Идеи за бизнес до университет

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Идеи за бизнес до университет

Мнениеот MILLA » 25 Фев 2009, 16:38

Здравейте,
изчетох всички идеи за бизнес и ми е много интересно. Аз имам празно место от 1 дка близо до университет и се чудя какъв бизнес да започна там. Наоколо има доста магазини, заведения и детска градина, дискотека. Мисля си да проуча приблизително колко деца на студенти има в общежитията, които са наблизо и да бъде нещо, свързано с тях, например занималня или кът за игра, където майките могат да оставят децата си когато са заети. Какво мислите по въпроса?
MILLA
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 26 Фев 2009, 16:43

Ами идеята ти е доста просперираща в момента навлиза в пазара но е и доста отговорна ! Според мен можеш да обидиниш вариянтите и да отвориш някакъв вид стол с скромни цени ще има голям поток от потребление и ще печелиш добре !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 26 Фев 2009, 20:42

Здравей, MILLA! Добре дошла на форума! :)

Вауу! Идеята ти е много интересна. Направо ще се радвам да я осъществиш! :)

Това, за което мисля е, че теренът до голямо учебно заведение е доста скъп. Може би, ако пресметнеш добре, ще стигнеш до извода, че печалбите, които би могла да получаваш от някаква занималня или детска градина или нещо подобно, няма да са достатъчно добри спрямо цената, която можеш да изкараш от продажбата на този терен (За съжаление). Но, има голяма вероятност да си намираш доста клиенти, защото услугата е търсена, а няма предлагане на такава.

Не си ли мислила ли да спретнеш една офис-сградичка? Ксерокс, интернет, офиси под наем и т.н.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

идеи за бизнес

Мнениеот MILLA » 28 Фев 2009, 18:54

Благодаря и за двете предложения
По отношение на отговорността- да наистина си е доста отговорно, за стола е добра идея, но знам, че там има студентски стол и ще трябва да проуча по- обстойно нещата ако се спра на този вариант.
За офис -сградичка - и това ми допада, но пак трябва едно добро проучване, че и ксерокси има в университета, а за интернет зала, доклкото знам изискванията са много големи или такстите са много високи- нещо такова бях чула, но всичко може да се провери.
Мислила съм и за продажба, но според мен сега момента е неподходящ, пазара е замрял, а си мисля, че ако успея да го продам, дори и на много добра цена и ако не вложа веднага парите отново в недвижим имот ще се обезценят (според мен скоро , за да се излезе от кризата и ако нарастне безработицата, отново ще започне да работи печатницата на пари и ще има инфлация), а да се намери нещо подходящо при това свиване на пазара ми се струва трудничко...не знам, вие какво мислите, че ни очаква в близките месеци? :?:
MILLA
Нов
Нов

Мнениеот moskvich » 16 Мар 2009, 14:42

Направи частно общежитие, ако става дума за София/ Пловдив/ Варна. Ама общежитие, а не квартирa под наем. Със шумозилации в стаите, метални шкафчета със заключване на партера, помещение за съхраняване на вещи, докато студентите са във ваканция, мебели под наем за стаите, прахосмукачки под наем, обща пералня на заплащане и т.н.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Ilijana » 16 Мар 2009, 19:26

moskvich написа:Направи частно общежитие, ако става дума за София/ Пловдив/ Варна. Ама общежитие, а не квартирa под наем. Със шумозилации в стаите, метални шкафчета със заключване на партера, помещение за съхраняване на вещи, докато студентите са във ваканция, мебели под наем за стаите, прахосмукачки под наем, обща пералня на заплащане и т.н.

Чудесна идея! :uu: Дори ми се струва, че посочените услуги могат да се предлагат и без да се прави общежитие. Може да се направи един вид "комплексно битово обслужване на студенти". Свободните офиси могат да се дават под наем на всякакви фирми - например, тези, които търсят студенти-хамали или пощенски служби и др.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vuzell » 06 Май 2009, 13:45

Ако успееш да продадеш на добра цена, има начин да избегнеш обезценката на парите. Половината превърни в долари, а другата половина в евро. Сложи ги на депозити в различни банки, при добра лихва. Това се нарича хеджиране (застраховане) на риска. Ако долара падне, еврото скача. А лихвата винаги ще ти идва отгоре. Този вариант ще е пагубен за тебе само ако едновременно изчезнат от лицето на земята и ЕС и САЩ (едновременно!!!).
Препоръчвам ти 3 годишните стандартни срочни депозити, по специална схема, така че да ти носят ежемесечна лихва.
Освен това, парите са много по ликвидни от един имот и държавата ги гарантира 100% (до 100000 в една банка).
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Идеи за бизнес