Страница 1 от 1

Как да изготвим успешен бизнес-план

МнениеПубликувано: 14 Сеп 2007, 19:32
от Кака Мара
Бих искала да Ви представя статията, публикувана в "Собствен бизнес" Как да изготвим успешен бизнес-план. Цялата статия е от три части. В момента е публикувана първата част, а другите две ще бъдат публикувани в близката седмица.
Ако имате някакви пожелания към съдържанието на статията, пишете във форума. Можем да напишем продължение. :D

ок

МнениеПубликувано: 15 Сеп 2007, 02:10
от bionit
При всички положения трябва да има бизнес план , като винаги има риск естествено. Винаги обаче , според мен трябва да се замислим върху някои важни неща:
1.При избора на определената деиност - дали сме сигурни че това ще е деиноста която трябва да работиме до края на живота си , защото ако не сме според мен не трябва да започваме. Идеята е до такава степен да сме надъхани , че да можеме да се бориме до последно.
2.Компетентноста - със сигурност трябва да сме информитани добре за да знаем с какво се захаващаме наистена. Така рискът става по-малък и релно ще придобиеме по добра представа за плана които трябва да изготвиме.

Re: ок

МнениеПубликувано: 17 Сеп 2007, 10:05
от Ilijana
bionit написа: 1.При избора на определената деиност - дали сме сигурни че това ще е деиноста която трябва да работиме до края на живота си , защото ако не сме според мен не трябва да започваме.

Това звучи обезсърчително. :cry: Никой не е задължен да се занимава с едно нещо цял живот! А в бизнеса е просто задължително да сменяш посоката според промените на пазара.
Един познат преди години е започнал от един магазин за алкохол. Сега вече има туристическа агенция и фирма за озеленяване. И двете фирми са проспериращи. Това е добър пример за това, че печели само този, който е готов навреме да се откаже от непечелившата идея. :D

МнениеПубликувано: 05 Мар 2008, 10:13
от Dansoz
Не мисля че Алкохола не е печеливш-просто нещо му е куцало и спъвало цялата работа
Специално за алкохола тук в България също и в Русия той винаги ще се търси ;) (сигурно от казаците сме го прихванали пиенето :lol: )