ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ!

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ!

Мнениеот apostol » 16 Мар 2009, 06:12

ЗА ПАРИТЕ И ЩАСТИЕТО


Съществува един много разпространен мит, който ни убеждава, че щастието не се купува с пари. Да, ама НЕ! С пари можеш да купиш всичките онези неща, които правят човека щастлив! А липсата на пари правят хората много, много нещастни. Казано е: „С пари в рай, без пари- покрай.” Затова е крайно време да зарежем сиромахомилските нагласи, които от десетилетия ни натрапват жалките български медии. Трябва, трябва да запретнем ръкави и да печелим пари. Много пари!

Установено е и то със сигурност, че най- големите грижи на хората са свързани преди всичко с финансовото им състояние. Чак тогава следват грижите за здравето.
Най- интересното в случая е това, че наличието на пари, на много пари, мигновено разрешава тези проблеми. Ще го кажа другояче: хората с пари нямат никакви проблеми! Особено пък, ако харчат парите си разумно, мъдро.

Изтъкнати психолози, психиатри и философи смятат, че щастието до голяма степен зависи от общуването с приятни хора. Е да, но само с пари могат да се купят билетите, които ще те отведат при любимите ти хора. С пари можеш да купиш бира и мезета за твоите приятели, с които ще гледаш дербито на шампионата. Парите ще те отведат във Франция, където ще разгледаш забележителни места и културни ценности, а освен това ще си хапнеш и пийнеш великолепно. Да, погрешно е да се смята, че най- хубавите неща в живота са безплатни. Напротив, най- хубавите неща на този свят са доста скъпи! Безплатни закуски има, но… само в капаните за мишки…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com
apostol
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 195
Регистриран на: 20 Дек 2007, 17:17
Местоположение: София


Мнениеот eser » 19 Мар 2009, 22:14

Според мен не е срамно човек да се стреми да печели много пари (естествено за всеки това понятие много е много относително), да притежава красива кола, да живее в хубава къща, да си позволи да заплаща обучението на своите прекрасни деца в хубави колежи и университети.
НО НИКОГА НЕ ТРЯБВА В ТОЗИ СИ НАШ СТРЕМЕЖ ДА СТАВАМЕ РОБИ НА ПАРИТЕ, ТЕ ДА СА ОСНОВНАТА НИ ЦЕЛ В ЖИВОТА.
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 55
Регистриран на: 07 Апр 2008, 15:50


Назад към Правим бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron