Слънчеви електроцентрали

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Слънчеви електроцентрали

Мнениеот Petkov » 07 Мар 2008, 12:30

Момчето, с което правин кафенето много разбира от жички и кабели. Та ми подхвърли идеята за слънчева електроцентрала. Трябват ни 10дка земеделска земя, след това я вкарваме в регулация с подкупи и връзки, защото там кадето мислим да купувеме имам много връзки. Кандидатстваме по програма и за 10дка е 1000000 евро безвъздмензна помощ. Ако всичко това стане и панелите се поставят и започне да работи НЕК сключва договор за 12год с теб и изкупуват киловатчас на 64ст, а производството е 14ст. Само на специални райони в България слънчевата радиация е достатъчна да се произвежда такъв тип енергия, а ние знаем районът с най-много такава в Бг. Моля давайте мнения саветвайте дали няма да ми станат много начинания и всичко по въпроса. Мерси!!!
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот grkrassigr » 07 Мар 2008, 21:25

Здравейте, приятно ми е!!!Направо да започна, това което сте го намислили е много хубаво,и аз така както вас искам да направя нещо подобно само че със вятърен генератор, и както вас се колебая дали ще потрагне?Благодаря!!! :)
grkrassigr
Нов
Нов

Мнениеот jeep0700 » 07 Мар 2008, 21:52

grkrassigr написа:Здравейте, приятно ми е!!!Направо да започна, това което сте го намислили е много хубаво,и аз така както вас искам да направя нещо подобно само че със вятърен генератор, и както вас се колебая дали ще потрагне?Благодаря!!! :)

Ако го направите както трябва, процента да не потръгне е нулев. Имаш сигурен изкупвач на продукта. Но, инвестицията във ветрогенератор е солидна. :roll:
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот icelemon » 12 Мар 2008, 02:45

Можеш ли да ми дадеш повече информация за тази безвъзмездна помощ или ако има такива програми за финансиране на сънчеви електоцентрали?!? Иначе според мен си заслужава да се захванеш с това. Имаше специялен форум в който се обсъждаше този вид инвестиция, но в момента не се сесщам какъв беше. Утре ще го потърся и ще го постна тук.
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 12 Мар 2008, 11:54

Здравейте на всички! :D

Когато чувам за електроцентралите, веднага се сещам за следното: за вятърната централа трябва да се намери място с постоянен приток на въздушни течения. Знам, че се правят такива изследвания, но те се поръчват от големи фирми и се правят точно за целта /тези фирми да направят централите/. За слънчевите централи, съответно, мястото трябва да бъде слънчево - най-добре някъде в планината.

Не можах да намеря някаква информация на български, но мисля, че на английски има доста такава. Доколкото разбрах, съоръженията са доста скъпи, а инвестициите се връщат бавно. Май, това е занимавка за хората, които имат излишни пари и могат да ги вложат за някоя-друга година за да чакат печалба. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Слънчеви електроцентрали

Мнениеот Petkov » 12 Мар 2008, 14:35

Ами да, инвестицията е много но се дава безвъзмездно, но трябва да бъдеш одобрен от ЕС по проект. Възвръщаемоста е за 5 год., инвестицията е 1,500,000 като 6-7% трябва да гарантираш. Да ти изготвят проект- 5000лв., и още куп за земя и подкупи, честно казано не съм запален да правя такова нещо но го дадох като идея, на някой може и да му хареса. Иначе един панел, най-евтиния и към 3000лв., а ти трябват поне за 10дка панели, това е страшно много, но има изчисления в БГ, които показват най-доходните места за това. Има достатъчно инфо и на български, пишете слънчеви електроцентрали в google и сте готови, а фирмата в БГ, която е най-добра, естествено взима и най-скъпо е Соларис.
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

сайтове за образоване по темата

Мнениеот Petkov » 12 Мар 2008, 19:24

www.solar.sts.bg/

www.b2b.bg/exandas

bluelink.net/GP%20izlojba/Slide9

има и други, но лично на мен тези ми бяха най-полезни, дано са и на вас :D :D :D
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 12 Мар 2008, 21:41

Petkov, ама много си хубав /сега ти видях "снимката"/! :chao:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мерси

Мнениеот Petkov » 12 Мар 2008, 22:39

Мерси е да хубав съм другата седмица ще кача лично моя снимка за да видиш че и наистина е така, не само под чужди лица скрит :D :D :D ...
Тhe road to success is always under construction, Keep Walking...
Аватар
Petkov
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Мерси

Мнениеот Ilijana » 12 Мар 2008, 22:48

Petkov написа:Мерси е да хубав съм другата седмица ще кача лично моя снимка за да видиш че и наистина е така, не само под чужди лица скрит :D :D :D ...

