Моя продукт и разпространението му

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Моя продукт и разпространението му

Мнениеот mysuccess » 02 Окт 2010, 10:22

Как да намерим дистрибутор към голяма верига, който покрай другите си продукти би взел и нашия продукт и да го предложи в магазините? Някакви идеи как става това?
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

?

Мнениеот icelemon » 02 Окт 2010, 10:47

Дай малко повече информация за продукта за получиш по конкретен отговор :)
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: ?

Мнениеот mysuccess » 02 Окт 2010, 12:27

icelemon написа:Дай малко повече информация за продукта за получиш по конкретен отговор :)

Ами произвеждаме зеленчуци, сортираме ги и опаковаме. В производството сме ок, но в търговията не сме много добре. Затова бихме искали да някой да ни въведе в мрежата, или да ги предлага от негово/нейно име, ако има изградена такава. Мислим че Метро, Билла и други вериги са подходящи за нашия продукт.
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот nedka27 » 08 Окт 2010, 15:06

Ами отивате при управителя на Метро или Била и питате.Те ще ви кажат могат ли да предлагат стоките и ако не с кой доставчик работят евентуално.Тогава се свържете с него.
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот mysuccess » 08 Окт 2010, 17:15

nedka27 написа:Ами отивате при управителя на Метро или Била и питате.Те ще ви кажат могат ли да предлагат стоките и ако не с кой доставчик работят евентуално.Тогава се свържете с него.

Много благодаря за съвета.
То аз вече ходих в местният Билла при управителя, който беше доста нелюбезна, но поне каза да се обърна към байър, нищо друго.
Ние бихме искали да се свържем с доставчик направо, преди срещата с байъра...
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот kadebg » 08 Сеп 2011, 14:30

Старичка тема, но ме заинтригува.

Питам се дали си струва да се работи с такива големи вериги. Веднъж една служителка от фирма за минерална вода сподели, че тези вериги имали изисквания към производителите и едва ли не налагали изкупната цена. А на бутилиращата компания тази цена им покривала себестойността, без печалба.

(Не знам дали това са факти, предавам какво ми казаха)
kadebg.com - пари и лични финанси
Аватар
kadebg
Нов
Нов

стара тема ,ама лачена

Мнениеот simsonov » 12 Сеп 2011, 22:03

Това е "вечния" проблем на производителя - как да си продаде стоката която произвежда.Предполагам ,че в неговия бранш също има големи и малки, трябва да се разузнае и проучи какво правят конкурентите от неговия калибър.
simsonov
Нов
Нов

Мнениеот kikita88 » 16 Сеп 2011, 09:08

Според мен трябва да наблегнете върху рекламата. Направете реклама на предлаганите продукти. Освен това обърнете внимание на конкуренцията и цената. Определете отстъпки за дистрибутори, търговци и цени на дребно. Това определено трябва да помогне.
Успех
kikita88
Нов
Нов

реализация на продукт

Мнениеот редор » 16 Сеп 2011, 09:52

Не казвате какъв е вашият продукт, поради което отговорите могат да бъдат само по принцип.
Ако продуктът ви е качествен, няма смисъл да се набутвате в големите вериги - те ще ви заставят да работите за тях - чрез натиск за ниски цени, отсрочени плащания и т.н. Те владеят бизнеса си и знаят как да ви използват. От тях няма да забогатеете.
Има и много други начини за реализация, масова и достатъчна.
Има и интернет.

Ако желаете конкретна помощ, изпратете ни съобщение.

И успех!
Редор - вашият помощник в бизнеса
редор
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот berov » 18 Сеп 2011, 11:52

Реклама на плод и зеленчук??? Ми ... не!

Изгответе си план за действие и продавайте на "малкия" пазар. За по-малко от 2 седмици ще можете да реализирате количество, което нито една верига не може да ви купи. (Има много минуси при работа с веригите.)

Относно идеята (план) мога да помогна.
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Mar7 » 08 Окт 2011, 14:06

Може да пробвате в TESCO това е една от най-големите вериги магазини в UK.
По принцип имам познати в UK които могат да ударят едно рамо, но по принцип ще се искат КОЛИЧЕСТВА,КАЧЕСТВО И ЦЕНА. meil-ът marbasa(at)abv.bg

http://www.bia-bg.com/-%D0%9D%D0%BE%D0% ... gdaHIlmXcV
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Правим бизнес