Продуктов дизайн, поръчкови изделия, изкуство и т.н.

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Продуктов дизайн, поръчкови изделия, изкуство и т.н.

Мнениеот pablo3 » 06 Ное 2009, 14:30

Здравейте,
Искам да споделя с Вас моите идеи и концепции в областта на дизайна и някои неща в сферата на изкуството. Предлагам Ви да влезете направо галерията и да не си губите времето да четете другите глупости, които съм писал, защото има много за гледане и дано имате търпение :) - www.pavel3.deviantart.com/gallery/. Подготвям още интересни разботки, но съм малко предпазлив дали да ги излагам, защото много крадлив народ се е навъдил, който не уважава труда и авторско право, но няма как трябва да се рискува.. Непрестанно споделям и показвам идеите и творенията си и независимо от това дали са професионалисти, клиенти или обикновенни потребители, които просто гледат, а аз уважавам всяко едно мнение. Занимавам се с продуктов дизайн от време на време, което все пак е основа на професията ми. Скулптурани модели и образи на фантастична, комикс и филмова тематика са ми едно ново занимание, с което мога да покажа способностите си в моделирането и скулптурата. Изработката на детайли и промишлени изделия го правя, първо защото мога и второ, защото падат пари :). Екстравагантни отливки и фигури е много общо казано, но и тук не си оставам длъжен :). Аеродинамични части за мотоциклети, автомобилии или водни превозни средства или накратко казано тунинг правя понякога, но разбира се , които плати добре. Седалки, стъкломатови мебели, малки обекти, прототипи, макети, скулптури , калъпи и отливки, и т.н. , а и още много неща в сферата на дизайна, моделирането и продуктите го правя, защото има какво още да се предложи като услуги на пазара. Надявам се да не Ви плаша с моя твърде „разнообразен асортимент от способности” и да не звучи прекалено нескромно, но мога да кажа, че се старая да се развивам в различни насоки - моделиране, разработка на прототипи и изделия, продуктов дизайн и подобни неща, които се правят в специализирани студиа и ателиета.

С Уважение:
дизайнер Павел Влахов


уеб галерия: www.pavel3.deviantart.com
skype: pavence
pablo3
Нов
Нов
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Ное 2009, 13:56
Местоположение: Русе


Мнениеот karierist » 25 Ное 2009, 01:32

pablo3, вие тук рекламирате бизнеса си или споделяте идея? :) Ако споделяте, то, моля, кажете малко по-подробни неща. Какво трябва за да се започне такъв бизнес, какви са трудностите и т.н.
Аватар
karierist
Site Admin
Site Admin
 
Мнения: 59
Регистриран на: 04 Яну 2007, 20:25

Мнениеот pablo3 » 25 Ное 2009, 10:02

karierist написа:pablo3, вие тук рекламирате бизнеса си или споделяте идея? :) Ако споделяте, то, моля, кажете малко по-подробни неща. Какво трябва за да се започне такъв бизнес, какви са трудностите и т.н.


Споделям идята си и същевременно описвам прекалено "подробно" нещата, за последното се извинявам. Просто това съм го приел като форма и за представяне и за описание, но в случая това е основата, върху която градя вече 4 години почти. С временни и кратки прекъсвания през това време и работа с други партньори аз избрах пътя на самостоятелната работа, която ще ме събере с по-подходящи хора, с окито ще работя. Не си правя илюзии, че ще продължа индивидуално, но сега градя име, нов тип услуга като сбор от предлагани такива и марка, която ще регистрирам скоро и ще ме представи като философия и развитие в бъдеще. За такава една професия, като моята - продуктов дизайнер и производни като моделчик,моделист и конструктор е изключително важно да се работи в переспектива и да има програма, проекти и конкретни цели. Нещата като отделни области на услуги и производство се срещат в България, но твърде размито донякъде и с много условности, затова целта ми е да обобщя нещата и да им дам лице. В повечето държави това обощение го има и има отделен сктор за тези услуги - малки ателиета, студиа, фирми, компании. Това е ценното, че те са го обособили според мажабите и възможностите на организациите или отделни хора. Най-подходящата форма е студио за продуктов дизайн и изграждане на прототипи, изделия и обекти в широк спектър от промишлеността, бита, забавлението и хобито на хората. Диапазон като продуктоият дизайн е изключително широко понятие и е свързано като продукти с всичко, което имаме и ни заобикаля като самостоятелни и отделни изделия или обекти. Един вид съсредоточаване към "частното от общото" и придаване на особенно значение на отделен продукт, изделие, детайл или обект.
Нещата ако по-простичко трябва да се опишат, вървят в отделни етапи на разработка и изработка на продуктите или пък съсредоточаване на отделен теап - моделиране, макетиране, изработка, прототипиране, концепция, презентиране, схеми, скици, визуализация под различни форми, ергономия и т.н. Клиентелата тук не е просто "купувач", защото нещата са инидивидуални или ще поставят началото на масови продукти и кара хората да се чустват повече "индивидуалисти" , друг занаят или професия едва ли ги кара да се чустват така. Това е така заради наистина отношението ми към всеки и търпението ми към всяка и то доста сложни поръчки като цяло. Различни продукти и прескачане рязко от една в друга сфера и тематика, повече от нормалното са промените в даден продукт, смяна на темата, запазване на висока стойност, качество, което трябва да е по-високо от нормалното и поддържането, високата сложност и разнообразие на изделията, неясноти по функцията, дизайна и нежелание за никакъв диалог от страна клиента - това са само част от нещата, които поемам често за да изградя продукта така както го иска клиента завършен. Нещата звучат познато, но има доста тънки разлики. Много ниска култура понякога на хората или пък прекалено високи изисквания, постоянно "желание" да не се оценяват предпроектните етапи, клиентите изказват некомпетентни мнения относно - материали, начини на изработка, високомерие по отношение на човека отсреща, навлизане в неща "чути-недочути", задълбочавам се в обяснения за начина работа в моята сфера, поради факта от незнанието и предубедеността за нея и това още повече обезценява труда ми. Въпреки всичко добрите и качествени клиенти не липсват, но ако трябва да ги поставя в процентвово съотношение са 20% положителни и 80% отрицателни. Аз се радвам на тези 20% , защото те ми носят 80% от приходите в моето начинание, това е образно казано, но и един много интересен принцип от маркетинга научен и приложен от мен от край време. Нещата са подложени на изключителен подбор на клиенти, не на обхващане на всички потребители, защото конкретните клиенти повличат след себе си качеството на работата ми, стимулират добър резултат и носят изключително удовлетворение от работата, а най-важното е тяхната удовлетвореност. Не говоря за материални облаги, защото те неминуемо идват след всичко това и покриват моите претенции. Нещата са сложини и трудни, вървя по този път и мисля, че с повече търпение ще стигна донякъде. Надявам се да съм хвърлил кратък поглед в-у нещата и ако има нещо , което Ви интересува ще се радвам да го коментираме. Поздрави. :wink:
pablo3
Нов
Нов
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Ное 2009, 13:56
Местоположение: Русе


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron