Спортен клуб за лазерна тактическа стрелба

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Спортен клуб за лазерна тактическа стрелба

Мнениеот EMO10 » 18 Дек 2007, 15:09

България през последните години се популяризираха военни спортни игри - пейнтбол и страйкбол. Те влизат в класа на екстремните спортове и се практикуват от лица над 16 годишна възраст. Създаде се и спортна федерация по страйкбол в България. В тази тема ще засегна перспективите на един по-млад спорт на основата на симулативна стрелба за страната и в света - "outdoor laser tag".

Какво представлява този нов спорт , който с основание може да му дадем български име "ЛАЗЕРНА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА"? (аналогично на "спортната стрелба" в предвид същността му)
В същност при този вид спорт оръжието на играча изстрелва 100% безопасен за зрението на играчи и наблюдатели инфрачервен лъч ( от нелазерен източник, подобен на дистанционното за телевизор), задействат се по електронен път ефекти по екипировката на играча и оръжието автоматично блокира стрелбата си след сваляне на "бронезащитата"- брой предварително зададени по електронен път "животи"("кръв"). Възможните ефекти при прието от играча попадение , степенувани по екстремност са светлинен , звуков ефект, виброудар, пироефект (димен , експлозия-пиратка в защитна тръбичка), електрошоков на дръжката на оръжието. Пироефектите при този вид спорт са практикуевани засега единствено в България. В сравнение със пейнтбола и страйкбола се наблюдават редица съществени преимущества ( частично засегнати в линка [url=http:////http://www.laserforums.com/?q=page_about_laser_tag]//http://www.laserforums.com/?q=page_about_laser_tag[/url]):
1. 100% безопасен изстрел за зрението на играчи и наблюдатели на състезанието. Вследствие на това ЛАЗЕРНАТА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА се явява единствената спортна военна игра, която е подходяща за деца (на възраст от 6 до 16 годишна възраст), също така може да се практикува навсякъде свободно без да изисква специално подготвен и обезопасен терен (градски парк в центъра на града, стадион с изкуствени укрития за играта, всеки естествен горист и начупен терен в туристическите зони), може да привлича неограничен брой фенове и наблюдатели на състезанията, които не се налага да бъдат екипирани с маски , или защитни очила.
2. Висока точност на изстрела и безспорност на приетото попадение. Изстрела е по права линия - лъч, а не топче , което има голяма случайна разсейка на стрелбата. Попадението се отчита по електронен път , а не на "честна дума" както при страйкбола, или "омацване" като е при пейнтбола.
3. Далекобойност на симулираната стрелба, както при реалното оръжие - над 150 метра, недостижима при другите симулации - пейнтбол и страйкбол.
4. Лесно моделиране по електронен път на основните характеристики на оръжието - далекобойност , скорострелност , плътност на огъня, леталност на боеприпаса. Абсолютно смислено става монтирането на реални прицелни системи - снайперни оптики и лазерни прицели на различните видове оръжия. Лесно може да се модифицират и изработват поръчкови оръжия с предварително зададени параметри на стрелбата.

Исторически погледнато България е една от първите страни в света където се зароди този вид спорт. В периода 1996г. -1997г. бяха изработени едни от първите образци в света "outdoor laser tag" оръжия с уникално добри параметри (още тогава се достигна далекобойност на симулирания изстрел 300 метра)http://www.marsbattlefield.hit.bg/titlebg.html. Пионерът в тази област инж.физик Емил Миланов, защити тогава патент за изобретение "Светлинна пушка" BG62532, което е доказателство за българския приоритет в тази област от техниката, но вследствие на недостатъчни лични средства не можа да го придвижи до международна защита. По-късно идеята бе копирана от австралийската компания Scapeqest (основана 2000 г. ) и бе пуснат продукт под търговската марка battlefield live, която компания отбеляза бурен растеж на производството през последните години и реализира оборти от стотици милиони долари на международния пазар.http://www.battlefieldsports.com/. Електронните пушки за ЛАЗЕРНА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА, стъпиха на американския пазар през 2003г., откогато възникнаха и други американски фирми с такъв профил на производство http://www.steradiantech.com/ ; http://www.adventuresportshq.com/. В Европа Великобритания , както и България са пионерите в "outdoor laser tag" http://www.myownlittleworld.org.uk/lasertag/index.shtml. Представените английски клубове с нетърговска , чисто спортна цел, датират от периода преди 2000г. и са с "home building" техника, както и ползуват готови играчки "laser tag" с ниски технически параметри, без опция за блокиране на оръжието. От 1995 г. в Русия и Украйна започна производството на собствени системи "outdoor laser tag" с много добри параметри , като това се явява бързо развиващ се пазарен дял в развлечениията и спорта .http://trutnee.com/index.php?page=1; http://www.lasertag.dp.ua/

