Кафе машина

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Кафе машина

Мнениеот c20let » 29 Сеп 2009, 16:51

Здравейте,помъчих се да помисля как може да почна нещо с малък бюджет и се сетих за кафе машина от тези уличните..интересно ми е какво точно ми е необходимо за да сложа една такава машина някъде.. :?>>: :books:
c20let
Нов
Нов

Re: Кафе машина

Мнениеот ivayllo » 29 Сеп 2009, 20:40

c20let написа:Здравейте,помъчих се да помисля как може да почна нещо с малък бюджет и се сетих за кафе машина от тези уличните..интересно ми е какво точно ми е необходимо за да сложа една такава машина някъде.. :?>>: :books:

Съгласието на собственика на мястото където искаш да я сложиш :) Ако е общинско молба попълваш в общината :)
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот c20let » 29 Сеп 2009, 22:44

Само това? Не е ли прекалено елементарно... :roll:
c20let
Нов
Нов

Мнениеот ivayllo » 30 Сеп 2009, 16:25

c20let написа:Само това? Не е ли прекалено елементарно... :roll:

А ти какво очакваше ? :lol: Все пак това беше един от добрите и доходоностни бизнеси по едно време , но вече станаха прекалено много машините и така трудно е вече.
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот c20let » 30 Сеп 2009, 21:48

А плащане на данъци и т.н. ?
c20let
Нов
Нов

Мнениеот ivayllo » 02 Окт 2009, 18:11

c20let написа:А плащане на данъци и т.н. ?

Всеки бизнес си има данъци , ако ти се занимава да рискуваш да слагаш машини без да си регистрираш фирма си е твоя воля :)
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот c20let » 05 Окт 2009, 01:03

А какво рискувам ако го направя?
c20let
Нов
Нов

Мнениеот berov » 05 Окт 2009, 10:20

1. Регистрацията на фирмата
2. Място с човекопоток (иначе всичко губи смисъл) => анализ.
3. Разрешително от общината или собственика на мястото за поставяне (както казаха по-горе).
3. Машината работи с ток и вода => отделни водомер и електромер.
4. Данъците: Задължително е регистрирането и отчитането на доставки в търговски обект чрез касови бележки от фискално устройство. По отношение на автоматите, задействани чрез вкарване на монети или жетони е посочено, че приходите също следва да се отчитат с касов апарат. За целта при изваждане на монетите от автомата, постъпленията се регистрират в отделна за всеки автомат група.
5. Риск: Винаги го има. Запознай добре със всички подробности, за да сведеш риска до минимум.
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот c20let » 05 Окт 2009, 11:20

Благодаря за отговорите,бяха ми от голяма полза :wink:
c20let
Нов
Нов

Мнениеот ivanpetrov » 24 Май 2010, 22:25

Извинявам се,че използвам темата.
Но искам да попитам нещо:
-ако съм разбрал правилно,парите се отчитат с касов апарат на всяко изваждане на пари от него.Тези пари кога се отчитат пред държавата?Ако се отчитата само един път в годината,а не всеки месец мисля,че няма да ми трябва счетоводителка.Аз сам ще си плащам осигуровките в НАП.А когато се приклучва годината ще и платя за един месец и готово.Ако съм в греща поправете ме.Моля
ivanpetrov
Нов
Нов

Мнениеот nedka27 » 25 Май 2010, 07:47

По принцип счетоводството се води два вида.Първият се нарича Просто, а втория Двойно.Всички фирми, които не са по ДДС могат да водят просто счет. т.е. само книги за приходите и разходите, инвентарна книга и те плащат патент.Останалите водят двойно-със сметки и там се плаща данък печалба.Ако сложиш машина, която продава акцизни стоки задължително трябва да се регистрираш по ДДС.Това означава задължително счетоводител, защото всеки месец се подават един куп декларации.Да ти кажа честно даже и да водиш само комплекта книги пак си вземи счетоводител, няма да ти взема повече от 150 лв за година/ако не си по ДДС/, защото всеки месец излизат нови неща и ти не се в състояние да ги следиш,а глобите си ги бива.Освен това ще си спестиш висенето пред НОИ, а то е доста.
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот ivanpetrov » 25 Май 2010, 11:43

Да ако е 150 на година няма да е проблем,обаче тя иска 60лв. на месец.И затова попитах дасли може само за един месец когато се приклучжа годината.А иначе автомата ще е за кафе и значи ще е просто счетоводство.
ivanpetrov
Нов
Нов

Мнениеот ztech » 25 Дек 2010, 15:12

Здравей
Ето и моя съвет - ако нямаш човекопоток не се захващай въобще. Освен че са обект на грижи - зареждане, почистване и т.н. на открито са обект и на набези - наркомани, клошари и всякаква друга сган. Добре е да помислиш за заключване/отключване в метална кутия, но това изисква 2 пъти на ден да си до нея - сутрин и вечер по тъмно. Другата им особеност е че се чупят много, засядат бъркалки , сухо мляко запича и т.н. Много внимавай какъв модел ще вземеш - има доста неудачни инженерни решения на водещи марки от които ще ти побелее главата. И трето - за една не си заслужава занимавката ако не е до вкъщи/работно място да се обслужва лесно и удобно.
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот ivanpetrov » 26 Дек 2010, 21:59

ztech:
Ако не ти е проблем посочи някои който не е толкова проблемен като модел.
ivanpetrov
Нов
Нов

Назад към Идеи за бизнес