Страница 1 от 1

Има ли хляб в сезонната търговия, насочена към туристите?

МнениеПубликувано: 22 Мар 2012, 16:06
от desinikoleta
Здравейте! Това лято съм решила да продавам в малко градче с голям летен туризъм, на някакво щандче ръчно правени аксесоари. Въпроса ми е,ако има тук такива, които практикуват това през лятото, има ли хляб в едно такова начинание? Чувала съм че много народ се изхранва така, като почне сезона се изнасят към курортните градове, живеят на квартира там и продават неща на туристите. Но дали наистина е доходно, или тези времена са отминали?

МнениеПубликувано: 24 Сеп 2012, 17:53
от nenkov
Колежке,

сподели какви са отзивите след сезона!

Захвана ли се с идеята си? Къде я реализира? Има ли хляб в сезонната търговия?

Re: Има ли хляб в сезонната търговия, насочена към туристите

МнениеПубликувано: 05 Юни 2013, 01:38
от lifemax
Разбриа се че има. Винаги е имало и ще продължава да си има :) Аз доста често имам работа по морето и има мпознати по сергий разни и мога да кажа че са така доста доволни. Занимават се с продажбата на разни сувенирчета :)

Re: Има ли хляб в сезонната търговия, насочена към туристите

МнениеПубликувано: 30 Юни 2013, 00:34
от Ilijana
Мисля, че няма да сгреша, ако кажа, че най-малко 70% от всички видове бизнес са сезонни по един или друг начин. Ако не и повече. Кой бизнес би могъл да поддържа еднакъв поток от клиенти през цялата година (ако "сезонът" е година) или през цялото време?

Туристическия, сезонен бизнес е майката и бащата на целия живот във всички градове, села, селца, селища и кърища, имащи някакво отношение към почивка във всички й видове. Това важи за цял свят.

Всеки турист и почиващ - мъж, жена, дете, имат нужда от доста неща - стоки и услуги, които няма как да си докара със себе си, а трябва да си осигури на място. Затова, въпросът за изгодата на този вид бизнес ми изглежда странен.