100 000 лв?

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

100 000 лв?

Мнениеот berov » 03 Мар 2008, 10:45

Видях, че давате много добри идеи на хората, които разполагат с някакъв капитал, та реших и аз да попитам ... какво да направя със 100 000лв.? От София съм ако това има значение :)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Dansoz » 03 Мар 2008, 12:54

Чисто и просто ако имах тея пари веднага отварям кафе в центърът на града(предимно младежко) което вечер може да има диско програма...нещо като Bacardi ;) ...със сигорност ще има хора да го посещават особено ако интереиорът се хареса на младежите и определено ще вадиш пари от него...да не се изхвърлям много но мисля че за 2 години ще си избиеш парите ;)
Dansoz
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: 100 000 лв?

Мнениеот Ilijana » 03 Мар 2008, 14:06

berov написа:Видях, че давате много добри идеи на хората, които разполагат с някакъв капитал, та реших и аз да попитам ... какво да направя със 100 000лв.? От София съм ако това има значение :)

Здравей, Dansoz! Добре дошъл на форума! :D

По-скоро трябва да питаш не "какво да направиш" с парите си, а "дали ще успееш да постигнеш" нещо определено с тях. Идеите за харчене на парите са безброй - включителон и да ги раздадеш.

Искаш да започнеш бизнес? Може би трябва да ги инвестираш в нещо и само да чакаш печалба без да работиш? Можеш просто да чакаш проценти от банката или да ги дадеш на заем? С какво ти се занимава?

Парите се влагат лесно, но печалбите зависят от това, кой ще управлява парите. Ако не си наясно с воденето на бизнес, трябва да намериш съдружник или наемен управител. Само гаражната търговия може да се прави без знания и умения.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

investicia

Мнениеот www7 » 05 Мар 2008, 19:02

Най добре е да ги инвестирате. По добрия вариант е в съдружие в бизнес с информационни технологии, уеб дизайн, компании за консултантски услуги.
Другият вариант е АДСИЦ. Моят съвет е в АДСИЦ, което инвестира в имоти.
Ако имате въпроси може да ми пишете на www7@mail.bg
www7
Нов
Нов

Мнениеот partner » 27 Мар 2008, 19:16

Търся партньор за съвместен бизнес.
Нужни са първоначално сто хиляди лева, които ще се възвърнат многократно след 5-6 месеца и това ще е само началото. Направил съм пълни проучвания в продължение на дълъг период от време и съм установил контакти с хора от бизнеса. e-mail: invest@dir.bg
partner
Нов
Нов

Мнениеот jeep0700 » 30 Май 2008, 22:39

partner написа:Търся партньор за съвместен бизнес.
Нужни са първоначално сто хиляди лева, които ще се възвърнат многократно след 5-6 месеца и това ще е само началото. Направил съм пълни проучвания в продължение на дълъг период от време и съм установил контакти с хора от бизнеса. e-mail: invest@dir.bg

Звучи интересно. Аз пък ти предлагам 100 хил, само че искам след 6 месеца 200 хил. Тези, които предлагаха оромните лихвени проценти ги закриват другия месец.
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот vuzell » 22 Апр 2009, 22:35

berov написа:Видях, че давате много добри идеи на хората, които разполагат с някакъв капитал, та реших и аз да попитам ... какво да направя със 100 000лв.? От София съм ако това има значение :)

Вложи ги по схема на срочен депозит за 9% годишна лихва. Това си е 750 лв месечна рента. "Работата" отнема 30 минути. Държавата ти ги гарантира 100% и след това ... щракаш с пръсти цяла година. Не забравяй да почерпиш служителките за добрата им работа за тебе.
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот berov » 23 Апр 2009, 17:51

и да чакам инфлацията да ми изяде парите??? Пари на депозит в банка - никога! :D
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Гост » 23 Апр 2009, 18:37

Въобще не си играй да му обясняваш той си знае неговата, това е откритието на живота му сигурно което мисли че ще направи с тия депозити. За него думата инфлация има вероятно друго негово си значение.

berov написа:и да чакам инфлацията да ми изяде парите??? Пари на депозит в банка - никога! :D
Гост

Мнениеот vuzell » 23 Апр 2009, 20:48

Когато цените на петрола растата от 50 долара на 150 долара и повличат със себе си останалите цени - бих се съгласил, че има инфлация.

