Въпрос за касов апарат

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Въпрос за касов апарат

Мнениеот tedd » 24 Фев 2012, 11:42

Регистрирах фирма и сега дойде на дневен ред купуване на касов апарат. Погледнах в интернет и видях куп реклами и обяви и нищо не разбрах - навсякъде някакви пакети , които нищо не ми говорят. Писах на една фирма и ми предложиха един модел , който имал това безплатно , онова безплатно и накрая 440лв. - което за мен е много висока цена.Предлагат безплатно сим карта за една година , а какво става на втората година , пак ли при тази фирма трябва да си подновя абонамента? Намерих онлайн магазин с прилични цени на апарати , но се оказа , че след като го получа трябва да намеря сервиз , да сключа договор и да отида в НАП. Постоянно се обърквам.
Трябва ми най-обикновен модел касов апарат , но не разбирам тези пакети и абонаменти за какво са.
Когато регистрирах фирмата попитах на няколко места и ми поискаха около 400лв. ( пак с един куп безплатни бонуси) , поизчетох малко информация по интернет и реших да се оправям самостоятелно - и регистрацията на фирмата ми излезна под 200лв.
При касовите апарати може ли човек да се оправи сам или трябва да отида някъде и да плати колкото му искат?
tedd
Нов
Нов
 
Мнения: 4
Регистриран на: 23 Фев 2012, 08:49


Мнениеот min4o_praznikov » 24 Фев 2012, 12:20

Касови апарати с всичко включено има около 250 лв по нисък клас за не толкова интензивна употреба.

При вас предимство е че нямате стар апарат.Защото ако имахте трябваше да бракувате стария си такъв за скромната сума от около 50-60 лв.Избягването на това плащане за бракуването на стария апарат е да вземете от същата фирма/марка касов апарат.Но тъй като вие нямате стар сте свободна да си купите какъвто си пожелаете !

След изтичането на първата година може да си смените фирмата която ви го поддържа без проблем, но задалжително трябва да имате такава.
Както и са мобилния оператор така и за фирмата която ще ви поддържа и сервизира апарата се плаща годишна такса/абонамент всяка година !

Добре ще е до потърсите във вашия град фирма, която продава касови апарати за да може да е полесен контакта при евентуални повреди или проблеми с касовия апарат.Безсмислено е да плащате поддръжка на Варненска фирма, която няма представителство във вашия град, а вие да живеете в Пловдив.

Успех :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 122
Регистриран на: 01 Яну 2012, 15:23
Местоположение: Куртово конаре

Мнениеот ztech » 01 Мар 2012, 13:27

Здравейте tedd,

Не можете да се оправите сам с апарата. Касовите апарати са предмет на лицензи, стриктни регулации и регистрации.
Относно цената - ако не го ползвате в натоварен обект - апарат за около 290лв - Датекс DP-25,15 или Тремол Z-KL ще ви свършат чудесна работа. Имайте предвид че тези модели са за обекти с малко натоварване - малки магазинчета за дрехи, фризьорски салони и т.н. Натоварването се определя от броя бележки а не от оборотите на обекта :). Другото, което ви съветвам при избора на фирма е освен цената на която ще придобиете изделието е да погледнете тази фирма има ли сервиз или поне един поялник в сервизното помещение. Имайте предвид, че в наредбата има дефинирани много кратки срокове за ремонт на дадено устройство. Ако не сте от София е добре фирмата да има опит в ремонтите, а не да праща всичко в централен сервиз (където в момента са смазани от работа и поръчките се бавят).
След първата година "безплатните" неща свършват - т.е заплаща се договор, такса мобилен и ремонти по устройството. Ако не сте доволни от обслужването - сменете фирмата. Още един съвет - ако пазарувате онлайн, по-добре се уверете че офлайн частта на фирмата се намира във вашия град. Някои неща като - бърз ремонт, посещение на място при изискване от данъчен служител, както и примерно освобождаване на принтер от заседнала или навита в механизма хартия стават много по-лесно ако сервизната фирма е от вашия град. Апарат можете да си закупите от всеки - но е добре да имате предвид по-горе споменатите особености.
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 34
Регистриран на: 08 Окт 2009, 01:57


Назад към Правим бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron