Магазин за дивеч

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Магазин за дивеч

Мнениеот Stan » 13 Авг 2008, 18:10

Здравейте!

Попаднах на този сайт и честно казано силно ме впечатли. От доста време имам намерение да се хвана с някакъв бизнес, който да ми осигурява чиста печалба поне 5-7 хил./месец. Имам възможност за доста добра начална инвестиция. Много бих се радвал на всякакви съвети и идеи. Мислех си за кафене или друго малко заведение, а напоследък все ми се върти в главата един магазин за месо от дивеч. Като гледам колко струва една порция в ресторант, а не съм виждал такива магазини, се чудя дали би потръгнал и как ще го възприемат купувачите. Отчитам, че ловът е сезонен, но при наемане или купуване на големи хладилни помещения, може да се осигури някакво количество по-дългосрочно. Говорил съм с дивечовъдни станции и знам горе-долу колко, кога и на какви цени могат да осигуряват месо. Все пак основния въпрос е:
Вие бихте ли пазарували екологочно чисто месо от елен, сърна, д.прасе на цени 13-14 лв/кг., отчитайки специфичното приготвяне и вкуса?
Очаквам вашите мнения и коментари.
Stan
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Авг 2008, 17:47


Мнениеот Ilijana » 13 Авг 2008, 23:36

Здравей, Stan! добре дошъл на форума! :D

Нищо не разбирам от търговията с месо :D, но мога да ти кажа моето мнение като един потенциален потребител.

"Екологочно чисто месо от елен, сърна, д.прасе" и други подобни са луксозни стоки. Този вид месо не може да се продава в квартален магазин или супермаркет, посещаван от средноработническата класа.

Въпросът за това, бихме ли консумирали това месо, не е отправен към когото трябва. За да разбереш дали тази стока се търси, трябва да проведеш проучване след потенциалните ти купувачи - по-заможните граждане. Но, дори те да отговорят "Да, много бихме го консумирали, защото е чудесно и не e много скъпо!", не можеш да имаш пълното доверие на резулатат от проучването. Хората не винаги правят това, което казват, че ще правят.

Лично аз виждам, че продажбите на екологичночистите храни правят една голяма не заета пазарна ниша в България. Но, кръгът на потенциалните клиенти е ограничен, а стоката не е трайна. Смятам, че много трудно би могъл да просперира само един магазин (а не верига от подобни).

От друга страна, струва ми се, че договорите с някой друг луксозен ресторант, биха могли добре да развият този вид бизнес.

P.S. Аз бих хапнала една сърничка с удоволствие ... :wink:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот nenkov » 14 Авг 2008, 01:01

Здравей,

малко извън темата за дивечовото мецо...

Хубаво е да се внимава с резултатите от маркетинговото проучване, защото по-голяма част от хората, които са заявили, че биха закупили продукта, не го правят. Лошото е, че и те самите не знаят защо. Това е доста сериозен проблем, който стои пред маркетолозите и анализаторите в световен мащаб...
Необходимо е да се задават точните въпроси и да не се подвеждат интервюираните.
Иначе правилно се насочваш към незаета пазарна ниша, поздравления.
Идеята за договори с редица ресторанти не е никак лоша, но тогава няма нужда от магазин, а от склад или т.нар. борса.

Магазин за дивечово месо.... любопитно ми е как би реагирал пазара, определено е луксозна стока, която не много широк кръг от хора могат да си позволяват да консумират редовно.

Успех
Аватар
nenkov
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист
 
Мнения: 16
Регистриран на: 03 Апр 2008, 19:44
Местоположение: Aприлци

Мнениеот Stan » 14 Авг 2008, 08:23

Разбирам, че това може и да се причисли към по-луксозните стоки, но на фона на цената на трупното месо ми се струва, че може да се пусне на доста сносна цена - както писах само 3-4 лв над обикновеното телешко или свинско месо. От тази гледна точка си мисля, че не е непосилно да се купи и от редовия купувач, а не само от заможни клиенти. Та затова се чудех защо пък да не потръгне. Имам притеснения само дали хората няма да се спрат заради приготвянето му - киснене примерно в марината 24 часа и т.н., а не направо да го хвърлят на скарата. Мислех си и да предлагам готово мариновано месо, както и към всяка поръчка да добавям безплатно рецепти за съответния дивеч.
Относно ресторантите също мислех да им предлагам, въпреки че те сами си осигуряват дивеч от стопанствата. Нищо аз мога да отправя оферти на други ресторанти, които досега не са предлагали дивеч.
Мисля да предлагам и телешко, и свинско месо, които да са ми нещо като гаранция за оборот, а и който иска да може да си ги смесва в каима примерно, ако само дивечът му идва много остър вкус.
Ще очаквам мнения относно това, както и съвети (практически и правни) за отваряне на такъв магазин за месо.
Stan
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Авг 2008, 17:47


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron