Бизнес с 1000 лв.

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Бизнес с 1000 лв.

Мнениеот rakiqta » 14 Апр 2010, 17:53

Добър Ден, на всички..

Идеята ми е , всеки да сподели идеи или хрумвания , как може да се започне бизнес с минимален капитал от 1000 лв.

Как, къде , кога и защо е нужно да се инвестира , с бюджет до 1000 лв..

Благодаря Ви
rakiqta
Нов
Нов

Мнениеот zigyyy » 14 Апр 2010, 22:24

отиваш в еврофутбол или влизаш в някой от многобройние му там сайтове за залози и залагаш тези 1000лв. на мач с коефициент 1.4 или 1.5 ... след 90 минути ще имаш 1400лв.(1500лв.).
УСПЕХ !
zigyyy
Нов
Нов

Мнениеот nedka27 » 15 Апр 2010, 10:39

Примерно наемаш малко помещение до начално/основно/ училище и зареждаш химикалки, тетрадки, гумички и др. дребни материали, които се купуват инцидентно.Би могло да се отвори и за хранителни пакетирани стоки, но не знам колко излизат разрешителните.

Успех
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот vasetokb » 15 Апр 2010, 20:44

Ами за 1000 лева бих ти препоръчал някои автомат за кафе.Разрови се може да намериш нещо ...
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Magdalena Angelova » 21 Апр 2010, 13:19

С 1000 лв. можеш да влезеш във вече изградена система от мрежовия маркетинг. Лично аз и съпруга ми направихме това преди 5 години и то с по-малко то тези 1000 лв. Сега сме на път това де се превърне в основната ни дейност. Но е много важно да попаднеш на правилните хора и на правилното място.
Magdalena Angelova
Нов
Нов

Мнениеот aLeX » 25 Апр 2010, 21:18

Magdalena Angelova написа:С 1000 лв. можеш да влезеш във вече изградена система от мрежовия маркетинг. Лично аз и съпруга ми направихме това преди 5 години и то с по-малко то тези 1000 лв. Сега сме на път това де се превърне в основната ни дейност. Но е много важно да попаднеш на правилните хора и на правилното място.

Може ли малко по подробна информация ?
aLeX
Нов
Нов

Мнениеот Mockingbird_m » 28 Авг 2010, 20:04

С 1000 лв. можеш да започнеш доста неща.

Първо определено ти трябва нещо от рода на павилион, гараж или помещение под наем ( защото за тези пари няма как да купиш такова)

След това имаш няколко варианта
1) Закуски, сладки изделия и напитки
(доста подходящо, ако си в близост до Училище или голямо предприятие)
2) Магазинче за дрехи
3) Бижутерия
..
И така нататък, но всичко зависи от цените и качеството, което ще предлагаш.. Дали ще успееш или ще си вложил 1000 лв напразно.
:)
Mockingbird_m
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 28 Авг 2010, 21:39

Mockingbird_m написа:С 1000 лв. можеш да започнеш доста неща.

Първо определено ти трябва нещо от рода на павилион, гараж или помещение под наем ( защото за тези пари няма как да купиш такова)

След това имаш няколко варианта
1) Закуски, сладки изделия и напитки
(доста подходящо, ако си в близост до Училище или голямо предприятие)
2) Магазинче за дрехи
3) Бижутерия
..
И така нататък, но всичко зависи от цените и качеството, което ще предлагаш.. Дали ще успееш или ще си вложил 1000 лв напразно.
:)

Според мен и за трите варианта е невъзможно да се реализират с капитал 1000 лв .
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Mockingbird_m » 29 Авг 2010, 00:17

Е да капитал от 1000 лв е доста малко.. Но мисля, че за "бутка" за закуски поне ще стигнат.. Магазинче за ефтини дрехи също.. Но това си е мое мнение :roll:
Mockingbird_m
Нов
Нов

Мнениеот berov » 29 Авг 2010, 15:07

Бизнеса си е бизнес ... водещо е желанието! Една от многото възможности е да поръчваш телефони от Китай през e-bay и да им търсиш пазар на по висока цена в БГ. Има ли желание има и начин!
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasetokb » 29 Авг 2010, 18:19