Какво е новото в България за развитието на спорта ЛАЗЕРНА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА ?
1.. При предварителни разговори с лица от Държавната агенция за младежта и спорта, може да се очаква официална регистрация на този спорт.
2. Съществува клуб в гр.София, където може да се практикува ЛАЗЕРНА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА. Симулативните оръжия са страйкболни реплики на действителните АК, М-16, Командо, с вградена електроника и оптични излъчватели. Играе се срещу месечна клубна карта от 25лева, която дава право на пет занятия-игри от 30 минути , безплатно участие в турнири, право на съвещателен глас в спортния клуб за въвеждане на правилата в ролевите спортни игри. Клубът има две секции - за деца от 8 до 16 г. възраст и професионална лига - за лица над 16 г. Временно адресът на клуба е в центъра на София - парка Заимов, срещу младежкия дом, до дървения ресторант, като занятията и спортните клубни игри са ежедневни за зимния период - от 13ч, за записване на нови членове на клуба и контакти тел. на инж.физик Емил Миланов 0878 577942 . Очаква се скорошно откриване на секция на клуба при езерото Ариана
3. Предлагат се поръчкови оръжия за стрелби за членове на клуба. Цената на електронната система, заедно с монтажа е само 300 лв за брой. Към тази цена се добавя страйкболния модел, реплика на оръжието , което се избира свободно от наличните на пазара (от 70 лв до 2500лв /бр, има богат избор от метални тайвански реплики с цени по избор до 400 лв.) тел. 0878 577942. По- нататъшната клубна членска такса за членове на клуба е 10 лв за цял месец с право на неограничено участие във всички спортни игри при клуба.
4. Клуб за ЛАЗЕРНА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА със спортно - развлекателна цел може да си изградите, чрез нас ,за Вас във всяко населено място и висока печалба - промоционално ниска първоначална инвестиция на стойност до 7000 лв. за 10бр. съоръжения "outdoor laser tag". tel 0878 577 942. Продуктът е патентован - фирмен , с гаранционен срок със сервиз - база.
За сравнение, виж инвестиции за Австралия battlefield life от 25000 USD http://www.battlefieldsports.com/deployments.htm


Изображение
Изображение
БЪЛГАРСКИТЕ ОРЪЖИЯ ЗА ЛАЗЕРНА ТАКТИЧЕСКА СТРЕЛБА ПОНАСТОЯЩЕМ

Изображение
ГОТОВИ ЗА БОЙ

Изображение
НАЙ-ДОБРАТА АВСТРАЛИЙСКА ПУШКА


Изображение
ИГРА В РУСИЯ

Изображение
ИГРА В САЩ
EMO10
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Дек 2007, 15:03


Мнениеот Ilijana » 18 Дек 2007, 15:26

Здравей, EMO10! Добре дошъл на форума! :D

Ей, на това му викам добра реклама на една добра идея! :D

Напиши нещо по-подробно относно това, какво, освен пушките, трябва за да се стартира този бизнес /разрешителни, да се наемат инструктори и т.н./

Не е зле да посочиш с какво би могъл да помогнеш на човек, който иска да започне бизнеса. Иначе представянето ти е чиста реклама и мястото й в рубрика "Обяви"
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот EMO10 » 06 Яну 2008, 11:41

За да се започне този бизнес, човек трябва да се свърже с мене и да отдели първоначално 8. 300лв = 2400лв за електроннооптичните системи на пушките + монтажа им (примерно за 8 броя) , които се поръчват с договор при мене.Технологичния срок за изработката им е 30-40 дни.

Ако човек разполага с възможности да осигури добри места за експлоатация на системите в активния туристически сезон (на черноморското крайбрежие), в тези случаи може да се стигне до съдружие, като и Аз съм готов да участвувам с примерно други 8 системи за игра и да бъда управител на площадката, като мога да подбера персонал - двама инструктури на играта , да я организирам и да осъществявам контрол. От опита от последната година с 16 системи очаквания дневен оборот е от порядъка 300 -600 лв дневно (при 3 до 5 лв/игра) в зависимост избраните места за атракция. ЗА сезона (90 дни) общия оборот достига (27 000лв -50 000лв.) . Разходите са 2000-3000 лв /сезон за място. 40лв . 90 = 3600 лв за персонал. 2000 лв/сезон за квартира (бунгало). ОБЩО разходите за сезона достигат 8000лв. При 50% участие в бизнеса чистата печалба се вижда , че е от порядъка на 10000 до 20000 лв на участник при 8 системи.

Разходите за системите са (за 8 броя) 2400 лв-електроника, 200лв . 8=1600лв- корпуси оръжия, до 1000лв организациони разходи - стилажи, флаери (ОБЩО РАЗХОДИ 5000 лв).

Извън туристическия сезон игрите се организират в паралел като спортна дейност и като атракция в градските паркове ( очаквана печалба от 8 системи от 500 до 2000 лв/месец в зависимост мястото, сезонните особенности и таксата за игра 1-2 лв на игра). В допълнение се организират тийм бюлдинги на фирми (200-300 лв на събитие) и детски рождени дни и военни партита (100 - 150 лв на събитие). Местата за игра извън туристическия сезон се уреждат с паркове и зелени системи (разрешителното е от порядъка на 150 до 400 лв/месец в зависимост местата).

В допълнениие към играта има сертификат за безопасност, издаден от националния център за хигиена.
EMO10
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Дек 2007, 15:03


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron