Страница 1 от 1

Моя продукт и разпространението му

МнениеПубликувано: 02 Окт 2010, 10:22
от mysuccess
Как да намерим дистрибутор към голяма верига, който покрай другите си продукти би взел и нашия продукт и да го предложи в магазините? Някакви идеи как става това?

?

МнениеПубликувано: 02 Окт 2010, 10:47
от icelemon
Дай малко повече информация за продукта за получиш по конкретен отговор :)

Re: ?

МнениеПубликувано: 02 Окт 2010, 12:27
от mysuccess
icelemon написа:Дай малко повече информация за продукта за получиш по конкретен отговор :)

Ами произвеждаме зеленчуци, сортираме ги и опаковаме. В производството сме ок, но в търговията не сме много добре. Затова бихме искали да някой да ни въведе в мрежата, или да ги предлага от негово/нейно име, ако има изградена такава. Мислим че Метро, Билла и други вериги са подходящи за нашия продукт.

МнениеПубликувано: 08 Окт 2010, 15:06
от nedka27
Ами отивате при управителя на Метро или Била и питате.Те ще ви кажат могат ли да предлагат стоките и ако не с кой доставчик работят евентуално.Тогава се свържете с него.

МнениеПубликувано: 08 Окт 2010, 17:15
от mysuccess
nedka27 написа:Ами отивате при управителя на Метро или Била и питате.Те ще ви кажат могат ли да предлагат стоките и ако не с кой доставчик работят евентуално.Тогава се свържете с него.

Много благодаря за съвета.
То аз вече ходих в местният Билла при управителя, който беше доста нелюбезна, но поне каза да се обърна към байър, нищо друго.
Ние бихме искали да се свържем с доставчик направо, преди срещата с байъра...

МнениеПубликувано: 08 Сеп 2011, 14:30
от kadebg
Старичка тема, но ме заинтригува.

Питам се дали си струва да се работи с такива големи вериги. Веднъж една служителка от фирма за минерална вода сподели, че тези вериги имали изисквания към производителите и едва ли не налагали изкупната цена. А на бутилиращата компания тази цена им покривала себестойността, без печалба.

(Не знам дали това са факти, предавам какво ми казаха)

стара тема ,ама лачена

МнениеПубликувано: 12 Сеп 2011, 22:03
от simsonov
Това е "вечния" проблем на производителя - как да си продаде стоката която произвежда.Предполагам ,че в неговия бранш също има големи и малки, трябва да се разузнае и проучи какво правят конкурентите от неговия калибър.

МнениеПубликувано: 16 Сеп 2011, 09:08
от kikita88
Според мен трябва да наблегнете върху рекламата. Направете реклама на предлаганите продукти. Освен това обърнете внимание на конкуренцията и цената. Определете отстъпки за дистрибутори, търговци и цени на дребно. Това определено трябва да помогне.
Успех

реализация на продукт

МнениеПубликувано: 16 Сеп 2011, 09:52
от редор
Не казвате какъв е вашият продукт, поради което отговорите могат да бъдат само по принцип.
Ако продуктът ви е качествен, няма смисъл да се набутвате в големите вериги - те ще ви заставят да работите за тях - чрез натиск за ниски цени, отсрочени плащания и т.н. Те владеят бизнеса си и знаят как да ви използват. От тях няма да забогатеете.
Има и много други начини за реализация, масова и достатъчна.
Има и интернет.

Ако желаете конкретна помощ, изпратете ни съобщение.

И успех!

МнениеПубликувано: 18 Сеп 2011, 11:52
от berov
Реклама на плод и зеленчук??? Ми ... не!

Изгответе си план за действие и продавайте на "малкия" пазар. За по-малко от 2 седмици ще можете да реализирате количество, което нито една верига не може да ви купи. (Има много минуси при работа с веригите.)

Относно идеята (план) мога да помогна.

МнениеПубликувано: 08 Окт 2011, 14:06
от Mar7
Може да пробвате в TESCO това е една от най-големите вериги магазини в UK.
По принцип имам познати в UK които могат да ударят едно рамо, но по принцип ще се искат КОЛИЧЕСТВА,КАЧЕСТВО И ЦЕНА. meil-ът marbasa(at)abv.bg

http://www.bia-bg.com/-%D0%9D%D0%BE%D0% ... gdaHIlmXcV