МЛМ бизнес ???

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Мнениеот Hardwereus » 20 Сеп 2010, 06:36

Това е така. Ясно е, че на презентациите със сигурност спестяват доста неща, но всеки един нормално мислещ човек би трябвало да се досети, че толкова лесни пари, колкото казват на презентациите няма. Обаче все пак МЛМ разкрива и доста възможности, разбира се трябва човек да вложи малко мисъл и да проучи добре компанията, защото иначе наистина няма да има успех. Има хора, които успяват в това начинание и този успех не е напразно, нито е на късмет... просто според мен тези хора знаят какво да търсят в една МЛМ компания и точно тези хора могат да преценят дали тази компания ще бъде успешна. Когато един човек може да прецени тези подробности - тогава той може да извлече много от МЛМ бизнеса. Просто това не е за всеки - човек трябва да има дадености за да е успешен в това. Това си е лично мое мнение де, просто моя личен опит ме е довел до това мислене, иначе съм сигурен, че може да произлезнат много различни мнение, в зависимост през каква призма гледаме на МЛМ. ;-)
Hardwereus
Нов
Нов

Мнениеот kostapetkow » 21 Сеп 2010, 10:28

Тоест стигаме до извода, че на типичната МЛМ презентаця евентуалните кандидати съзнателно биват въвеждани в заблуждение, с цел финансова изгода. Това е точно дефиницията на измама.
Наистина има хора, които печелят, но тяхната печалба е за сметка на десетки и стотици други, които са на загуба. Пак ще повторя, че това е в случай, че се насърчава "изграждането на мрежа", а не продажбите. Т.е. когато продажбата на продукта е от второстепенно значение, а привличането на нови хора - от първостепенно. Когато има голям процент продажби към външни хора (не дистрибутори), тогава има приток на свежи пари отвън и тогава дори най-долните нива, които нямат даунлайн имат възможност да печелят като реализират продажби. Само че на практика такива МЛМ-и се броят на пръсти. Типичният МЛМ не продава продукти - той продава надежда.
Всъщност една от тайните на забогатяването е да продаваш на другите тайната на забогатяването.

"но всеки един нормално мислещ човек би трябвало да се досети..."
В днешно време явно "нормално мислещите" хора не са никак много. Удивително е колко много хора са склонни да повярват на всичко, което им каже непознат човек с костюм и вратовръзка в сравнително официална обстановка. Хората са склонни да вярват в "чудеса" - вижте само колко много ходят по врачки и екстрасенси, как процъфтяват псевдонауки като астрологията и хомеопатията. Хората не искат да мислят, хората искат да вярват и винаги ще има мошеници, които да се възползват от това.
Последна промяна kostapetkow на 24 Сеп 2010, 10:04, променена общо 1 път
kostapetkow
Нов
Нов

Мнениеот Hardwereus » 22 Сеп 2010, 12:23

Това е наистина вярно - хората в днешно време наистина са склонни да повярват на всичко и наистина много други хора се възползват от това. Но това ще е до време. Иначе наистина по този начин много сътрудници карат МЛМ да прилича на пирамида въпреки, че все пак има доста разлики между двете. Но с този начин на действие в МЛМ печалбите не са никак сигурни. Хубавото на мултилевъл маркетинга е, че няма ограничения и един човек може да си прави мрежа от потребители, от дистрибутори и т.н... Въпросът е какво той ще реши, че иска да направи. Според мен е доходно да се направи мрежа от дистрибутори, ама това си е мое мнение разбира се. А иначе печеленето на чужд гръб може да се избегне при МЛМ, просто зависи как ще подходи човек. Ако примерно един сътрудник намира хора, които искат да си купуват дадените продукти на заводски цени, а не ги влече да правят бизнес - това според мен ще е една стабилна мрежа, която ще генерира постоянни доходи - именно защото хората няма да бъдат разочаровани от това, че не могат да спечелят толкова бързи пари, колкото са им казали на презентация примерно.

