Защо фирмата ми не е "Коректна" и как ми се досвидяха 77,50

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Защо фирмата ми не е "Коректна" и как ми се досвидяха 77,50

Мнениеот ztech » 20 Авг 2015, 22:09

Здравейте,

Честно да си призная отначало се изнервях, а после започнах да се шегувам с разните досадници дето звънят на служебния телефон /бутафорни услуги, предложения за инвестиции, продажба на неща със съмнителна полза за нас като организация/
Та вчера ми звънна служителка на загадъчния "Изследователски център на клиентските мнения" ЕООД - ИЦНКМ ЕООД (wtf ?!) да ме уведоми, че фирмата ни е проучена в интернет. Уведоми ме че след проучването за нас се е установило че за нас няма негативни мнения, че сме коректни с клиенти и партньори /ехаа/ и може да и бъде издаден сертификат и стикер "Коректна Фирма 2015" /опа май има ежегодно абонаментче в схемата/. Цената на стикера и сертификата е 77,50лв с ДДС и куриерски и включва регистрация в база данни, промотиране ... бла бла бла ....
Разбира се отказах поредната голяма изгодна сделка за фирмата ни : Кой би се вързал на такава глупост? ..... Ама ми стана любопитно, отивам на компютъра отварям им сайта и ..... си глътнах граматиката като видях дългият списък от фирми получили "сертификат". Някои от дружествата даже бяха взели листа принтирана хартия много на сериозно и на сайтовете им се мъдреха гръмки изречения от сорта - "Скъпи приятели, нашата фирма бе удостоена с отличието "Коректна фирма 2015" от Изследователски център на клиентските мнения. .бла бла.. Това признание за нашата работа ..бла бла ..... Благодарим на всички наши клиенти и партньори ...бла бла .... "
Абе направо се чудя .... аз ли съм тъп и стиснат или просто сред фирмите има толкова много балами с излишни дребни пари за глупости. Май във форума Идеи за бизнес - трябва да обсъдим подобен бизнес модел - вземаме данните на "коректните" фирми от базата на ИЦНКМ ЕООД и ги бомбим с тъпи оферти. Все пак са доказали лековерието си и желанието да се харчат пари веднъж, защо да не се пробва да им се продаде въздух отново....
Предложенията за сертификати които ми хрумват към момента : Шеф-баламурник 2015, Фирма-шаран 2015, Суетник 2015, Балами 2015 ....:)))))
цените подлежат на договаряне , работим с куриери опция преглед и тест ... :))))))
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист

Re: Защо фирмата ми не е "Коректна" и как ми се досвидяха 77

Мнениеот Delo.bg » 26 Фев 2016, 19:12

Наистина - не се залъгвайте, прочетете обширната статия по темата с т.н. "сертификат" "Коректна фирма" и прецените сами дали да плащате за подобно нещо!

http://delo.bg/positions/korektna-firma ... naivnitsi/
Delo.bg
Нов
Нов

Мнениеот korektna firma » 16 Апр 2016, 19:09

Здравейте,
Както вече знаете оператора на сертификата Коректна Фирма е ИЦНКМ - голяма, международна фирма. Също так доста са болезнени обвиненията, които се подават в тази тема. Запознавайки се с уеб страницата на фирмата може да се види с какъв успех се развиват нашите проекти в цяла Европа. Моля също да обърнете внимание, че нищо не крием за нас. Много е жалко това, че повечето от Вас дори не са си направили труда да разгледат тази интернет страница...

Проекта Коректна Фирма е изключително популярен в България. Още през февруари успяхме да съберем над 16 000 участника – за което информираме в темата на портала на 24часа. В рамките на цяла Европа ни се довериха вече почти 180 000 фирми. Полагаме големи старания към това да направим колкото си може по-добра нашата база. Изпратихте жалби и сигнали до КЗП и НСС. Там Вие твърдяхте, че за получаването на този сертификат е нужно единствено да се заплати. С удоволствие предоставихме на горе посочените комисии списък с фирми, както и контакти към тях, които не са приети за участие в проекта. Само за тази година имахме ок. 200 фирми, които са подали своята заявка за участие в проекта, но са отхвърлени поради наличие на негативни мнения. Пълният списък с фирми е изпратен до съответната комисия.

От самото начало са публикувани няколко статии относно нашата дейност – между тях са pravda.bg и pravo-bg.com.

