Страница 1 от 1

Атракция за туристи

МнениеПубликувано: 07 Яну 2007, 20:27
от karierist
Прочетохме в : dnes.bg следната статия:
«14-годишен младеж от Швейцария сглоби съвсем функционираща подводница от корито за хранене на прасета, предава ДПА. Находчивият Аарон Крайер от Ешликон в кантона Тургау тества изобретението си миналата седмица на местно пристанище.
Запаленият по корабостроенето, флотата и вълните Крайер започнал проекта си, когато бил едва на 10 години. За направата на подводницата използвал само материали от семейната ферма, като основата му била стара хранилка за прасета.
След като завършил модела и получил официално разрешение от местните пристанищни власти, тийнейджърът се потопи под водата за около 15-минутно успешно плаване. Завършвайки благополучно начинанието си, Крайер обяснил, че ще използва подводницата за изучаване на подводните пейзажи на езерото Констанс и дъното край пристанище Арбон.»
 
Творчеството на този младеж от Швейцария ни наведе на мисълта, че от такава подводница би могла да стане добра атракция за туристи. Един по-изобретателен човек може да направи антракция от всичко! Например, пътувания с каруца или с ретро-автомобил, изучаване на морското дъно през стъкления под на лодка, разходки с камион модел «втората световна война» и какво ли още не...

Източник: http://www.karierist.com