Искам да попитам дали, ако си закупя кемпер / англииски тип каравана, самоходна/ която разполага с мивки, тоалетна, тостери и всичко необходимо за да функционира като подвижно барзо хранене, дали в България този малък бизнес би могъл да функционира. Дали общината и ХЕИ ще позволят да функционира и към кои отдели в тези институции трябва да се обърна. Във всяка община по един и същ начин ли стоят нещата с разрешителните и подобен вид бизнес дали ще пробие на Българския пазар и най-вече по крайбрежието.
Здравей Ангел,
да ти кажа, че и аз съм пред същата дилема като тебе, че вече и кемпера сам харесал даже, ама все още се чудя как да ги измисля всичките бюрократщини, че да не е да го купя и да си го гледам само. Доколкото чета има варианти, но има и много неясноти. Първо трябва да знаеш, че както и да го мислиш то си е търговска дейност по см.на ТЗ и трябва да си плащаш за тая дейност. Въпроса е каде и как и да се оправи всичко предварително за да не се плащат после солени глоби към общината риосв или риокоз и всички други гладни институции. Като чета чета и най-много ми прилича тая дейност на две неща : 1.Съоръжение за разносна търговия или 2.заведение за бързо обслужване по з-на за туризма. За "съоръжение за разносна търговия" още търся легалното определение. и ще го мисля още малко. Айде кажи ти до каде и как си стигнал и ще видя да дам и аз някакъв ъкъл като го измисля
Здравейте, питайте панайрджиите те би трябвало да знаят, нали и те продават хранителни продукти и се местят от град на град, например дето има един крем, за ядене, той съдържа яйца и би трябвало при тях да е най-строг контрола. Също и други важни подробности трябва да знаят. Хайде на панайр
Много интересно ми стана и на мен.Най-добре май де се пита в ХЕИ, там трябва да знаят.По принцип не виждам разлика в продажбата от ламаринена барачка и кемпер.
Da vi kaja za vseki region e rqazlicnno kakto neshtata s HEI taka i dogovarqneto s obshtinata, problemite stavat mnogo, a edin ot nai- slojnite e kade da go postavish. A kolkoto do problema s HEO ne moga da razbera kakvo tolkova ima i na mesto da pravish neshto za hapvane, primerno sled kato tezi saorajeniq si imat i mivki i toaletni, s vsichko neobhodimo sa si saorajeni. A i v Angliq e palno s takiva prez nqkolko kilometra sa i se prodavat ot sandvichi do skara, e tam shom moje tuk zashto ne. No kato cqlo problema s razpolojenieto e mai nai - golem i na vtoro mqsto s HEI, az pone taka mislq