Стараем се да предоставим на фирмите, участващи в проекта колкото си може по-голяма и по-добра реклама. Тъжното нещо е, че сред хората, които недоволстват от нашия проект няма никакви наши клиенти – понеже тогава бихме могли да разберем, че някой е имал по-големи очаквания и др. Но за съжаление 100% от хората изказващи се негативно в темата за нас, не са наши клиенти. Едновременно ни е приятно това, че на нашите клиенти им харесва цялостната идея на проекта и с удоволствие споделят факта, че са получили сертификата по своите интернет страници.

Задействахме също така програма, награждаваща потребители, които ни покажат негативни мнения за фирма, намираща се в нашата база данни. Това работи така, че когато се намери такава фирма, тогава тя остава отстранена от проекта, получава заплатените средства обратно, а самия потребител, който е открил такава фирма получава по пощата дребен подарък. Полагаме огромни усилия за това всички Вие да бъдете доволни от ръководения от нас проект.

Поздрави
ИЦНКМ ЕООД
korektna firma
Нов
Нов

Мнениеот ztech » 22 Апр 2016, 20:23

Здравейте,
Не знам какъв институт сте, но определено трябва да сключите договор с Института за изследване на българския език, тъй като постът ви е пълен с правописни грешки / за пълен и непълен член да не говорим/
Никакви обвинения не съм отправил към вас. Просто не ме кефи да ми досаждате по телефон с тъпи оферти и да искате пари за напечатани пъстри хартийки. Въобще нямам време да се занимавам с времянки като вас, още повече да ви докладвам на КЗП, НСС, ДАНС и прочие .... нещо сте сбъркали човека
Постинга си тук написах по повод учудването колко много фирми могат да се вържат на такава плоска оферта , че и даже да са доволни от това .. Списъкът ви с "коректни" фирми много ми напомни една стара поговорка : "Имената на глупците висят по стените" .. Е, парите са си техни и всеки може да си ги харчи както си реши за добре ..преценката ми за моите пари е че нямат място в джобовете на фалшиви телефонни герои.
И айде стига позоваване на изсмукани от пръстите статии за вас появили се по незнайно какъв начин.
Айде със здраве,
ztech /БИНТДФ/ Български институт на недоволните от телефонни досадници фирмаджии/

П.С Имате конкуренция - вчера ми се обадиха от Имаго с проект "Таен Клиент" , там искаха 250 кинта за статуетка и визитки и грамота че сме преминали тестовете им .. Много евтино работите явно - трябва да вдигате цените :)
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот кЪректна фирма » 07 Май 2016, 14:31

Първо да уточним, че „сертификат“ „коректна фирма“ не е сертификат, а по-скоро някакъв знак на доверие, второ – за да получат този знак всеки, който е допуснат от някакъв алгоритъм трябва да заплати 77,52 лв. с ДДС. Трето – ИЦНКМ по какви стандарти сертифицира фирмите, търсене в мрежата по чувствителни фрази, ключови думи, мета тагове не е стандарт за качество и това всеки ИТ специалист ще ви го каже.
Как се получава сертификат за качество!?
Първата крачка към внедряването на система по качество е да се избере моделът на системата (стандартът).
Втората крачка – трябва да се избере представител от ръководството на фирмата, ангажиран с координирането, внедряването и функционирането на системата. Той е своеобразен чадър върху системата по качеството, защото осъществява връзката между всички участници в процеса. Създава се специална група, която трябва да разработи и документира елементите насистемата. Добре е това да бъдат специалисти от различни отдели и с различно образование (технолози, инженери, икономисти, работници), които познават производствените процеси, препоръчват експерти. Задължително се прави въвеждащо обучение, при което се разясняват детайлно елементите и изискванията на стандарта.
Третата крачка – въвеждането на системата. Започва нейното документиране.
Най-напред се изготвя наръчник по качеството, в който се описват отделните дейности на предприятието, отнесени към съответния елемент на системата – например как се прави договор, как се приемат
поръчки, кой е отговорен, как се правят оферти, какви са взаимовръзките между отделните звена и т.н. Документират се и процедурите към съответния елемент на системата – например преглед на документите,
вътрешен одит на качеството, обучение и т. н.
Четвърто – ИЦНКМ колко от фирмите е проверила на място и е извършила описания процес на сертифициране по-горе?
Пето – ИЦНКМ има ли акредитация да издава сертификати, има ли издаден лиценз за тази сложна дейност?

Извод: "Коректна фирма" е сертификат без покритие, без стойност и кух, налице е спекулиране с терминологията, като думата "Сертификат" се използва не по предназначение! :idea:
"кЪректна фирма" - с мисия винаги да достига до Истината отвъд Разума!
http://korektnafirma.blogspot.bg/
Аватар
кЪректна фирма
Нов
Нов

Назад към Правим бизнес