Транспортна фирма???

Сподели идея за собствен бизнес! Обсъждане на идеите.

Транспортна фирма???

Мнениеот apokaleksis » 29 Май 2008, 08:21

Здравейте отново на всички:))
Като попрочетох тук там за мандрите и вече се отказах-изискаванията на евросъюза са много и всичко е свързано с големи суми:((
Та вече сериозно се насочих към друг тип бизнес а именно транспортния.
Какво имам в предвид?? - В региона на моя град има една доста известна фирма занимаваща се с производство на цимент( Titan-cement-Златна Панега) Предполагам почти всеки от вас е срещал Циментовози с рекламното лого на фирмата. Подочух информация че компанията изпитвала постоянна нужда от превозвачи на продукцията им. Идеята е следната:-Ако успея да намеря начин да транспортирам цимент към някоя от фирмите превозвачи с които има договор завода(Ако естествено "големите риби"ме допуснат) какво бихте ме посъветвали при закопуването на Влекач(2-ра употреба)?? Да бъде закупен на лизинг(за което нямам ни най-малка идея как става) имам възможност да го заплатя кеш след като изтегля кредит(който няма да е никак малък) .

Ако някой от вас има мнение и е компетентен моля да даде съвет или да ме насочи към някоя агенция където биха се отнесли достатъчно компетентно по темата :):)
Поздрави на всички :)
apokaleksis
Нов
Нов

Мнениеот jeep0700 » 30 Май 2008, 22:31

Мнението ми е като общонационалното - видаш какво става с цените на горивата. И въпреки, че цената за барел падна едва с няколко доларчета, този спад ние няма да го почувстваме.
Моите наблюдения над транспортните средства е, че за да работиш с такова средство и да разчиташ на него, че то ще ти изкарва хляба, трябва да има кой да го гледа, ще ти бъде като едно бебе, ревне ли, веднага звъниш на сервизния, който трябва така да ангажираш, че имаш ли нужда от него, веднага да се захване с проблема ти. Защото ако нещо се случи и машината остане на пътя, ако трябва да си извикаш пътна помощ, трябва да се бръкнеш дълбоко. Освен, ако не мислиш да вземеш чисто нов такъв, гаранционен, сервизен, с осигурена пътна помощ при авария и т.н. Но всяко спокойствие струва скъпо.
Гледах как една съвсем малка транспортна фирма върти добър спедиторски бизнес в Европа.
Един лист, един химикал, хващаш и мишката и търсиш информация, смяташ, преценяш рискове и после може да ни споделиш до какъв извод си стигнал. Успех!
jeep0700
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот apokaleksis » 31 Май 2008, 14:31

здр и аз това гледам в нета има разни борси за спедиции и свободни товари,което е много добре,само да се добера до изгоден кредит и започвам да търся влекач,мисля си че бързо ще си върна инвестицията в транспортния бизнес :)
apokaleksis
Нов
Нов

Мнениеот apokaleksis » 31 Мар 2009, 13:55

Мина доста време от както съм пуснал тая тема и рекох да я посъживя малко. С оглед на кризата която е факт в Бг и доста хора останаха без работа в резултат на което и моите доходи сериозно намаляха :)
Какво имам в предвид :
- в резултат на безработицата мисля че все повече хора ще търсят спасение в чужбина
- тук в моя край има 2-3-ма че и повече момчета които от доста време извършват превози с бусчета до Италия през Гърция.
Мисля че скоро ще има повече потенциални пътници за тези държави и дали да не започна и аз с подобна идея. Обмислям го от доста време , ясно ми е че има доста неизвестни но риск печели риск губи :)
Надявам се във форума някой да изкаже компетентно мнение
apokaleksis
Нов
Нов

Назад към Идеи за бизнес