община, за да видиш подробностите.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Правим бизнес