Нова Идея - футболни прогнози

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Нова Идея - футболни прогнози

Мнениеот Petkov » 19 Яну 2008, 19:31

Хрумна ми идея, тъй като разбирам от футбол, и от този сайт се запалих по нет бизнеса ми хрумна идея а сайт за футболни прогнози. Но не става да се печели от нещо друго освен от реклами. Според вас добра идея ли е. А има и още нещо, аз не мога да правя сайтове, но имам познат много добър и се занимава само с това. Ако му платя да го направи и поддържа? Моля помагайте, наистина ще ми е много интересно да се занимавам с нещо подобно :D :D :D
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Кака Мара » 19 Яну 2008, 19:36

Всякакви видове прогнози са много търсена информация. Въпросът е, дали сте достатъчно квалифициран в тази област. Извинявайте, че пиша това, но в областта на консултирането /а футболните прогнози е вид консултиране/ е много важно консултантът да има име и добра квалификация.
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот Petkov » 19 Яну 2008, 20:23

Добре де, в прогнозите съм добър, все пак го правя от 5год. Естествено не можеш винаги да познаваш всичко, но по-големият ми проблем е сайтът и начините за печалби от него. Надали от глога на дир ще е същото както ако програмист го направи??? Аз всъщност няма да продавам стока, само ще прогнозирам и хората ще могат да гледат прогнозите безплатно. Единствената надежда са рекламите, но как да привлека рекламодатели???
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 26 Яну 2008, 17:04

Petkov написа:Добре де, в прогнозите съм добър, все пак го правя от 5год. Естествено не можеш винаги да познаваш всичко, но по-големият ми проблем е сайтът и начините за печалби от него. Надали от глога на дир ще е същото както ако програмист го направи??? Аз всъщност няма да продавам стока, само ще прогнозирам и хората ще могат да гледат прогнозите безплатно. Единствената надежда са рекламите, но как да привлека рекламодатели???

Трябва да разделиш нещата:
- кой ще се занимава /администрира/ със сайта?
- от какво ще се печели?
- кой и как ще привлича посетители към сайта?
- какво информация ще съдържа сайтът?
и т.н.

Доколкото виждем, разбираш само от последната точка. Останалото или трябва да учиш или да наемаш хора, които ще го правят срещу заплащане. Глупаво е да се надяваш, че без да разполагаш с минимални необходими познания по интернет-маркетинг и изобщо в областта на интернет, ще можеш веднага да печелиш.

Може би си струва да си намериш партньор?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

За сайта

Мнениеот Petkov » 27 Яну 2008, 12:02

Аз човек имам, който да го прави с мен, относно администрацията има фирми, които го поддържат, а от къде ще набирам клиенти, мисля от реклами по други сайтове и да печеля от сайтове. Но незнам, май наистина няма да е лошо да изкарам един курс или поне някой приятел, който разбира да ми обясни как стоят нещата, мерси много вие сте ми най-голямата помощ!!!
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Предложение

Мнениеот eser » 08 Апр 2008, 14:43

Трети отговор за един ден (който между другото е първи във този прекрасен форум) явно ми е ден. Да ли пък да не си пусна тото?

"Добре де, в прогнозите съм добър, все пак го правя от 5год. Естествено не можеш винаги да познаваш всичко, но по-големият ми проблем е сайтът и начините за печалби от него. Надали от глога на дир ще е същото както ако програмист го направи??? Аз всъщност няма да продавам стока, само ще прогнозирам и хората ще могат да гледат прогнозите безплатно. Единствената надежда са рекламите, но как да привлека рекламодатели??? "

Имам две предложения към теб:
1. Познай ми една колонка от еврофутбол аз ще намеря малко парички, ще делим на две.
2. Предлагам ти АЗ да изработя един динамичен сайт на Джумла рекламата ще е от адсенса или етаргет, прогнозите и новините от теб. Може да пуснем и едно малко форумче. Делим пак на две.
Мисля, че е справедливо аз изработвам сайта аз плащам за хостинга и домейна.
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Petkov » 08 Апр 2008, 16:40

От колонка до колонка е много различно, ако гониш 2 коеф, е лесно, ако гониш 3 става по-трудно от 5 и нагоре КЪСМЕТ!!! Мерси за предложението но се отказах от тази идея, е все пак имам сайт, напълно елементарен и никакъв, от който не очаквам да вадя пари а само се забавлявам, може да следиш някои предложения там. Искам да знаеш, че не ги правя само аз, но пак ти казвам той е само за забавление. Но дано ако си харесаш някоя прогноза ти излезе :D . Мерси все пак.

http://www.footballpro.hit.bg
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Предложение

Мнениеот Ilijana » 08 Апр 2008, 21:55

eser написа:Имам две предложения към теб:
1. Познай ми една колонка от еврофутбол аз ще намеря малко парички, ще делим на две.
2. Предлагам ти АЗ да изработя един динамичен сайт на Джумла рекламата ще е от адсенса или етаргет, прогнозите и новините от теб. Може да пуснем и едно малко форумче. Делим пак на две.
Мисля, че е справедливо аз изработвам сайта аз плащам за хостинга и домейна.

Звучи много добре! :wink:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Rado_82 » 08 Апр 2008, 23:48

Ако някога ще правиш сайт, от който искаш да печелиш, задължително го сложи на платен хостинг. Сайтове, намиращи се на такива публични безплатни места като хит.бг и блоговете на дир.бг са несериозни. Освен това вече хостингите са достатъчно евтини.

Аз не разбирам от футболни прогнози. Но според мен никой няма да ти обърне внимание и да направиш този сайт. В началото със сигурност. Чак ако успееш да се докажеш по някакъв феноменален начин, тогава ще ти се доверят и ще те посещават.

Както са казали хората - "Сговорна дружина, планина повдига". Хрумна ми идея, която надгражда твоята. Какво ако футболните прогнози се дават не от кой да е, а от самите потребители на сайта? Какво ако се получи една обща прогноза, събрана от личните им прогнози? Анкета, но в специален вид. Веднъж направен по този начин, сайтът ще има възможност да пази статистика за това кой потребител по какъв начин се справя с прогнозирането. Така всеки търсещ прогноза ще може да се довери на най-добрите в правенето на прогнози.
Накрая Еврофутбол ще фалира от изплащане на успешни прогнози.
Rado_82
Активен кариерист
Активен кариерист

Навит съм

Мнениеот eser » 09 Апр 2008, 08:27

Навит съм.
Измисли някое готино име за сайта (не се безпокой за хостинга, аз имам доста добър план в ICN).
Примерно от рода на тарикати-бг.ком
Както и за рекламата. За добра идея винаги могат да се заделят някои кинти за реклама (примерно в адуорда).
ПП.
Пак да спомена делим по братски 50 на 50.
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Petkov » 09 Апр 2008, 10:40

На мен лично тарикати не ми звучи добре. Както и да е, нали ти казах че не искаме да правим пари от този сайт и т.н. той е просто забавление. Така аз имам друга добра идея за сайт, но не съм сигурен дали е изпълнима. Ако е съм навит да участвам и аз. Няма нъкъде в нет пространството сайт, който да събира коеф. на мачовете от другите сайтове и да ги сравнява. Смисъл: Барса-Реал, коеф в спортингбет е ..., коеф в глобет е..., и т.н. И вместо аз да влизам във всички тези сайтове влизам в гореспоменатия, харесвам се коеф. от даден сайт и се регистрирам и залагам в него или отивам в еврофутбол. Дано ме разбрахте ако не питайте ако е възможно това да се направи участвам.
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Идеи за бизнес