Не знам доколко си компетентен за хомеопатията, но аз лично не смятам, че е псевдо наука... Просто съм използвал хомеопатия, защото баба ми се занимаваше с това и след, като тя почина определено усетих разлика. Наистина по-голяма роля при нея играе плацебо ефекта, но определено има успяваемост. Все още ми се обаждат разни лекари за да ми предлагат да им продам информацията, която имам останала от баба ми за тази наука... не бих казал, че е псевдо наука - по-скоро има псевдо хомеопати и затова има такива мнения.
Hardwereus
Нов
Нов

Мнениеот kostapetkow » 23 Сеп 2010, 11:52

Проблемът с намирането на хора, които само купуват е, че с тях не можеш да изградиш достатъчно голяма мрежа - за да печелиш добре трябва да имаш много нива надолу, а след такъв потребител няма нива надолу. Т.е. трябва да имаш много много такива потребители, което пък е свързано с много време и разходи по обслужването им - за вземана на поръчки и разпределяне и доставяне на продуктите им. В този случай се губи така много рекламираната от МЛМ "резидентност" на дохода. Иначе да, това е най-чистата форма на бизнес, в която получваш пари, защото извършваш полезна дейност за потребителите си.
Лошото е, че в повечето случаи продуктите, продавани от МЛМ са честно казано ненужни за повечето хора, т.е. повечето хора рядко биха си ги купили, ако не са били предварително надъхани по семинари и презентации. Аз съм на мнение, че разнообразното хранене обезсмисля нуждата от "чудодейни" хранителни добавки, например. В козметиката пък има доста застъпен "имиджов" елемент, т.е. робуване на известни марки. Освен това в мнозинството от случаите продуктите са силно надценени спрямо аналозите си (ако има такива) на пазара. Това е така, защото в цената им се включват комисионните на всички нива по веригата, независимо дали тези нива извършват някаква дейност, пряко свързана с доставката на конкретния продукт до конкретния потребител. Общо взето основният стимул на дистрибуторите да купуват продукти от МЛМ е, че са убедени, че ще спечелят от това. Много малко дистрибутори продължават активно да ползват продуктите след като са се отказали от работатата в МЛМ.

Що се отнася до хомеопатията (бях почти сигурен, че ще реагираш на нея :) ) - досега няма надлежно проведени и проверени научни изследвания, които да показват ефект от нея, по-голям от плацебо ефекта, както и да обосновават принципите й на действие. Освен това принципите й противоречат на съвременната наука и медицина - например на микробната теория за болестите и на принципите за връзка между доза и ефект на лекарствата. И най-вече защото при хомеопатичните разреждания обикновено активното вещество се разрежда до степен, при която вероятността да е останала дори една молекула от него в разтвора е нищожна. Само не ми излизай с теорията за "паметта на водата", защото тя не е потвърдена от експериментите - http://www.bbc.co.uk/science/horizon/2002/homeopathy.shtml, http://www.youtube.com/watch?v=_ZhmG97lYog. Да не говорим пък за съмнителните методи на "доказване" на хомеопатичните вещества (даване на вещество на здрав човек и записване на реакциите, съобщени от него - ама какво значи "здрав", и дали всички реакции наистина имат връзка с това вещество - Бог знае)
Това, че на някои хора им се струва, че има ефект, се дъл.жи на плацебо ефекта, който между другото в някои случаи може да бъде доста мощен.
Хомеопатията се е появила преди 200 години, във време когато медицината е била на съвсем допотопно ниво и е разчитала на кръвопускане и даване на разредени отрови. Т.е. в момент, когато традиционното лечение е имало по-голяма вероятност да те убие, отколкото да те излекува, даването на плацебо и възможността болестта да мине от самосебе си може да са давали по-малък процент смъртност. Но медицината за 200 години се е развила неимоверно много, докато хомеопатията не е мръднала и на йота. Преди 200 години хомеопатията може да е изглеждала по-добра, но от гледна точка на съвременната наука изглежда несериозно.
Замислял ли си се, например, как може да няма хомеопатичен антипиретик (лекарство за сваляне на висока температура)? Със сигурност има вещества, които у здрав човек предизвикват висока температура (едно време ядяхме тебешир или суров картоф, за да ни дадат бележка да не ходим на училище :) всъщност аз лично не съм го правил, но съм чувал :) ), така че би трябвало след хомеопатично разреждане то да лекува висока температура, нали?
kostapetkow
Нов
Нов

Мнениеот Hardwereus » 23 Ное 2010, 01:04

Както казах при хомеопатията водеща роля играе плацебо ефект-а. Не смятам да навлизам в излишни спорове, относно това, защото смятам, че е излишно. И двамата имаме мнения, които поради една, или друга причина се различават, в което няма нищо лошо, просто смятам, че е излишно, защото ако някой чете написаното от нас, освен да се обърка допълнително друго няма да стане. Целта на форумите е да е в помощ на потребителите за дадена тема, а объркването води до излишно четене по други форуми, книги и т.н. за да може човек да разбере къде точно е истината. А относно мултилевел-а мога да изкарам и статистики даже, просто няма да е сега, защото не съм в положение да отделям време за това в този момент.
Hardwereus
Нов
Нов

