Страница 1 от 1

Хора със стаж или хора без стаж?

МнениеПубликувано: 06 Мар 2008, 16:50
от berov
Ако имате собствен бизнес, какво според вас ще е по-добре да направите, да назначите човек със стаж за определена длъжност във фирмата или човек без стаж, на който ще му наложите вашите принципи? Ако човекът със стаж е свикнал да работи с "принципите" на друга компания, може ли това да се окаже минус за вас?

МнениеПубликувано: 07 Мар 2008, 21:58
от jeep0700
Естествено е първия отговор да е Зависи. :wink:
Ако имах собствен бизнес, бих назначил персонал без стаж, но кадърен и инициативен, който се поддава на обучение и попиване на знания. Т.е. да виждам себе си в тях. Показваш, научава и действа така, както ти искаш да го прави.

МнениеПубликувано: 08 Мар 2008, 01:16
от Ilijana
Трябва да не бъдеш предубеден и да търсиш служителите си не според стажа им, а според способностите, полезни за твоят бизнес. За един човек стажът е пречка за успешната работа, за друг - не е.

Най-важното е, новоназначеният служител да може да се обучава и да схваща бързо.

Най-голямото /и, мисля, единственото/ предимство на "безстажните" хора е, че нямат негативен опит за работа на друго място. Но, те не са свикнали да работят 8 часа подред; имат основно теоретични познания по всичко; повечето са с завишена оценка относно тяхните способности и, съответно, възнаграждението; има голяма вероятност да те напуснат след кратко време /точно, когато вече си ги обучил/...

МнениеПубликувано: 30 Авг 2008, 17:36
от DesislavaSt
Важно е хората , които наемаш на работа да са мотивирани да работят , т.е. по време на интервюта изследвай мотиватора на човека и прецени дали длъжността , която предлагаш отговаря на съответния мотиватор . Когато човек има мотив да работи , има мотив и да се научи . Аз лично предпочитам хора без стаж.
Привет на всички от форума !