Какво бихте направили с един парцел?

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Какво бихте направили с един парцел?

Мнениеот Brachi » 03 Яну 2008, 12:24

Здравейте! Когато става дума за инвестиции, човек натоварва предимно дясното си мозъчно полукълбо.Там са творческите заложби на всеки индивид. Та в този ред на мисли искам да споделя следното:

Аз разполагам с 1 дка парцел в едно село. Този парцел се намира малко извън селото. Около него няма нищо. Може да се прекара евентуално ток, защото далекопроводите са доста близо. На 300 м от парцела има селска чешма. Няма канализация. Върху парцела може да се строи.

Не мога да го продам, защото никой няма да иска да го купи. Селото не е туристическо място. Абе едва ли не този парцел за нищо не става.

Вие как най-рационално бихте го използвали? Не приемайте този пост като начин за събиране на безплатни идеи. Нямам нужното време да се занимавам с този келяв парцел и едва ли някога ще го имам. Но тази мисъл по този казус ми чопли любопитството. Любопитно ми е да видя колко по-креативни или рационални хора има от мен и как те биха използвали този ‘имот’ ако го притежаваха. Аз се предавам. Нищо не ми идва на ум, а на вас?
Аватар
Brachi
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот mi_9 » 03 Яну 2008, 13:19

Аз бих се отървал от този парцел, докато е време, а парите бих вложил в нещо по-печеливше. :D

Сега всеки смята, че имането на парцел е "инвестиция", затова куповачи - валяло. :D
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Brachi » 03 Яну 2008, 14:10

Мисля, че сме единодушни по този въпрос. :D Но не мога да се оттърва от него обаче. Няма кой да ме оттърве. Може би трябва да го променя малко преди да се опитам да го продам. :D Да го превърна от парцел в нещо годно за продаване.
Аватар
Brachi
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Ilijana » 03 Яну 2008, 14:36

Не си струва да влагаш пари. Какво можеш да направиш за парцела? Да сложиш петролна сонда? :wink:

Според мен или трябва да се отърваваш в този вид, в който е или да си го оставиш за "далечната инвестиция" и да забравиш за парцела за 15-20 години. До тогава - я камилата, я камиларя... :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 27 Яну 2008, 20:05

Ако беше на по-стратегическо място, бих построила къщурка - съвсем скромна. След това ще я продам - с идеята за повече пари от вложените... Но, след като казваш, че е на забутано място...освен да измислиш нещо изцяло за свой релакс. Аз съм до 9-то коляно софиянка и давам мило и драго за едно кътче, подобно на това, което описваш! :D :D
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Brachi » 31 Яну 2008, 12:33

Ами то и на мен първоначалната ми идея бе такава, но като сложих и малко цифри зад идеята си се оказа, че ......................... е безмислено.

Той тепърва трябва да се вкарва в регулация, а и самото строителство ще излезе много скъпо. Няма смисъл да се тегли кредит с очакването някой да купи къщурката на по-висока цена от вложените инвестиции.
Дори и да имах парите на куп, пак не бих инвестирал в подобно нещо.
Аватар
Brachi
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Ilijana » 31 Яну 2008, 12:44

[quote="Brachi"]Ами то и на мен първоначалната ми идея бе такава, но като сложих и малко цифри зад идеята си се оказа, че ......................... е безмислено. [quote]

Браво на теб! Винаги съм казвала - първо мисли, после прави! :vnim:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

???

Мнениеот eser » 08 Апр 2008, 14:34

Здравей,
не разбрах защо трябва да вкарваш "парцел" в регулация.
За твое сведение има няколко вида "площи".
- земеделски земи - в тях може да строиш само до 30кв. м. малка постройка.
- земеделски земи на които е променено предназначението - може да строиш толкова колкото ти позволява ПУП. Ако не започнеш строителство до една година - губиш.
- урбанизирана територия - населените територии (или това което е в регулация) може да строиш толкова колкото е заложено в градоустройствения план.
Сега да се върнем към твоя случай ти каква земя имаш? Ако имаш скица виж кой ти я издал, ако е от общината значи имаш парцел в регулация, ако е издадена от общинска служба "Земеделие и гори" (бившата поземлена комисия) значи земята ти е земеделска.
Надявам се да не съм те объркал още повече.
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Идеи за бизнес