Mockingbird_m написа:Е да капитал от 1000 лв е доста малко.. Но мисля, че за "бутка" за закуски поне ще стигнат.. Магазинче за ефтини дрехи също.. Но това си е мое мнение :roll:

Също според мен с 1000 не можеш да отвориш бутка.Има достара разходи и зависи дали преди това е позлвана.Ако не е ползва абсурд с 1000 лв да се вкара в действие.Само за изискванията няма да стигнат... фирма,хеи,разрешителни ала-бала ... след това идва момента
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Hardwereus » 16 Сеп 2010, 14:47

1000 лв. си е малък капитал. Сещам се за една идея, за която можеш да намериш повече информация тук.
Hardwereus
Нов
Нов

А защо не развитие на услуги...

Мнениеот Мартин Дечев » 30 Дек 2010, 15:39

Много интригуваща дискусия. Обаче, честно казано, не мога много да схвана защо от всички, изказали мнение, само един споменава предлагането на услуги (освен продаване и препродаване на стоки) като вариант за развитие на бизнес с 1000 лева - имам предвид интелектуален труд. Наистина много съм учуден.

Първо, всички имаме приятели и познати, които след като са учили нещо в университета и имат известен опит в дадената сфера (каквато и да е тя) започват собствен бизнес - или предлагат консултантски услуги, или създават партньорство с други професионалисти. Примерите са много - банкови посредници, бизнес консултации, митническо оформяне на документи, счетоводни услуги, туристически услуги; да не говорим за възможностите, които имат хората разбиращи от каквито и да е било техническите работи. В тази връзка, не забравяйте, че често най-добрите мениджъри на печеливши фирми в България са хора с техническо, а не икономическо образование. И нещо много важно - все пак сферата на услугите има най-висока добавена стойност и е с най-голям потенциал за развитие.

От друга страна, следвай общия принцип за стартиране на бизнес. В общия случай, наема се специализирана маркетингова агенция, като например Шопикс България (http://www.shoppixbg.com/) и тя ти казва как стоят нещата реално. В твоя случай, обаче, имаш две възможности - 1) намираш приятел, който би ти помогнал с професионалното и детайлно проучване на пазара, или 2) хващаш се сам и 'изтърбушваш' Интернета (да не говорим и за изключителната полезност на интензивните контакти и обмяна на мнения с приятели и познати. ;)
Keep exploring, keep endeavouring, keep advancing.
Аватар
Мартин Дечев
Нов
Нов

Мнениеот kadebg » 08 Сеп 2011, 12:38

Интересна тема!

Според мен пък 1000лв са малко за започване на бизнес, но са предостатъчно за стартиране на допълнителен доход (който после може да се разрасне до бизнес).

Не мисля, че е разумно да се почва отзад-напред, в смисъл "имам 1000лв - какво да ги правя". По-важно е да имаш добра идея, като имаш добра идея ще се намери начин за финансиране и реализация.

Ако човека в момента няма идея, а иска да направи нещо с тези 1000лв, бих предложила да ги инвестира чрез някакъв посредник, или да се пробва с валута.

Защото ако сега ги вложи в МЛМ, павилионче, будка, кафе-машина или каквото и да е, после като му дойде вдъхновението с някоя идея няма как да ги "извади" оттам.
kadebg.com - пари и лични финанси
Аватар
kadebg
Нов
Нов

бизнес хоби

Мнениеот kikita88 » 11 Сеп 2011, 09:59

1000 лева са малко пари за започване на бизнес, защото те няма да ти стигнат дори за отваряне на фирма и касов апарат :(. Възможно е, обаче да започнеш реализиране на твоя идея, която първоначално да не е бизнес, а хоби, което след време може и да стане бизнес. Колкото до идеи за хоби - има много, но човек трябва сам да знае, в какво е добър и разбира.
kikita88
Нов
Нов

Следваща

Назад към Идеи за бизнес