Идеи за превоз на пътници

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Идеи за превоз на пътници

Мнениеот zaadi » 17 Мар 2009, 12:01

Здравейте; отскоро чета форума и ми правят впечатление добрите мнения по различните дискусии. Отскоро работя в транспортна фирма и имам възможността да реализирам всякакви причудливи идеи в областта на превозите на пътници. Четох че; в Германия пуснали в движение т.нар. флирт експреси; където пътниците в тях не само могат да стигнат от точка А до точка Б, но и приятно да прекарат времето си и даже да срещнат спътника на живота си. Случайно засеклите се двойки разполагат само с няколко минути, за да вземат решение: струва ли си да се видят още веднъж или да се разделят веднага.
Очаквам както вашите мнения; така и вашите нестандартни идеи; защото на всеки се налага да пътува а защо да не направим пътуването по наш вкус.
zaadi
Нов
Нов
 
Мнения: 4
Регистриран на: 17 Мар 2009, 11:19
Местоположение: Varna


Re:

Мнениеот moskvich » 18 Мар 2009, 14:38

Ако говорим за причудливи идеи... :)

- едно от нещата, които най- ме изморяват при пътуването с автобус, като изключим зле поддържани климатици, които вкарват мръсен въздух, е шума. Може да предлагаш, като екстра, шумозлаглушителни слушалки с активно подтискане на шума (или както там се казва - на англ. виж тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Active_noise_control) или да наемеш инженери да приложат същата технология директно към двигателя (за това не знам дали изобщо е възможно);

- ако говорим за влакове, като знам безкрайните пътувания с бавните български железници, в които човек се схваща от стоене, ми идва наум вагон с някои прости фитнес уреди;

- при градския транспорт би било хубаво да има някакви месечни абонаменти за таксита (всъщност не знам, може и да има такова нещо). За какво става дума: абонираш се (сам или няколко души заедно) за такси, да е на твое разположение в определени часове, цените при абонамент са намалени и са твърди; през останалото време таксито си е стандартно такси;

- в магистралните бензиностанции - услуга за 15-минутни масажи (не, не, нямам предвид онзи древен, от зората на човечеството, бизнес :) ) за шофьори. Да караш с часове, застанал в една и съща поза е изморително за тялото и предполагам, шофьорите с охота биха платили за един освежителен масаж.

- горното може да се приложи и за пътниците в междуградския автобусен транспорт.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 29
Регистриран на: 16 Мар 2009, 12:08

Благодаря

Мнениеот zaadi » 19 Мар 2009, 09:38

Благодаря за идеите. Наистина има интересни попадения :D най-много ми допадна това за шумозаглушителните слушалки, а ако прибавим и малко от любимата музика на всеки пътуващ се получава добра комбинация.
Ако чуеш или прочетеш някъде, че са пуснти в употреба такива екстри знай, че ти си "виновникът".
zaadi
Нов
Нов
 
Мнения: 4
Регистриран на: 17 Мар 2009, 11:19
Местоположение: Varna

Re:

Мнениеот moskvich » 19 Мар 2009, 11:17

:) По принцип тези слушалки ги рекламират за използване в самолети, така че, донякъде, идеята вече е приложена:

http://www.amazon.com/Koss-QZ-2000-Acti ... B00001U0BG

"Let's face it: listening to music on an airplane is almost impossible. Even if you crank the music up louder than the engines, chances are you'll still miss most of the music and subject yourself to shrill, high frequencies that induce fatigue. The Koss Quiet Zone QZ/2000 headphones, or stereophones, as Koss calls them, are tailor-made for use in planes or other environments plagued by loud or intrusive background noise."
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 29
Регистриран на: 16 Мар 2009, 12:08


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гостаcron