Когато цените на долара от 150 долара спадат на 50 долара, а заедно с това и всички останали цени (по данни на Статистическия институт) спадат - това бих го нарекъл дефлация.

Ако световно признат ум като Айнщайн нарича сложната лихва "Осмото чудо на света", не е лошо човек да се замисли - ЗАЩО?

Когато човек пита за съвет, добре е да чуе конкретни предложения, вместо заядливи заклинания. Човека Ви пита за съвет, препоръка - за да ги обмисли.

Посъветвайте го нещо от себе си, та и ние да се посмеем на чужд гръб. :))
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 23 Апр 2009, 21:19

Суровинни и добивни компании, финансов сектор дългосрочно.

Не е препоръка за нищо, просто мнение, основано на вътрешните гласове които ми го говорят :D
Гост

Мнениеот vuzell » 25 Апр 2009, 07:09

Точно тези сектори, точно в този момент се сринаха най-много и донесоха милиарди загуби - и точно там сега кризата е най-голяма. И ако препоръката е със 100000 лв да се разработват суровини - предполагам, че няма да стигнат даже за болта на багера.

Т.е. пак излиза нещо като препоръката за чистенето на входове, понеже някой го правел и бил облечен. :))
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 26 Апр 2009, 16:02

хехе да ще си купя багери ще започна да добивам желязна руда, ще си направя преработваща и обогатителна фабрика за желязната руда, след това ще изградя една леярна и малко металургично производство и след това готовата продукция на пазара, всичко това ще го финансирам с помоща на собствената си финансова институция която съм си основал.
Как ти се струва идеята ми а бизнес консултанте :D . Ама как звучи само а бизнес консултант може да добавиш към визитната си картичка с по малки букви финансови консултации, консултации по корпоративни сливания и придобивания, управление на парични потоци, оптимални капиталови структури, управление на риска, структуриране на инвестиционни портфейли, валутни експозиции, и т.н :D Е тези неща би трябвало да са ти ясни след като си бизнес консултант.

ПС.. гледай си тригодишните депозитчета,. Препоръка е
Насочи към чистенето на входове , други свойствени дейности подходящи за теб като сгъване на пликове рязане на етикетчета оцветяване на картички също е препоръка. :D

vuzell написа:Точно тези сектори, точно в този момент се сринаха най-много и донесоха милиарди загуби - и точно там сега кризата е най-голяма. И ако препоръката е със 100000 лв да се разработват суровини - предполагам, че няма да стигнат даже за болта на багера.

Т.е. пак излиза нещо като препоръката за чистенето на входове, понеже някой го правел и бил облечен. :))
Гост

Мнениеот Гост » 26 Апр 2009, 22:55

Както казваш ти сложната лихва е осмото чудо сега ще си поговорим и за нея както при депозита от 3 години действа сложна лихва, също и при инфлацията действа сложна лихва.
Давам ти пример ако имаш три последователни години с инфлация 10 % в края на периода процентното ти намаление на стойноста на днешната сума след 3 години няма да е 30 % а ще е 33%.
Същото важи и за депозитите ако приемем че лихвата ти е 9% за три последователни години също важи правилото на сложната лихва в края на периода процентното ти увеличение на днешната сума няма да е 27% а ще е 29,5%
В дългосрочен период инфлацията винаги бие лихвените проценти на депозитите.
дано си разбрал нещо!

vuzell написа:.

Ако световно признат ум като Айнщайн нарича сложната лихва "Осмото чудо на света", не е лошо човек да се замисли - ЗАЩО?

Гост

Мнениеот vuzell » 27 Апр 2009, 06:20

Имаш пропуски в часовете по математика. И акцента не е за сложната лихва, а защо Айнщайн (не някой друг) я нарича 8-мото чудо на света. И сега нямаме инфлация, а имаме дефлация. Но такъв е светът откакто светува - хората изказват грешни твърдения и за да не им се урони "авторитета" пред обществото, цял живот действат според тях. За да разберат в края на живота си, че са сгрешили. Лошото е, че в това време повличат и други хора със себе си. Но всяка коза, за своя нога.
PS Дали ще са пликчета, стикерчета, дъвка, поредния сладък шербет (дето го пият и белите мечки) ... от това се правят милиадри долари всяка година.
PSS Най-са ми интересни хората, които се хранят с "ако".
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Следваща

Назад към Идеи за бизнес