Мнениеот kostapetkow » 23 Ное 2010, 12:14

Аз пък не мисля, че е излишно човек да чете форуми и книги, за да разбере къде точно е истината. Напротив, точно това трябва да прави всеки рационално мислещ човек. А не да се хваща на първото, което му кажат.
Когато намерш време, покажи статистики, ще ми бъде интересно да ги разгледам.
Ще кажа само, че плацебо-ефектът е твърде несигурно явление, за да е оправдано използването му самостоятелно в медицината, при това предполага и нарушаване на съвременната лекарска етика. И спирам с темата за хомеопатията.
kostapetkow
Нов
Нов

Мнениеот smolenvil » 17 Дек 2010, 20:08

Някой в началото на темата каза, че тя ще става все по-актуална, тъй като бизнесът и възможностите ще се разрастват. Това е така, тъй като една супермащабна компания влезе в България преди няколко дни - немската NWA. Ето нейното предложение - http://mrejov.net. Аз се записах и ще си пробвам късмета
smolenvil
Нов
Нов

Мнениеот patkata » 03 Апр 2011, 08:16

По пронцип сте прави, че МЛМ-а като бизнес се развива до едно ниво, все пак не може от 1 млн. потенциални потребители, 1млн. да са спонсори :D . Но повтарям,КАТО БИЗНЕС!!!
А какво ще кажете, ако МЛМ компанията не предлага определен продукт, а на практика предлага ВСИЧКИ продукти и услуги на пазара!?!!! Не са продукти или услуги, които „специално“ някой „спонсор“ или „приятел“ ти препоръчва,не са неща, които ще си вземеш, само заради отстъпката и няма да изглежаш като „балък, който може да се прецака, като даде много пари за неща от които няма нужда, само защото са му обещали, че ще печели, като ги купува“, както някой се изказа. А са продукти и услуги, от които ВСЕКИ човек има нужда и ежедневно ползва! Както казва kostapetkov „пазара да е безкраен“.И да няма никой на нито едно ниво, който да е на загуба. Няма доставка на продукти, няма поръчки. Ако искаш да си само потребител-ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО!!!
Вижте за какво говоря
www.zhelev.sci.sc
patkata
Нов
Нов

Re: МЛМ бизнес ???

Мнениеот valyogennoff » 31 Май 2011, 00:57

draganov написа:Какво мислите за МЛМ бизнеса?
Напоследък все по-често чувам от приятели на които техните приятели са се захванали с такъв вид бизнес и били доволни. Не съм компетентен по тази тема, но ми е интересно да разбера мнението на хора, които разбират от бизнес какво мислят за МЛМ бизнеса.
Ето един сайт, който намерих в мрежата свързан с МЛМ.
http://mlm.bogatstvo.info/index.php
Кажете ми според вас това някаква машинация ли е?
Можете ли да ме просветите каква точно е идеята на МЛМ бизнеса?
:roll:
Въпреки всичко, което е изписано на тези страници, ще ти кажа защо ти препоръчвам МЛМ и защо аз го харесвам.
Това, което обичам най-много е, че сме в бизнес, който помага на хората да осъществяват своите мечти! Няма по висше призвание да помагаш на хората да развиват истинския си потенциал.
Обичам личностното развитие, което върви заедно с МЛМ. При това се развива невероятна себедисциплина, мотивация и непрестанен стремеж към успеха!
Харесва ми това, че МЛМ те учи да общуваш по-ефективно. По-скоро това означава да станеш един отличен слушател. Това вероятно е най-важното качество за развиването на процъфтяващи човешки взаимотношения. Харесва ми, че МЛМ е бизнес на взаимоотношенията.
Обичам МЛМ, защото е най-антиелитарният бизнес. МЛМ защитава силата и достойнството на малкия човек, обикновените жени и мъже. МЛМ е единствената бизнес възможност, където обикновенният човек има най-добър шанс да успее. Разходите за започване са ниски, работата е лесна и приятна, получаваш помощ от другите.
Харесва ми, че мрежовият маркетинг може драматично да промени финансовия живот на хората. Едни допълнителни 500, 1000, 10 000 или повече лева на месец представляват невероятна рязлика във финансите, смея дори да твърдя ,че това може да спаси бракове.
Харесва ми свободата в МЛМ, избираш си часовете, в които искаш да работиш, къде искаш да работиш и да живееш и дори с кого да правиш бизнес.
Харесва ми да получавам постоянни пасивни доходи.Тези доходи са ключа, чрез който са натрупани всички големи богатства. Невероятно е, че можеш да отидеш някъде за три седмици, а когато се върнеш чека ти те чака. И най-накрая обичам това, което МЛМ може да направи за мен и моето семейство.
Искам да осигуря възможно най-добър живот за семейството си. Плаща ми се за това да помогам на хората да постигат мечтите си и в същото време аз да успявам да постигна своите...
Жалко за всички, които без да разбират от мрежов маркетинг са се изказали по такъв начин за него...
Успех ти желая. Ако ти е интересно - питай каквото и да било!
Поздрави,
Вальо
valyogennoff
Нов
Нов

