прощъпулник

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

прощъпулник

Мнениеот ideika » 16 Фев 2009, 12:58

Здравейте, Не намерих тема за новорегистрирани и затова пиша в секцията, която ми допада най-много.

Аз съм на 40 години. Художник- дизайнер. От бизнес нищо не разбирам, т.е. нямам търговски нух или хъс за печалба. Разбирам от маркетинг до някъде/в основни линии/ и не спирам да цъкам идеи. Различни, нестандарнтни. Затова основно работя в областа на рекламата, за създаване на шум и привличане на вниманието.
Като достигнала тази възраст и нямаща с какво да се похвали си направих равносметка. Имам потребност да започна нещо свое.
Проблема е че не мога да си направя бизнес план за да търся инвестиция.
Началната ми идея е скромна. Може би трябва да се класифицира в областа на услугите:
Малко ателие с разнородна дейност.
- Дизайн на облекло и аксесоари
- Ремонт, освежаване, декориране на облекло.
- сувенири, играчки, текстилни вещи за бита.
- подаръчни продукти уникати
-празнични, карнавални облекла и аксесоари, театрален реквизит.

Това са нещата, които мога да правя, има ли са успех и за които винаги се намира пазар.
Инвалид съм трета група и предимно работя от дома си. Имам регистрирана фирма Ет, с предмет на дейност проектиране и дизайн.
В момента нямам средства за инвестиция, работя с една стара машина, но това което ми липсва е едно малко помещение за ателие, където мога да приемам поръчки и да предлагам изработените изделия.

Надявам се на съвет от къде да започна към кого да се обърна и т н.

Разбирам, че е твърде дребно за да може да се нарече бизнес, повече е някъква дейност за препитание.
Разбира се имам и други идеи, някои доста дръзки и нестандартни, но в момента искам да започна с нещо сигурно.

Бих била благодарна, ако науча как и къде се търсят инвеститори.
ideika
Нов
Нов

Назад към Идеи за бизнес