Без да си наема място.

Проблеми и въпроси, с които се сблъскваме, когато правим бизнес. Развитие и управление на собствен бизнес.

Без да си наема място.

Мнениеот inkognite » 05 Яну 2017, 19:35

здравейте в групата тъй като много рядко с появявам в форума но от работа все не остава време искам да попитам един въпрос тъй като имам фирма която преди 2 дена се вписа в агенцията за вписвания и все още нямам и касов апарат става въпрос за домашни потреби но може ли да си взема касовият апарат да се оправя с всичко останало и най накрая да наемам място тъй като все още немога да избера подходящото място.
inkognite
Нов
Нов
 
Мнения: 13
Регистриран на: 19 Юни 2012, 15:07
Местоположение: Върбица


Re: Без да си наема място.

Мнениеот ztech » 13 Яну 2017, 01:19

Здравей,

Мисля че мога да ти бъда полезен, тъй като фирмата ни се занимава с това. За регистрация на касов апарат, освен данни на фирмата се изисква име и точен адрес на обекта - по ЕКАТТЕ. Обяснено просто и ясно - за да се генерира свидетелство и регистрира в НАП, трябва да се знае адрес на обекта и касов апарат се регистрира на този адрес. Така че първо наемате помещение, а после регистрирате устройство.
Имаме и случаи където хората бързат да започнат продажби или да извършват услуги без все още да са се установили в офис или магазин. Тогава устройството се регистрира в режим БЕЗ СТАЦИОНАРЕН обект - ако търговецът обикаля с касовият апарат и приема плащания в брой / важи за пазари, борси , разносна търговия/ или евентуално регистрираме устройството на адреса на седалището на фирмата, като след наемането на магазин/офис правим процедура по смяна на адрес и промяна данни в НАП.
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 34
Регистриран на: 08 Окт 2009, 01:57


Назад към Правим бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron