Страница 1 от 1

МнениеПубликувано: 26 Мар 2008, 15:08
от martiina
Такааа, аз за първи път пиша в този форум имн случайно попаднах в него.Има много яки идеи и доста интелигентни хора :D малко да се подмажа
Мисля че тук е най подходящото място да ви споделя една моя идея /в същност такова нещо може и да има но лично аз не сум срещала/. Става въпрос за / аз и не знам мн точно как да го обясня/ нещо като агенция която да намира добре квалифициран, с достатачно опит персонал на различни видове големи или малки фирми по следния начин - съответната фирма която търси добре квалифициран персонал се свързва с нашта фирма ни усведомява точно от какъв служител се нуждае/преди да дойде този моментнашта фирма е провела достатачно интервюта с различни хора с различни интереси различна квалификация, различен стаж, възможност за работа изисквания за заплащане и т.н. При което след като фирмата подбере най подходящите кандидати изпраща биографиите на клиента си при което ако е одобрен някой от предложените кандидати. Съответната фирма и лице на което е било осигорена работа заплащат някаква сума .Още не сум решила точно на каква основа се заплаща тази сума но........В същност не знам дали го обясних много качествено ама става въпрос за нещо текова. :roll:

МнениеПубликувано: 29 Мар 2008, 15:08
от Ilijana
Здравей, martiina! Добре дошла на форума! :D

Идеята ти е добра, но не е уникална. Какво точно, мислиш, може да отличава фирмата ти от останалите посреднически фирми за наемане на персонал? Освен това, за да работи успешно фирма от "твоя" тип, трябва да имаш изградени добри контакти с работодателите - иначе, може да се окаже, че имаш желаещи да започнат работа, но нямаш работни места, които да им предложиш.

Опиши по-добре, какво смяташ за уникално в твоята идея. :D

МнениеПубликувано: 27 Май 2008, 08:00
от apokaleksis
мисля че вече съществува подобна идея която даже е реализирана
www.back2bg.com- виж тук,може и да греша,но нещо такова ли имаш в предвид??? :)

МнениеПубликувано: 28 Май 2008, 20:53
от Luminosa
От вчера сядам да пиша по темата... Дано тази вечер си завърша мнението. А то няма да се различи особено от предишните публикувани...
Като цяло мисля, че това е доста рискована инвестиция, при това не само от финансова гледна точка. Много трудно ще се откроиш на пазара от останалите фирми, иска се добро име преди всичко, а то се гради с времето.... И как си мислиш, че ще привлечеш толкова кадърен народ именно към себе си. От една страна голяма част от можещите, вече не упражняват талантите си на територията на страната ни...от друга страна голяма част от можещите се "надушват" от далече и нямат нужда от търсене на работа чрез агенция.
След това...как ще установиш, че хората, които ще лансираш са най-добрите и квалифицирани? Другите, които ти се обадят, но не са толкова способни - ще ги връщаш ли?
Както мисля вече и сама разбираш се изисква доста време, за да пробиеш на пазара и да се утвърдиш...
А за заплащането, което ще искаш...повярвай ми това трябва да оставиш за най-накрая, след като си осъществила фирмата и процесът ти е станал ясен като бял ден! А доколкото разбирам в момента си на ниво "идея". Между другото, малко извън темата...ентусизмът ти ми е до болка познат - аз преди около година мислех за име на салон за красота, бях го даже подредила, имах и почти готов ценоразпис...и след всичко това се оказа, че имам и документи да вадя и какво ли още не - все неща, без които всъщност нямаше как да резна лентата на салона и да му лисна менчето с вода, хахах! :lol: :lol: :lol:

Мислите ми се оказаха малко безразборно нахвърляни, но мисля че ще ми схванеш основната идея!

В случай обаче, че все пак решиш да се пробваш в този бизнес - сърдечно ти пожелавам късмет и попътен вятър! Надявам се след време да споделиш опит и впечатления.