Идеи за развитие на заведение за хранене!?

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Идеи за развитие на заведение за хранене!?

Мнениеот Tr1n17y » 01 Май 2009, 21:02

Здравейте, нов съм във форума
но изключително много ме заинтригувахте с разсъжденията си и отговорите си.
Наскоро отворихме с баща ми заведение с цел - хранене (готвено) с обедно меню, но както почти винаги става, парите не стигнаха за всичко както го бяхме планирали и трябваше да правим компромиси само и само да отворим.

Един от проблемите е, че заведението НЕ Е на централна улица и нямаме още много добра реклама .. но работя по въпроса, поръчал съм флайери и други рекламни материали .. но ми се иска да вкарам някакви други идеи

Пробвахме с обедно меню, понеже в съседство има доста офиси и банка, и лаборатории, та това се оказва най-надеждното и смятам да залагаме на него солидно.

Но сутрин е пълен мрак, искам да накарам хората да идват и сутрин, защото интериора е много приятен и има уютна атмосфера, но тези неща не се забелязват отвън, защото заведението е под кота 0.
Пробвам с различни промоции ... но все пак, да ми дадете идеи .. ??

Или за вечер .. как да ги накарам да си пият питието след работа ..

Благодаря предварително!!!
Tr1n17y
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Май 2009, 20:47


Re:

Мнениеот moskvich » 08 Май 2009, 15:41

Някои известни неща, не знам дали си мислил за тях:
- намаления на цените в часовете с ниска посещаемост;
- намаления при резервации;
- отстъпки за редовни клиенти;
- предлагай на редовни клиенти да опитат на намалени цени ястията, които не поръчват, като част от мероприятие да се престрашат да опитат повече неща от менюто;
- доставки до офиса;
- предлагай на клиентите да опаковаш недоизядената храна (както е в китайските ресторанти);
- сдружи се с някоя будка за сандвичи/ напитки наоколо да раздава флайерите за твоето заведение - де факто не сте конкуренти (ядене на крак <=> заведение, където можеш да се седнеш и да се отпуснеш, с цели менюта) и в същото време сте в достатъчно близка област (хранене), така че да се получи адекватен маркетинг;
- реклама в интернет указателите за заведения;
- постоянно карай приятели и техни познати да идват в заведението и да ти дават обратна връзка какво не им харесва, какво да се подобри.

Още няколко общи съвета: относно приятна атмосфера - вярвам, че наистина е такава, но ако има телевизор в заведението, лично мен това би ме подразнило много. Все пак отивам в заведението да се видя и чуя с приятели, не да гледам и чувам телевизора. :) Обслужването е ужасно важно; това е най-слабото място на почти всички български заведения - от долни кръчми до скъпи и помпозни ресторанти. Ако успеете да постигнете добро обслужване и отношение на клиента... просто няма да го повярвам! :) Другото масово явление, което съм наблюдавал е (при хранителните продукти най-вече, но не само), че има фирми, които започват добре, но после, таман да потръгне, и задължително развалят качеството на стоката си (услугата). Не знам, от скъперничество ли е това ("нали вече името продава, за какво да влагаме усилия за качество") или просто с разрастването на бизнеса, управлението излиза от контрол, но това е нещо много дразнещо потребителите. В пиковите часове може би ще имаш нужда от допълнителен персонал, помисли отсега да наемаш хора за почасова работа.

Та: вкусна храна, приветливо обслужване и постоянно ниво в качеството - от там нататък клиентите би трябвало да те рекламират сами. Чак след това идват хигиената, приятна обстановка и цените, като фактори във възприятията на клиентите, поне според мен.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 29
Регистриран на: 16 Мар 2009, 12:08


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта