Партита за запознанства

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Партита за запознанства

Мнениеот karierist » 07 Яну 2007, 20:26

Съвременният свят дарява хората със свободата, но и ограничава кръга на личното общуване. Възможностите да се запознаеш с потенциален съпруг или съпруга се стесняват от начина ни на живот. На работа вече ходим с кола, на работното място сме затворени в кръга на колегите, а след работното време, когато се прибираме вкъщи, мислим само за една здрава почивка. Общуването чрез Интернет само задълбочава проблема, примамвайки хората с видимост на социално общуване.
В света нищо не остава празно! Ако на хората им трябва общуването, то осигуряването на такова е една добра пазарна ниша. Организирането на партита за запознанства е една от възможностите в тази област.
Най-добре идеята е приложима в един по-голям град.   
Броят на самотните хора на възраст от 18 до 100 години е голям във всеки един град. Това са неженените и неомъжените съграждане, които по една или друга причина са оставени сами да се справят със своята самота.
Към каква възрастова група да се насочите, приценете сами. На по-младите в повечето случаи още не се налага да помагаме да се запознават. Проблемът е по-сериозен сред хората на възраст над 30 години. Те не са посетители на дискотеки, не са студенти в учебно заведение със стотици необвързани състуденти, свободното им време е ограничено, защото в тази възраст се прави кариера. Най-честата възможност за самотниците на тази възраст да се запознаят с потенциален съпруг или съпруга е чрез тяхните познати, роднини и колеги, помоща на които често носи повече неудобство, отколкото полза.
За да правите партите, не е задължително да имате собствен офис, помещение, ресторант, дискотека или каквото и да било помещение. Всичко можете да вземете под наем. Хората, които ще поканите на първите партита, не се търсят чрез обяви. Най-добре е да се поканят необвързаните Ви познати и познатите на Вашите познати. Броят на поканените зависи от размера на заведението и “докъдето се разпростират Вашите започнанства”. Мислим, че не оправдано събиранетон на групата по-малка от 5 жени и 5 мъже, защото, ако изборът е малък, то участниците в партито могат да се обезсърчат от първата несполука да се запознаят и да се откажат от последващото си участие.
Участниците в партито трябва да се “пресяват” не само по пол и възраст, но и по тяхните интереси и положението в обществото. Минимална е вероятността да има успешен край събирането в една група на препадавателките по компютърни технологии и зидаро-кофражистите със стаж по строежите на Черноморието.

Публикувано: http://www.karierist.com
Аватар
karierist
Site Admin
Site Admin
 
Мнения: 59
Регистриран на: 04 Яну 2007, 20:25


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта