Моля за вашето мнение - желаем да разширим дейностите

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Моля за вашето мнение - желаем да разширим дейностите

Мнениеот val_di16 » 05 Фев 2008, 15:51

Фирмата ни произвежда строителни материали и търгува с отоплителни. От известно време желаем да разширим дейностите на фирмата ни. Разполагаме с две големи складови бази с халета на стратегически места.
Имаше период когато търсехме оборудване са производство на брикети от въглищен прах, но цената и се оказа неприемлива за подобен род производство.
В миналото до 1996 год развивахме строителни дейности, но прекратявайки ги излязахме от тази ниша за голямо съзжаление. Не веднъж лично аз съм се упреквала, че в един момент когато строителството беше замряло, го изоставихме или в последствие не продължихме.
Желая в този форум да прочета за вашите мнения и становища относно написаното от мен. С интерес ще обмисля всяко ваше мнение и предложение за което предварително благодаря
val_di16
Нов
Нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Фев 2008, 14:57


Мнениеот Ilijana » 06 Фев 2008, 00:33

Здравей, val_di16! Добре дошъл на форума! :D

Най-напред бих искала да ти кажа, че не бива да съжаляваш за това, което сте направили преди години. Никой със сигурност не може да каже, дали строителния бизнес нямаше да е най-неудачния за вашата фирма. :D

Не става много ясно, какви точно са строителните материали, с които се занимавате. Предполагам, че са дървен материал. Ако е така, защо да не проучите възможностите, които предлага мебелният бизнес? Производството на мебели е много перспективен бизнес и има хляб в него. Може би трябва да намерите партньори, които вече са в този бранш. Или да помислите сами да се захванете с тази дейност.

Къде точно се намирате? Какъв вид производство е характерен за ваш регион?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот Ilijana » 08 Фев 2008, 10:22

Позволявам си да отговоря в основния форум на писмото, което сте ми пратили с лично съобщение.

Разбрах следното /цитирам/:
"Може би защото споменах отоплителни материали оставате с убеждението, че строителните са дървен материал, но не е така. Произвеждаме варови разтвори и бетонови изделия /бетонови тухли и тротоарни плочи/, а търговията е всичко свързано със строителството бе водопроводните и ел. материяли."

Първо трябва да помислите, къде още потенциално могат да се използват произвежданите от вас продукти. Например, при благоустройството на вилните имоти или ремонта на сгради и т.н. Мисля, че най-удачно за вас е да партнирате с крайните ползватели на вашите продукти - строителните и, най-вече, ремонтните фирми. Не сте ли мислили да се захванете с ремонта и поддръжката? В момента няма много фирми, предлагащи бърз и качествен ремонт на сгради със собствени материали.

Друго нещо, което смятам, че е много важно за пласмента, е рекламата. Може би трябва да помислите по-активно да рекламирате своята стока? Дори да си направите сайт, чрез който куповачите да могат да правят поръчки?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Идеи за бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron