Страница 1 от 1

!!!!!!!! МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ИСКАМ ДА ОТВАРЯМ ЗАКУСВАЛНЯ !!!!!!!!

МнениеПубликувано: 18 Юни 2010, 16:59
от marin_s
Здравейте отдавна искам да напиша само чета и попивам. Но сега дойде момента и аз да питам . :D .
Въпроса ми е -решил съм с брат ми да отваряме магазинче за джобове и пици.Мястото за което се боря се намира до два блока които са общежитие за студенти както и има на 20 метра от тях ОУ училище.
Та мисълта ми е ако успея да спечеля мястото струва ли си. Там имаше 3 барака за джобове но ги събориха по заповед от общината. Брат ми малко се страхува.Но честно мен не ми пука. Направил съм бизнес план и според губи изчисления(стока,оборудване,2 предплати наем,аспиратори,рег. на фирма,касов апарат,документация) мисля ,чер 10000 ще ми стигнат. И за 2 години ще върна заема който ще тегля и ще ни остават по 800 лв. Печалба за нас според груби сметки ако продаваме по 140 джоба на ден. Всеки си казва че е много но там са общежития според мои проучвания (работя като управител в голяма фирма) като се разбият на 14 работен ден тези 140 закуски са само по 10бр. на 1 час :D ха това е нищо, според наблюденията ми тези 10 бр се продават за 10 мин. преди.

1Мисълта ми е заслужава ли си да рискувам и какъв е шанса да има фалит?

2.Колко струват документите за изкарване като
-реразрешение от ХЕИ
-реразрешение пожарна
-Разрешение от ВиК.
-Разрешение за дейността в зависимост от вида на стоките.
и какво друго трябва и бъзо ли се изкарват.
3. Дали всеки магазин може да вземе статут за заведение и да стане да се продават закуски там?
ИСКАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА БЛАГОДАРЯ НА ТЕЗИ КОЙТО ЩЕ МИ ПОМОГНАТ :roll: :idea:

МнениеПубликувано: 19 Юни 2010, 08:42
от ivayllo
Аз имах едно време магазин за джобове и дюнери и то баш на центъра до икономическия техникум . Искам да ти кажа да не се надяваш въобще че можеш да продаваш по 150 джоба на ден (това е абсурдно) . Както казваш ти пада се по 10 джоба на всеки 1час , НО .. нали не мислиш че ще се редят на опашка хората през целия ден ?! Ще има и такъв период от време през деня , когато ще си четеш вестник и няма да има и един минувач покрай теб . За сравнение ще ти дам себе си ...... на ден правихме различен оборот , но най-много достигахме до 150лв. дневно . Почти 2/3 от приходите са ти разходи :) .... продукти,ток,вода,наем на мястото,заплата на евентуален работник и т.н. Освен това ще имаш и много проверки изпратени от съседни бараки поради конкуренцията там . Изобщо бъди сигурен че няма да е много лесно , но все пак пари се изкарват , особенно ако привлечеш по някакъв начин клиентите си . При такъв бизнес ...... се почва много така наречено "HARD" ..... демек влизаш с двата крака напред смело ..... имам предвид трябва отначало да правиш перфектния джоб и да не пестиш пари за продукти (даже и да си на нитка) , за да може клиентите да са доволни от това което ядът и да се върнат отново . Другото което трябва да направиш е рекламата ти да бъде на перфектно ниво , хем семпла , хем с подробности за всичко което предлагаш . Въобще ...... трябва да имаш доста добър външен вид (това също е от много голямо значение) . Фалит предполагам няма да имаш , защото хората в тази криза си дават парите САМО за ядене , но даже и да имаш някакви загуби те ще са в малки размери . Таааа.......пробвай човече . Докато не се пробва , неможеш да разбереш . Моя девиз е : който не играе , не печели . Така че действай смело и успех в начинанието !

едит : за документи немога да ти помогна защото аз си имах счетоводителка която се занимаваше с тези неща

good for you!!!

МнениеПубликувано: 28 Юли 2010, 09:00
от niuniu
Pursuance : ahead of fashions/Better Health for everyone
ugg classic tall ugg classic tallcheap north face cheap north facecheap north face jackets cheap north face jacketsugg cardy boots ugg cardy bootsugg classic short ugg classic shortnorth face north facebuy north face jacket buy north face jacketugg classic cardy ugg classic cardy

МнениеПубликувано: 30 Юли 2010, 17:30
от vanko12
Според мен ще има печалба щом има общежиия и училище наблизо ако няма друга закусвалня наблизо сигорно ще има успех.А за това,че няма да имаш клиенти направи нещо интересно в нашия град направиха една промоция 2 малки дюнера за 1.50 дюнерите бяха малки и не,чак толкова хубави но всеки път като минех имаше опашка сега вдигнаха цената на 1.90 и все още има опашки

МнениеПубликувано: 17 Окт 2010, 01:08
от martin_1
До колегата Марин-с

Колега направи ли закусвалнята :) искам да те питам някои друг въпрос? :)