Мнениеот kostapetkow » 17 Юни 2011, 14:33

Абе Вальо, ти Курт Шварц ли се казваш? Поне да беше написал източника на "разсъжденията" си, а именно: http://mlm.bogatstvo.info/why_mlm.php
Всичките ползвате само разни заучени фрази - като роботчета сте, промити мозъци. Тъжна работа...
kostapetkow
Нов
Нов

Мнениеот min4o_praznikov » 12 Яну 2012, 17:13

хи хи ето тук сме бистрили МЛМ бизнеса :-)

http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=58450
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот kernel » 17 Мар 2012, 01:56

Здравейте,

Искам да ви споделя за една много добра възможност за хора които се занимават или им се занимава с туризъм! Става въпрос за 28+ годишна компания, която вече се е доказала и наложила на пазара. Идеята на компанията е да ви дава 65% или 75% от всички комисионни за резервации (хотел, самолет, круийз, рент-а-кар и т.н.) в зависимост от вашето ниво на "travel agent" (RTA/CTA). Разбира се има и различни нива за допълнително заплащане на MLM принцип. Лично аз се включих в тази програма защото много често пътувам и реших да си прибирам сам комисионните от колкото да ги давам на сайтове като booking.com и подобни.Ако вие вече сте агенция която не притежава IATA#, то може да използвате техния (на paycation) при резервациите на клиенти, при което те ще ви дадат 75% от комисионната!!

Заслужава си да го разгледате!

http://search.paycation.com

Регистрацията изисква абонамент, но имате 3 дни "trial" (да се откажете и да не плащате). Повече информация за комисионните може да прочетете на:

http://search.paycation.com/opportunity ... omm&CO_LA=

Успех!!
kernel
Нов
Нов

Мнениеот jeep0700 » 16 Юли 2012, 10:30

Здравейте!
От скоро упражнявам една идея за МЛМ. За мое учудване, хора от моето обкръжение, отхвърлящи МЛМ, започнаха да им светват лампичките. Колко хора ще прегърнат идеята си зависи само от идеята. Тук не говорим за дистрибуция. Или разпространение на кремове, хапчета, хранителни добавки. Идеята, върху която избрах да работя дава възможността на всеки да си спестява от традиционните му покупки на храни, горива, лекарства, в заведения, гумаджийници, автомовки и какво ли още не. А даже и да бъдеш комисионер на потреблението на хората, които ти си регистрирал. Минимална инвестиция, която се избива за 1 месец, а възможността за израстване е много сериозна.
А най-вече напълно иновативна идея, която се харесва на все повече хора.
Ако на някой му е любопитно, да ползва Л.С.
Много успехи!
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот min4o_praznikov » 16 Юли 2012, 16:46

jeep0700 написа:Здравейте!
От скоро упражнявам една идея за МЛМ. За мое учудване, хора от моето обкръжение, отхвърлящи МЛМ, започнаха да им светват лампичките. Колко хора ще прегърнат идеята си зависи само от идеята. Тук не говорим за дистрибуция. Или разпространение на кремове, хапчета, хранителни добавки. Идеята, върху която избрах да работя дава възможността на всеки да си спестява от традиционните му покупки на храни, горива, лекарства, в заведения, гумаджийници, автомовки и какво ли още не. А даже и да бъдеш комисионер на потреблението на хората, които ти си регистрирал. Минимална инвестиция, която се избива за 1 месец, а възможността за израстване е много сериозна.
А най-вече напълно иновативна идея, която се харесва на все повече хора.
Ако на някой му е любопитно, да ползва Л.С.
Много успехи!

