Бизнес без стока

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Има ли шанс малкият и дребен бизнес

Анкетата свършва на 16 Фев 2009, 20:29

да
9
45%
да
9
45%
не
1
5%
не
1
5%
има когато големите фирми фалират
0
Няма гласували
има когато големите фирми фалират
0
Няма гласували

Общо гласове : 20

Бизнес без стока

Мнениеот RaIDeR » 09 Ное 2008, 20:29

Здравейте ,регистрирах се токущо за да задам своят въпрос !
Та значи аз съм от Търново и имам собственно помещение 40 кв.м.
има си витрина 3 на 3 м. склад 5 кв.м. баня и тоалетна с предверие 5 кв.м. регистрирано е като офис , намира се на 1м. от главен път в голям и уживен квартал с много блокове наокуло , в близост е до голям парк който е посещаван от (по-ред) 1 майки с деца , 2 пенсионери , 3 деца на 8-14 г. ! В близост до мен се строи голям хранителен магазин , също така до мен има "фризьорско козметичен салон" ! Нямам много останали финанси понеже строежат ги глътна !
Бих искъл да чуя някоя ваша идея за бизнес ,като съм се насочил в сферата на услугите имам предвид нещо от типа на "фризьорско козметичен салон, игрална зала " нещо за което се инвестира еднократно а, след това има малки разходи и не е свързано с покупко продажба ! А ако е в сверата на покупко продажбите кажете фирми които предлагат вървежна стока на консигнация + доставка !
С нетърпрние чакам вашите отговори !
Благодаря предварително !
Поздрави !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Бизнес без стока

Мнениеот Ilijana » 09 Ное 2008, 21:07

Здравей, RaIDeR! Добре дошъл на форума! :D

Смятам, че има място за малкия бизнес. Така и гласувах. :)

Относно идеята.

RaIDeR написа:... и не е свързано с покупко продажба...

Малко трудно ще стане, защото в сферата на услугите също има продажби - на същите тези услуги. :)

Смятам, че за малкия бизнес е много важно предприемачът да разбира добре от бизнеса, който прави. Това е необходимо условие, защото малка фирма няма пари да плаща на добри външни специалисти. Фирмата основно наема персонал, който върши изпълнителски дейности.

Та, затова да те питам - От какво, смяташ, че разбираш достатъчно (ти лично или някой от семейството)? Това може да бъде опит, образование или хоби или нещо, което можеш да вършиш или от което разбираш.

Пиши за своите знания - върху тях ще мислим. :)
Последна промяна Ilijana на 09 Ное 2008, 21:53, променена общо 1 път
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 09 Ное 2008, 21:44

Благодаря за бързият отговор ,ясно е ,че за да печелиш трябва да продаваш , по-горе казах ,че предпочитам да не се занимавам с покупко продажба ,а не ,че неискам да продавам каквото и дабило !
И все пак разбирам по-малко от всичко ,по професия съм Оператор в мебелната промишленност специалност Конструиране на корпусна и решетачна мебел работил съм като продавач консултант 3-4 години ,
имам нюх към клиентите !
Мислех си да отвояр магазин за дрехи втора употреба но се спирам понеже ги има доста пък и не е работа за млад човек ,въпреки че ще е печелившо и с малък първоначален капитал , пък и няма да имам време хем да обикалям за да подбирам стока хем да вартя магазина , понеже нямам възможност да наема персонал поне за в началото !
Та за това ако ще е покупко продажба ми трябва някаква фирма която предлага вървежна и търсена стока на консигнация +доставка !
Моля дайте адреси или имена на такива фирми (контакти) !
Най ми се ще да направя билярдна зала но помещението е твърде малко затова нестава ! Имате ли други подобни такива идеи в тази сфера (без покупко продажба) !
Консултантските услуги отпадат там са крагла 0 !
Глегали ли сте Top Gear от там откраднах една свсем друга идея но е много спорна и незнам дали би се котирала ,засметка на това знам че е трудно осъществима и ще има голямо разкарване във връзска с набирането на материяли !
Та така де понеже като всеки мъж а и някй жени съм фен на моторните превозни средства (МПС) притежавам всякакви дранкулки на тази тема ! В Top Gear колегата сяда на едни фотьойли направени от седалки на кола ,а под масата има всукателен колектор от двигател на някакъв V образен звяр , та и моята идея е такава да изработвам такава мека мебел а също и други приспособления които биха влезли в употрба в битови условия ! Но за целта както казах трябва голямо търсене и избиране след това зглобяване нямам си идея каква ще е печалбата ,а и дали ще има търсеност !
Вие как смятате !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 09 Ное 2008, 22:00

Идеята ти за дизайнерските мебели е много интересна. Може да се развие в перспектива. Но, нали разбираш, че на този вид стока трябва да се търси "точен" купувач. И иска доста реклама. Но, пак има вероятност да те забележи някаква голяма дизайнерска фирма и да те пласира.

Не си ли мислил да правиш мебели по поръчка? Имаш идеални условия и знания за това. Поръчките на мебели не изискват голям стартов капитал, а и мебелите до определен процент се предплащат. Мисля, че не е проблем да се разбереш с някои производители да им взимаш поръчки. Покрай поръчките и своите дизайнерски мебели ще можеш да продаваш.
Мястото също е удобно - в жилищен квартал. Какво мислиш?
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 09 Ное 2008, 22:41

Мисля колвжке ,че началният капитал за производство на мебели не е никак малък ,значи тва са 6 машини общо окуло 30 000 лв .
Пък и тая последната идея съм я отхвърлил понеже е твърде рискова, трудоемка , новаторска , с малка печалба !
Който желае може да си я лансира предостъпвам я !
Изкажете мнение по въпросите ми !
Май само с колежката Илиана водим диалог (явно е модераторка)
Благодаря !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 09 Ное 2008, 23:06

RaIDeR написа:Май само с колежката Илиана водим диалог

В неделя по това време ... няма много събеседници. Аз не съм само модератор. Аз съм човек, специалист, заинтересуван, помагач, комсомолка, активистка... :) Мисля, че утре ще има повече събеседници.

Относно моята идея. Наясно съм колко струва оборудването за производство на мебели. Аз говоря не за производство, а за услуга - да вземаш поръчки за мебели, които произвеждат други проезводители. Като посредник. Това не иска много пари.
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 09 Ное 2008, 23:23

Интересен човек си ти колежке :lol: !
Имам няколко въпроса към теб !
Според теб като специалист в тази област ,
- Кои са 3-те най- търсени легални нехранителни стоки ?
- Кои са 3-те най- търсени услуги ?
Какъв възможно най-дохудоносен бизнес с минимом капитал аджаба да захвана !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Идеи за бизнес