Страница 1 от 1

Татуировки

МнениеПубликувано: 28 Яну 2009, 11:47
от maria
Добър ден,на всички форумци,решили да ми обърнат внимание.имам магазин,по-точно павилион за нехранителни стоки(улицата е търговска).Момичето,което работи там,а също е и моя приятелка :) ,обмисля през летния сезон да прави пред магазинчето временни татуировки.реших,че няма какво да загубим.и тук идват въпросите.Необходима ли е някаква допълнителна регистрация,ако мойе така да се каже?Ще има ли проверка от хеи и какво по-точно е нужно?Не формулирах всичко добре,за което се извинявам.Ако някой може да помогне предварително благодаря.

МнениеПубликувано: 29 Яну 2009, 10:55
от Ilijana
Здравей, maria! Добре дошла на форума! :)

Какво значи "временни татуировки"? Като лепенки или някаква по-специална козметична процедура? Ако са само лепенки или някакъв вид рисуване, то нещата са по-лесни - трябва само да имате разрешително от собственника на мястото, където се намира павильона (общината, предполагам), че ще заемате за търговска цел още някаква част от терена. Ако процедурата е медицинска, няма да ви позволят да го правите на открито, дори се съмнявам, че в един павильон ще можете да правите подобни манипулации.

Струва ми се, че ще имате повече главоболие, ако търсите някакви разрешителни и подобни неща. Не сте ли мислили тази дейност да я вършите със разрешителното за повильона? Ако има проверки, винаги можете да приберете "сергията" вътре (стига процедурата да не е от козметично-медицинско естество).

МнениеПубликувано: 29 Яну 2009, 12:19
от maria
Благодаря ти,iljiana.Татуировките са рисувани с бои(какви по-точно да ти призная и аз не съм много сигурна).Ако сте виждали по морето на много места ги правят на открито и след няколко седмици избледняват.На приятелката ми и е хрумнала тази идея за летния сезон.А аз не знам дали няма да ми създаде главоболия,защото не съм запозната с изискванията за нещо подобно.Затова реших да попитам при вас :) Необходима ли е според вас допълнителна регистрация в данъчната служба и евентуално уведомление към хеи?iljiana,права сте,че може да го направим вътре в павилиона.Поздрави