Страница 1 от 1

Човече, ами сега? -мястото на 12км от центъра на София

МнениеПубликувано: 13 Мар 2008, 12:38
от berov
Вчера ходих на гости на баба ми и дядо ми. Те живеят в Сливница. Заговорихме се с дядо ми за някакви повърхностни идейки за изкарване на пари, а той ми каза "ти защо не отидеш до кв. Волуя, да видиш старата къща в която живеехме? Има двор 1дка и две постройки. Малка едноетажна къща и лятна кухня. Така и така, единствен наследник на това място си ти, отиди, огледай го, пък може да ти дойде някаква идея за изкарване на пари." Така и направих. Мястото се намира точно на 12км от центъра на София, тихо и спокойно е, има вода, ток ... абе всичко. НО ... каквото и да мисля, нищо не се сещам ... какво да го правя това място? Сигурно още съм под ефекта на хубавата новина и затова не мисля правилно. Вие какво бихте направили на мое място?

МнениеПубликувано: 13 Мар 2008, 12:52
от Luminosa
Зависи от много неща...
Ако имаш капитал или възможност за добър капитал, ако нямаш работа, която да ти заема огромна част от времето и да ти ангажира цялото съзнание би могъл да развиеш един скромен селски туризъм, който да ти носи прилична печалба. Аз умирам за подобно нещо, близо до Сф да е...и познавам още поне 15 човека, които мислят като мен.
Ако обаче градиш кариера в момента и разполагаш с време и пари, можеш да си го пригодиш за собствените си нужди...какво по-хубаво от разтоварващ уикенд, далеч от цялата шумотевица. :D
Нямам особено креативно мислене, но се надявам да съм ти била поне с една идейка полезна!
:D :D

МнениеПубликувано: 13 Мар 2008, 13:00
от berov
Честно казано, имам къде да живея :)
Имам двуетажна къща в с. Бистрица и тук си живуркам тихо и спокойно, а до София слизам за 15мин с автомобил. Разполагам със свободно време, защото съм студент и работя от вкъщи, но с риск да се повторя, не искам повече да работя ЗА някого, а СЪС някого и сам да съм си шеф. Мястото във Волуяк съм сигурен, че може да ми даде добър старт за кариера, но не се сещам как да го направя така, че да ми носи печалба без много вложения :)
Сигурен съм, че някои хора си мечтаят да имат такова място и веднага биха му намерили "приложение".

Re: Човече, ами сега?

МнениеПубликувано: 13 Мар 2008, 13:21
от Ilijana
berov написа: Вие какво бихте направили на мое място?


Първо, щях да умра от радост. :D

Но, да се върнем на темата. Всеки бизнес трябва да задоволява някакви потребности на човека - тогава има печалба. Какви потребности би могъл да задоволиш?

Сетих се! :!: Селски ресторант с козички, кокошките и т.н.
Или малко хотелче. Или и двете.

МнениеПубликувано: 13 Мар 2008, 14:12
от Ilijana
Изображение
Изображение
Изображение

МнениеПубликувано: 13 Мар 2008, 22:26
от Luminosa
Илиянка е изобразила първия ми постинг и изобщо идеята ми със снимки.
Беров, нямах предвид да живееш там, а да релаксираш. Но след като това не ти е толкова нужно /на този етап/, пак ще те посъветвам да заложиш на селския туризъм...то и чрез него можеш да отпочиваш. Ако осъществиш този замисъл...имаш отсега един сигурен и редовен посетител...но не, защото идеята съм ти я подхвърлила аз. :lol: :lol: :lol:

П.С. Май се оказваме почти съкварталци! :D

МнениеПубликувано: 14 Мар 2008, 13:29
от berov
Искам да използвам мястото като апортна вноска, даване под наем на терена ... може би авто център, защото във Волуяк няма. Няма и аптека, но не знам колко рентабилно ще е, пък и аз не съм фармацефт. Хората там са много особени, те не биха отишли да си купят нещо от единствения им магазин, който е на центъра, само и само да не направят печалба на шефа. От друга страна, трябва да намеря начин този минус да го направя в мой плюс. Как се печели от хора, които са мързеливи, стиснати, 75% от тях не излизат от този кв. или по-точно село, не им се работи, рядко се вижда комуникация м/у тях, голяма част от по-възрастните ежедневно се напиват като смокове с ракия за по 50 ст.? :)