Бизнес с 1000 лв.

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Мнениеот Mar7 » 06 Окт 2011, 19:43

Наскоро си говорих с един приятел какъв малък бизнес може да се започнес 10 000 лв. и така и не стигнахме до нещо което може да се започне реално с такива пари.

Да прав е колегата в предното мнение.1000 лв. ще ти стигнат за отваряне на фирма, касов апарат и един обяд !

Да не говорим за многото разрешителни от многобройните институции, община,данъчно,хей,пожарна за които разрешителни се плаща и се чака с месеци...!?!

А за помещение ще ти искат 1 наем депозит 1 наем за текущия месец, като сметнеш, че ще ти трябват няколко месеца да разработиш който и да е бизнес и ще трябва да работиш на загуба...!?? Ами докато разработваш бизнеса пари за наемите, тока, водата,СОТ, храна,осигуровки 126 лв за самоусигураващ се + счетоводител.

А и като го вземеш това помещение, нали ще му трябва освежаване,ремонт,стилажи или някакво оборудване....

Каквото и да си говорим към днешна дата 1000 лв. са парите с които трудно се избутва и 1 месец в София за 1 човек премeрно.Или с тези пари може да се живее в Полски Трънбеш 4 члено семейство (понеже в трънбежа няма да се плаща наем и баба и дядо ще дадът месо,мляко, зимнина и ще се топлим при тях цяла зима на дърва и въглища и ще пием винце край печката и кафе по 20 ст. от павилиончето)

С този "капитал" едва ли ще може да почнеш нещо легално.По скоро може да продаваш нещо по пазарите или някакъв тип амбулантна търговия.Както и някаква контрабанда ако си близко с границата до Турция цигарки,уйски по малко по на често.Но това си е дребна спекула ден за ден, а не бизнес !

Също с такива пари може да започнеш някакъв вид занаятчийство отново в сивия сектор.Примерно купуваш си една китайска лепачка за полипропиленови траби, някакъв къртач 2-ра ръка,един ъглошлайф и си пускаш обяви в нета и вестници, че правиш ВиК инсталации и ремонти 24 часа в денонощието.

Със спекулата на валутния пазар трябва да се играе с големи суми и да познаваш добре икономическата и политическата обстановка в световен мащаб или голям късмет и малко нюх.

Преди 2 години последните 2 работни дни на годината GBP падна до нива 1.99 лв за 1 лира.Тогава имах свободни пари, които така и така прашасваха в банката и спонтанно купих за 5000 лв. британски лири.Като предварително бях следял британската лира от 2000 година до ден днешен и по ниска котировка на мен не ми бе известа.Бях убеден, че това е нереално ниска стойност за тази иначе традиционо силна валута.

И бях прав само 2-3 седмици след новогодишните празници лирата си скочи до 2.20 лв. за една лира бързо ги обърнах отново в левове и бях с около 500 лв. напред за 2-3 седмици.Като това го направих спонтанно без да съм следил или дебнел момента.Просто съм живял в UK и се интересувам от котировките стори ми се супер изгодно и затова напазарувах лирите иначе не се наемам да го правя често.

Не те съветвам да играеш с валутните курсове.Както казах ти трябва голям капитал, много познания и късмет.А като прибавим курс купува и курс продава на някои валути стига 10 ст. разлика трябва доста да почакаш дадена валута да се покачи, а ако се срине !?!?
Голяма далавера беше швейцарския франк, но който се усетил усетил, а които теглил заем във франкове искренно му съчувствам ;-(

Скъптичен съм и относно МЛМ-ма.Първо трябва да си определен тип човек, който много му лае устата не му пука, има много социални контакти, убедителен е не му пука и е перде има свободно време и тн.
В България стандарта ни е ужасно нисък за уж изгодните предложения от тези мрежи кремчета по 30 лв и напитки от Алое Вера 50лв за 1 литър.!?!?
А в световен мащаб интернет търговията ще замести замисъла на МЛМ мрежите.Всъщтност замисъла им е друг не да те направят партньор, а да те абонират за техния продукт.И така те си изграждат мрежи като всеки един от брънката в тази мрежа трябва да потребява ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на месец техни продукти за определена сума.В противен случай няма да получи комисиона уж заработен от него и неговата мрежа.
В тези мрежи истински печелят тези които са ги създали и неколцина на върха на пирамидата.
Да не говорим как зомбират хората, като някакви секти са :-)
Зарибяват с мерцедеси,БМВ-та,VW круйзи и снимки на красиви, щастливи, млади, богати хора започнали също като тях от нулата и за 2-3 години веча са мултимилионери.И като са работели само в свободното си време, което е от време на време :-)))

Не се заяждам просто съм реалист !
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Бизнес с 1000 лв.

Мнениеот Димитрия Начева » 15 Яну 2015, 22:01

1000 лева са малка сума за сериозен бизнес. аз предлагам да вземеш машина за кафе и студени напитки и да търсиш оживено място
Чети хиляди обяви за работа , имоти, автомобили в : Безплатни обяви - http://obiavi1.com и http://www.obiavi.de - Обяви - Безплатни обяви. Прочитането на една обява отнема секунди а съдържанието и може да промени животи.
Димитрия Начева
Нов
Нов

Мнениеот dari_2004 » 28 Фев 2015, 18:56

Общо взето със 1000 лв. може да се купи някаква стока и да се продаде по интернет сайтове за обяви. Но сериозен бизнес не може да се прави.
dari_2004
Нов
Нов

Мнениеот Brachi » 08 Апр 2015, 11:04

С хиляда лева можеш да започнеш доста неща, даже и с 0. Това трябва да прочете всеки, който изобщо реши да се захване с какъвто и да е бизнес http://www.parichnipatoci.com/component/k2/item/38-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8
Аватар
Brachi
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Georgi Georgiev » 30 Мар 2016, 21:56

Бизнес за 1000 е малко несериозно.
Ако нещо се провали и край с модела на бизнес.

Освен покупко - продажба на нещо малко.

Аз бих се насочил към руския пазар, закупуване на сравнително качествен продукт на безценица и реализацията му в друга държава. :)

Успех !!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сайт за безплатни обяви - http://obiavi24.info от цялата страна.
Georgi Georgiev
Нов
Нов

Предишна

Назад към Идеи за бизнес