Jeep-че, Борка, това сме го бистрили и него :

http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=235

Lyoness (Лайънес) Loyalty Program Members

Има и други подобни програми за лоялни членове/партньори с различни мащаби и граници от между фирмени до международни такива.

Също така авиокомпаниите имат добре разработена схема за лоялни клиенти Air Miles.

Както и 40 процента от всички издатели на кредитни карти Visa и MasterCard работят с програми за лоялност директно обвързани с техните предложения за издаване на кредитни карти.

Както и във Великобритания още в далечната 2002 година (когато живеех там) стартира Британският вариант на Air Miles а имено Nectar. Когато гиганта Sainsbury’s (една от големите хранителни вериги в UK http://www.sainsburys.co.uk )преминава на програмата на Nectar за сметка на Air Miles, основният им конкурент в бизнеса с хипермаркети, Tesco(друга подобна верига с огромни мащаби на острова http://www.tesco.com/), незабавно се включва в програмата на Air Miles. COLLOQUY изчислява, че десетки хиляди клиенти на Sainsbury’s са решили да пазаруват в Tesco в следствие своята пристрастеност към събиране на въздушни мили.

За разлика обаче от Lyoness (Лайънес) Loyalty Program Members те самите вериги си разработват тези програми с партньорство с още няколко фирми и директно ги разпространяват и предлагат на вече утвърдените си клиенти и партньори БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ ! Така и те самите са по-гъвкави и по-прозрачни и по защитени от евентуални гафове и съдебни спорове !

Общо взето в развитите икономики има все по малко посредници.Например като използването за щяло и нещяло на нотариуси.Там може да си купиш автомобил за няколко минути,попълвате едни формуляри всеки си взима неговия отрязък и го праща по пощата до техния КАТ.До няколко дни автомобила се отписва от името на продавача и се записва на името на купувача като му се издава талон на негово име и то напълно безплатно и без да се губи време,нерви и пари...

А и повечето големи хранителни вериги и в Бг. се усетиха и си направиха карти където се натрупват точки и се генерират бонуси и отстъпки на база направени покупки за определен период.Дори някой направиха една карта с 5-6 под карти за цялото семейство :-) Примерно подобна схема имат Виваком те дават на служителите си валчери с които могат да пазаруват за 50-100+ лв. в определени вериги магазини и тн...

А за останалите продукти като екскурзии и услуги сайтовете за групово пазаруване заемат сериозен пазарен дял и са в пряка конкуренция с тези програми за лоялност.Само дето са безплатни и необвързващи с нищо !

Както и да е докато и ако ви носи някакъв профит ползвайте ги :-)

Със здраве :-)

P.S. Само това с
jeep0700 написа:Минимална инвестиция, която се избива за 1 месец...
не ми харесва :-(

Разкажи какво се случи с твоите начинания и идея относно парцела до гребната база в Пловдив.Искаше да правиш детска градина,склад,заведение,едно фамилна къща,архитекти, проектанти търсеше какво се случи в крайна сметка ?!?

Успех
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот jeep0700 » 16 Юли 2012, 20:08

Здравейте господим Празников! :)
Радвам се че отново имам възможността да намина през форума. Ама то нали знаете как е, идваме тук, търсим нещо, от време на време напишем нещо, като се надяваме то да е минимално полезно. Е, не винаги се случва но, идеята е, че искаме да бъдем полезни, нали така. Или сме полезни или сме вредни. :)
Относно едномесечното избиване на инвестицията - инвестиция = 50 лв., при мен се покри за отрицателно време, но предложих време от 1 месец, защото хора различни. Само да уточня - името на идеята се нарича SCI. Лайънес са алтернативата, която у нас не работи. Защо - ами Лайънес присъединяват 90 обекта за 8-те си години присъствие на пазара, докато SCI за 2 години присъедини 450 обекта. И повече най-големия клуб от лоялни потребители в България, към днешна дата - 7200. Към който и вие може да се присъедините, г-н Празников. :)
Ако сте от Пловдив, за мен ще представлява удоволствие да изпием по едно кафе и да ви разкажа идеята ни.
Какво се случи с имота - най-накрая преди месец получихме разрешение за строеж, сума години чакане и пилеене на идеи. И в момента имота е обявен за продажба. :) Изчерпахме го. Ще го заменим за къща в балкана, пък който иска каквото иска да го прави.
Спомням си, че тук имаше една дама, с която си обсъждахме.
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

ПредишнаСледваща

Назад към Идеи за бизнес