Тръпна в очакване ... :wink:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

сланчеви колектори

Мнениеот amigo78 » 24 Сеп 2008, 19:21

аз използвам такъв вит електроенергия до колкото за изкупуванвто е 70-80ст на кв,за панелите или колекторите започват от 750лв 125в взажисимост какво производство са навсякаде в бг може да стане ,за програмата за сега нияма стартирала която да финансира 100% за изкупването по принцип даржавата се задалжава да го купова произведения ток но дали можеш да се доредиш искат много дукоменти които са непосилни например удостоверение за магнитно поле и ниякакви подобни защото на практика нияма институция която да ти направи необходимите проби и да ти издаде дукомент които да се признава от даржавата това е за сланчева електроенергия даже четох някаде чужденец който инвестирал милиюни в това около Пазарджик и неможе да си пласира произведената ел енергия в момента аз произвеждам 3,5кв и доволно захранвам нуждите си
amigo78
Нов
Нов

Мнениеот apostat » 08 Май 2009, 12:32

Не разбирам нищо от слънчви батерии но имам опит със вятърните електрогенератори и тъй като нещата са подобни ще го споделя. Енергото не желае да изкупува тока от алтернативните енергоизточници защото цената, която трябва да осигурят е малко по висока а и защото на бюрократите просто не им се занимава. Аз се опитах да свържа един нищожен ветрогенератор от 2000w с националната мрежа и съответно да продавам излишния ток но не успях да се предоря с бюрокрацията. В последствие разбрах че от над 10 човека закупили си такива ветрогенератори само един е успял как - той си знае. Сега използвам за мои нужди придобития ток но има излишен който съм готов да даря стига някой да ме свърже с мрежата.
apostat
Нов
Нов

Мнениеот Tuzara » 14 Окт 2010, 16:11

"Соларпро Холдинг" е сред най-значимите контрактори в България и съседните страни за проектиране, доставка и строителство (EPC Contractor), както и за поддръжка (O&M) на ФВ паркове.

"Соларпро Холдинг" предлага готови решения за малки, средни и големи соларни централи от 4КВт до над 5МВт, включително и поддръжка. На база софтуера PVSYST и базата данни за слънчева радиация на PVGIS и Meteonorm, препоръчваме най-добрите технически решения.

КАРТА НА БЪЛГАРИЯ С ОБЩО СЛЪНЦЕГРЕЕНЕ И ПОТЕНЦИАЛ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ НА ФВЕЦ
http://www.solarpro.bg/map/40_realizirani_proekti/

Тази фирма е нова,създадена е миналата година разгледай сайта може да са ти доста полезни,ако не сте се отказали.
Аватар
Tuzara
Нов
Нов

Солари

Мнениеот ztech » 01 Фев 2011, 12:02

Доверявайки се на реномирана фирма води до по-големи разходи, но пък шанса за грешка е видимо по-малък. Имам контакти в една слънчева централа, където сами си правят разработките обаче поръчаха панели от цял свят и ги тестваха при което се оказа че "совите не са това което са", т.е данните на производителя и практическите мнооого се разминават (малко като разхода на гориво при автомобилите). Например имаш много добри данни за панел, обаче се оказва че при нагряване показателите му отиват на зле - трябва да се охлажда - разходи. Извън написаното по-горе съм чувал и една "порочна" практика централи да се строят на покриви на заводи и на разни други места с налична ел енергия и посредством "врътки" да се пише произведена от централата. Така дори и в облачно време и в дългите зимни месеци централата е печеливша. Мошенгии много като цяло. Петков - поздравления за идеята.
Планинският ручей пробива скалата не със силата, а с постоянството си.
Аватар
ztech
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот hatori » 15 Фев 2011, 20:20

Това е една от нй-атрактивните и нискорискови инвестиции в България.
hatori
Нов
Нов

Следваща

Назад към Идеи за бизнес